w mercach czasem podobne objawy dawał uszkodzony przekaźnik pompy paliwowej
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz postaO tak, o Q4 to już nawet zapomniałem. Oprócz 166 i 159 marzy mi się jeszcze 164 w V6 i Q4 również mile widziane, ale takie zadbane auto to >20kzł.
166 jest świetna, aut po liftingu nadal mało jest na naszych drogach, w gamie silników ma zacną V6, ale... design zewnetrzny jest nieco "germański" no i zawieszenie jest bardziej awaryjne jak w 159. Kurde, dla czego Alfa nie wypuszcza następcy 166 i 159? Z dwoma małymi samochodami długo nie pociągnął.
Teraz do produkcji trafi 4c no i niedlugo poznamy SUVa Alfa/jeep :)
btw widzialem na zywo alfe 8c w salonie w UKrewelacja lezka w oku
Skomentuj
-
A mi dziś, ze starego, ale tanio jeżdzącego Fiata Palio Weekend wyciągnęli akumulator i radio (jakieś stare Sony) oraz rozwalili oba zamki.
W tamtym tygodniu rozdarłem oponę - normalnie jakieś fatum :(Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
Moim zdaniem, TBi ma tylko dwie wady. Pierwsza, i jak dla mnie jedyna istotna, to brak dźwięku. Zwłaszcza w Brerze to mocno razi.
Ostatnio byłem na małym spocie, i do tej pory jego uczestnicy znali moją Bręrę tylko ze zdjęć. Spodziewali się ryku silnika, lub wydechu, a tu cisza... A dwie podwójne końcówki wydechu obiecują co innego...
Kompletnie nie rozumiem, dlaczego inżynierowie Alfy nie nadrobili tych braków dźwiękowych odpowiednio brzmiącym układem wydechowym. Dla mnie jest to nieporozumienie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postawyciągnęli akumulator i radio (jakieś stare Sony)
Skomentuj
-
Transmisja z kamer umieszczonych na Citroenie C6 i BMW 5
Ma pokazywać różnice w komforcie zawieszenia.
http://fliiby.com/file/495910/2dlino92y7.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaA jakie to radio? Bo kupiłem przed chwilą akumulator 70Ah i radio sony stare cdx-a360 :PAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta159 to jest w miare swierzy samochod nastepca 156. nastepca 166 juz dawno jest jako prototyp. alfa 169 http://www.v10.pl/Alfa,Romeo,169,tak...166,37196.html
Teraz do produkcji trafi 4c no i niedlugo poznamy SUVa Alfa/jeep
btw widzialem na zywo alfe 8c w salonie w UK rewelacja lezka w oku
Co do Suva AR to mam mieszane odczucia. IMO Alfa jako marka utożsamiana z samochodami sportowymi i luksusowymi w moim odczuciu nie powinna przyklejać znaczka AR do samochodów typu suv, od tego maja znaczek fiata. Chociaż teraz taka moda, i każdy koncern chce mieć luksusowego SUVa. Chociaż gorszy od suva Alfay jest suv Maserati :P
Skomentuj
-
tamten tekst to o Brerze nie 159. jezdzilem Brera 3,2 i jest ryk :)
tak co do 169 niestety w planach sie rozciaga ale wtedy byl to okres wykupu jeepa i to z tego wzgledu. Alfa wchodzi na rynek USA wiec 169 prawodpodobnie wejdzie do sprzedazy wraz z rozwojem na inne rynki. 4C tez juz dawno miala byc w produkcji seryjnej i ciagle sie to obsuwa. SUV bedzie wymiatal, teraz jest moda na takie auta to nie bedzie typowy SUV tylko podniesione limo cos na styl lexa rx zaden to SUV.
Skomentuj
-
Kiedyś czytałem cos o tym motorze, podobno tragedia, koszmar i bieda z nędzą. Co innego 3,0 V6 PB jednostka sprawdzona mało awaryjna i dobrze znosi LPG. jak masz okazyjnie do kupienia samochód z tym silnikiem to poważnie sie zastanów, internet internetam, ale wiekszosc opinii potwierdza sie w praktyce.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz postaKiedyś czytałem cos o tym motorze, podobno tragedia, koszmar i bieda z nędzą...............
...........................
Baaaa- jest wątek na necie gdzie gość udowadnia że nawet koła do dupy robili- bo zgubił już kupę kołpaków.
Kiedy mu udowodnili że nigdy ten model nie miał żelaznych felg- zniknął z forum :)
O 307 też różnie piszą- a ja mam ósmy rok od nowego i tylko rzeczy eksploatacyjne no i dwa amorki plus klocki.
Skomentuj
-
W 307 nie ma co sie psućAle za to w 607 do tego z takim silnikiem... Ogólnie to zapraszam na forum http://www.peugeot-klub.pl/index.php tu dowiesz sie wiecej na ten teamat. Co do 2,7HDI to wypowiadały sie o nim niepochlebnie osoby z tego forum którym raczej ufa się w ciemno w tych sprawach. Ja osobiscie nie jestem za dieslem, nowoczesne diesle są mocno zaawansowane technologicznie, bardziej skomlikowane, tak że wyprzedzają silniki benzynowe o krok, tym samym wzrasta ich stopień skomplikowania a tym samym ilosć rzeczy które moze mi sie popsuć. Dla tego łatwo mi uwierzyć że 2,7HDI, który do tego był najdroższy z dostępnej gamy silników jest bardziej awaryjny i droższy w naprawach niż 3,0 V6 z koncernu PSA.
Zamieszczone przez marusmk Zobacz postaO 307 też różnie pisząA prawda jest taka ze dzisiaj nie ma bezawaryjnych aut.
Skomentuj
Skomentuj