u mnie ten plus, że można załatwić dobrą wachę po 4 zeta za litr..
ale patrząc na Twoje wydatki to za głowę się łapię
od wiosny przerzucam się na rower :)
Ja ostatnio zalałem pod kurek moto i czekam na nowy sezon.
Na BP u mnie 95 za 5.49 a diesel za 5.59...
Spekulują analitycy, że do końca roku diesel 6zł przekroczy
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Z tego co wiem to od nowego roku na paliwo, fajki i alkohol ma być podniesiona akcyza -> droższe produkty w sklepie, ze względu na wyższy koszt transportu
A mogliby podnieść akcyzę tylko na fajki i alkohol, obniżyć podatek, akcyzę itp na paliwo i byśmy mieli wachę za 4 zł.
Nom:) Nie powiem, autko świetne, wygodne, ekonomiczne itd:) Ale E46, szczególnie czarne coupe to jest coś co mi się marzyło już dawno i nadal strasznie widzi mi się to auto:)
Jak interesuje Cię diesel to szukaj wersji po liftingu z silnikiem 150KM. Ten 136KM to dosyć problematyczna konstrukcja. Po pierwsze to jeszcze dosyć stary konstrukcyjnie diesel(nie jest to common rail). Pompa VP44 też lubi być kapryśna, no i coraz częściej słychać o pękających wałach korbowych.
Inna opcja to 330d bądź xd, to już bardzo fajnie się odpycha, a pali niewiele więcej od 2.0D 150KM.
Co do benzyn, to 2.0, 2.5, 2.8/3.0 palą porównywalnie więc lepiej szukać większego motoru
od nowego roku akcyza na benzyne idzie 20gr do góry
a nie tylko na ON?? Takie wzrosty ceny paliw jakie teraz mamy to już szczyt bezczelności, a że juz po wyborach to rząd spokojnie moze sie wypiąć na obywateli.
Wiadomo kwestia gustu:P Mi się podoba bardziej E46...
Co do eksploatacji to jestem świadom że więcej będę musiał wlać ale też nie będzie wielkiej tragedii myślę, a co do reszty materiałów eksploatacyjnych to myślę że będzie podobnie...
Na szczęście mój "Lancik" pali tylko 8l/100km benzyny w trasie:) Cieszcie się, że nie mieszkacie na Słowacji lub w Czechach, tam ceny są jeszcze wyższe, a zarobki podobne.
Niestety, taki z nas naród i zawsze lubimy sobie ponarzekać.
Podaje linka ze średnimi cenami paliw w Europie. Jak widać w cale nie jest najgorzej: http://www.e-petrol.pl/index.php/not...e-paliw-europa
Pracując w Holandii np za śmieszne pieniądze dla polaków(czyt ok 1200e) czyli jak najniższa krajowa u nas i tankując sobie po 1,39e jest różnica widoczna, o czym Łukasz z resztą pisze. To tak samo jak by u nas była ropa po 1,39zł:)
Skomentuj