Moim zdaniem cudowanie z zagrzewaniem auta na postoju zimą (no chyba, że w tym czasie się skrobie szyby) nie ma sensu. W czasie jazdy silnik dostaje większego obciążenia, tym samym bierze więcej paliwa i szybciej się nagrzewa. Rozgrzewanie go na postoju to wg mnie pozorna oszczędność, bo co z tego, że postoisz 10 minut, ruszysz i się przełączy na lpg, jeśli na to samo wyjdzie jeśli ruszyłbyś bez rozgrzewania, bo przełączenie nastąpi po dwóch minutach.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaPytanie do panów z LPG-grzejecie zimą swoje pędzidła do chwili aż wskoczy gaz czy od razu jedziecie nie zwracając uwagi na duży przepał benzynki?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postabo przecież ciepły motor to gaz w podłogę)Zresztą po mieście nawet nie mam gdzie użyć mocy bo na 1wszym biegu jest 80km/h :)
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaLepiej wychodzi chwilę postać, bo całe ciepło ze spalania idzie w wodę, a nie w rozpędzanie budy.
Ja nie chce tej metody forsować na siłę, szukam raczej jakiegoś wiarygodnego testu albo opracowania.
Skomentuj
-
za ok 800pln mozna sobie zamontowac dewasto sterowane telefonem ;p (starter play 5pln ...rok waznosci) .... mozna podlaczyc sobie tylko w uklad "plynu" czyli bez sterowania nawiewem w kabinie (jak ktos ma climatronic itp sprawy to wtedy juz trzeba troszke sie nagrzebac by to poprawie podlaczyc do sterowania nadmuchem itd ;p ) 15 minut przed wysjciem wysylasz sms-a ... i masz cieplutki uklad/silnik..... wsiadasz odpalasz i jedziesz :) ... a nawiew wlaczasz sobie sam recznie..... jako ze masz cieply silnik 3 minuty i jest cieplo w srodku...
mowie wam ... rewelacja hehe
Skomentuj
-
tak dewasto to raczej do diesli, bajer swietny :)
co do ceny to tak sie troszke zagalopowalem bo kumpel mechanik mi zalatwil w takiej cenie uzywke, a zamontowanie kosztowalo mnie dobra flache plus przysluge z dziedziny na ktorej ja sie znam ;p (bo mechanik ze mnie slaby ;p)
na allegro widze ze 1,5k to trzeba wydac i to nie za nowke ;p...
co do tempomatu, przez rok uzylem moze ze 3 razy i to na dluzszych trasach, do jazdy po miescie czy po terenach gdzie masz ograniczenia, swiatla itd... uwazam to za niepotrzebny bajer (a juz tym bardziej zbedny jezeli nie bedziesz mial mozliwosci powrotu do zadanej predkosci 1 kliknieciem po jakims hamowaniu, czy plynnej regulacji predkosci z "guzika" ..)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaLexus IS200 i tyle w temacie.
C27483941_8.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marusmk Zobacz postaEeeee tam- Lancia THESIS wersja na stulecie firmy z czerwoną tapicerką- to jest to
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marusmk Zobacz postaEeeee tam- Lancia THESIS wersja na stulecie firmy z czerwoną tapicerką- to jest to
kolega chcial sie przesiasc z kappy na thesis, ale nie znalazl odpowiedniej :(
---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:23 ----------
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaASO tez daja w komplecie przy zakupie?yyy... samochody? :/
a kappa wcale sie nie psula bardziej niz inne auta. no moze poza blachami bo tak duzym samochodem czesto w cos trafial
Skomentuj
-
Jak poczytać na forach Lancii, Mercedesa, BMW, Audi i Lexusa to wynika że wszystkim powinni dawać friko ASO :(
Najarany na nią jestem, obczytane mam o niej na pamięć wszystko i nie ma tragedii.
W porównaniu do innych tej klasy.
---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post o 22:37 ----------
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta...................
kolega chcial sie przesiasc z kappy na thesis, ale nie znalazl odpowiedniej :(
.......................
Skomentuj
-
Lubie wloskie auta, ale nie jestem nimi zaslepiony. Niemieckie auta wcale nie sa tak niezawodne jakby się wydawalo. Natomiast czy się to komus podoba czy nie, japonia dalej produkuje samochody najmniej awaryjne. Szczególnie te troszkę starsze, benzynowe. Nie cierpie marki Toyota, ale nie można jej odmowic naprawdwe wytrzymałych i bezawaryjnych konstrukcji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postasmiesznie niskich cen za ten samochod
---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post o 22:55 ----------
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakazda wloszka jest kaprysna,
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta.............
a w kappie zakochalem sie z powodu przestrzeni, komfortu.............)
Czytałem że pod tym względem bez konkurencyjny jest Lexus LS- ale Thesis można kupić za dwukrotnie niższą cenę za dużo wyższy rocznik.
Lexus 2002 rocznik a Thesis 2008 w porównywalnej cenie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marusmk Zobacz postaNo właśnie to mi się marzy - zamknąć drzwi i odciąć się od świata
Skomentuj
-
Jakiś czas temu w Motorze było porównanie: Accord, 159 i A4. Wyszło, że najmniej awaryjny będzie japoniec a Audi i Alfa są podobne w tym aspekcie. Za to jak coś się zdu#cy w Hondzie, to właściciel dostanie zawału na widok rachunku, a do Alfy jest sporo porządnych zamienników.
Niech mi ktoś jeszcze powie, że Honda, albo Audi lepiej wygląda w środku... :p
Moje następne auto po 156 to będzie 166 albo 159, oczywiście benzyna, najlepiej V6
Skomentuj
Skomentuj