no to kupuj benzyne bez turbo :) będzie praktycznie bezawaryjna, turbo się nie zapiecze. albo coś z turbo, tylko że wtedy musisz dbać o turbinę. części eksploatacyjne są tańsze, benzyna też jest teraz tańsza.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Tom_ek Zobacz postaWitam
Auto będzie jeździło raczej krótkie odcinki dziennie około 25 km, w weekendy więcej , od czasu do czasu jakiś wyjazd np w góry. Ogólnie ciężka sprawa żeby coś znaleźć, a szukam już około 2-3 miesięcy, ważne żeby się nie śpieszyć :) Dziękuje wszystkim za podpowiedzi:
Chciałem coś znaleźć z modeli takich jak:
Seat Leon, Ibiza, Golf 4, Audi a3, Mazda 323F, Passat b5 sedan.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaLexus IS200 i tyle w temacie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaJak to sie zwalo pod marka toyoty?
Skomentuj
-
Za Lexem przemawia przede wszystkim stan tych samochodow w porównaniu do reszty złomu na naszych drogach. Zazwyczaj to sa auta kupowane za granica, od osob dość bogatych. To auto w salonie było bardzo drogie. Jakosc materiałów jest bardzo wysoka. Mechanicznie auto jest doskonale i wlasciwie nie ma co się tam psuc. Ceny części sa w normie. Wyglada kwestia gustu, ale jak dla mnie fanatyka aut amerykańskich, IS200 jest bardzo ladny.
Często można spotkać te auta z prawdziwym przebiegiem, który jest naprawdę nieduzy ( sporo poniżej 200 tys ). Jeśli ktoś lubi LPG, to silnik tez dobrze znosi gaz.
Generalnie trzeba się przejechać, żeby docenic wyjatkowosc tego auta. Zostalo zaprojektowane jako konkurent dla serii 3 BMW i dzielnie walczy z konkurencja. Uzywane sa tanie, mało popularne ( i bardzo dobrze! ), auto swietne dla młodego człowieka. Z minusow trzeba napisac, ze silnik mimo zaawansowanych technologii ma apetyt na paliwo, ale która 6 cylindrowka nie lubi wypic? Rzedowa szosteczka pracuje jak gładko i zwawo. Naprawde warto zainteresować się tym wyjątkowym samochodem.
Skomentuj
-
A ja nie polecę oklepanego Vieswagena z silnikiem od ursusa 360, no bo ile mozna? Ani to dobre ani to ładne... Zaraz pewnie pare osob sie obrazi, ale niestety tak prawda.
Tak jak pisał Yoshi zastanów sie nad benzyna + ewentualne LPG. Juz sporo osob potwierdziło, że PB+LPG jest mnie awaryjne od Diesla, duuuuużo tańsze w naprawach niz Diesel, koszt przejechania 100km na ropie i lpg, taki sam lub nieraz niższy. jesli nie robisz >30kkm rocznie, to daj se siana z dieslem.
Co do samochodu, nie napisałeś w jaki segment celujesz wiec bedzie duży rozrzut:
- Volvo S60 lub S40 dobre silniki zarówno na PB i ON
- Peugeot 307, Citroen C4 w tej cenie wyrwiesz dosc młody rocznik i dobrze wyposażony, z silników polecam Ci 2,0 136KM PB, pod gaz bardzo dobry silnik. Ewentualnie HDI 1,6 lub 2,0, ale w młodszych modelach musisz sie liczyc z czymś takim jak FAP.
- Alfa Romeo 156 lub 147. 1,9JTD to obecnie najlepsze diesle na rynku, wiec można śmiało brać, jak znajdzie sie jakiś zadbany egzemplarz. W tej cenie mozna trafic fajne 147 w benzynie i rocznikiem oscylującym około 2006r. Jak trafi sie jakiś z małym przebiegiem to nie ma co sie bać TSa
Skomentuj
-
Juz sporo osob potwierdziło, że PB+LPG jest mnie awaryjne od Diesla, duuuuużo tańsze w naprawach niz Diesel
Z tym "Luxusem" to niegłupi pomysł ale bałbym sie z nim jechać do warsztatu jak coś padnie bo ceny części też mogą być "luxusowe". Natomiast bardzo tanim autem w naprawach, przynajmniej z własnego doświadczenia i w opinii innych użytkowników jest Opel. Może astre 2 lub vectre?
Skomentuj
-
przynajmniej z własnego doświadczenia i w opinii innych użytkowników jest Opel. Może astre 2 lub vectre?
A moze Dacia Sandero? W utrzymaniu na pewno będzie tanie, do tego młoda rocznikowo. Kolejny typowy dupowóz
Skomentuj
-
No to teraz daliście mi dużo do myślenia :)
Obecnie mam Astre lpg i już nie chce ani Astry ani lpg, także zostaje diesel lub PB.
Co do segmentu samochodów to kompaktowe ale jest tyle tego, że już teraz mam mętlik w głowie. Byłem nastawiony na niemieckie samochody, teraz już sam nie wiem. Dziękuje za sugestie.
Skomentuj
-
Tak Astra F :) ma już swoje lata więc nie ma się co dziwić. To ją trzyma, że -15 albo lepiej, albo stoi kilka dni wsiadam i pali na dotyk :)
Sunny myślę, że masz rację ze jestem zrażony do LPG, choć nigdy nie miałem do czynienia z gazem sekwencyjnym tylko na jednopunktowym wtrysku. Na pewno jest kolosalna różnica między tymi dwoma generacjami.
Skomentuj
Skomentuj