Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Niestety prawo rynku nie ma litości szczególnie w przypadku samochodow. Te tansze, których wartość spada w ogromnym tempie, sa po prostu gorsze.
    .................................................. .
    Prawo rynku to często prawo stada owiec pędzących za baranem.
    Ale co tam- fajnie że tak jest bo można wyrwać dzięki temu kilka ciekawych aut.
    Przykład: Eurovan II, wszystkie składane w jednym zakładzie - ale Lancia PHEDRA chodzi taniej jak pozostałe bo ma znaczek LANCIA na masce :)
    Nie ważne że to ta sama mechanika, elektryka i elektronika a dodatkowo jak to u Lancii- ponadstandardowe i komfortowe wyposażenie.

5.jpg

Hondę ACCORD też obczytałem ale z tego co piszą to za mało cicha w środku :)
    Last edited by marusmk; 04.02.2013, 08:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez marusmk Zobacz posta
      ale Lancia PHEDRA chodzi taniej jak pozostałe bo ma znaczek LANCIA
      A mi się wydaje że dlatego bo jest zwyczajnie brzydka

Najlepszy przykład jaki wpływ wyglądu ma na cene-peżot 406 sedan i coupe. Technologicznie niemal to samo (są pewne różnice ale nie o to chodzi), silniki te same, jednak wygląd coupe pininfariny wyprzedził nieco swoją epokę. Efektem jest to że za zadbane coupe trzeba położyć od 50 do nawet 100% więcej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
        A mi się wydaje że dlatego bo jest zwyczajnie brzydka
        .......................
        Ale to już sprawa gustu, a że faktycznie gust mam nieprzeciętny to i THESIS jest moim wyborem ze względu na wygląd zewnętrzny.
        A dla wielu to szkarada do której by nie wsiedli :)

PS
        Shiver- nie wydaje ci się że jeździ u nas Thesis?
        Ale widziałem kilka razy i zawsze z daleka i nie jestem pewny- taka bordowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
          Jakiś czas temu w Motorze było porównanie: Accord, 159 i A4. Wyszło, że najmniej awaryjny będzie japoniec a Audi i Alfa są podobne w tym aspekcie. Za to jak coś się zdu#cy w Hondzie, to właściciel dostanie zawału na widok rachunku, a do Alfy jest sporo porządnych zamienników.
          Niech mi ktoś jeszcze powie, że Honda, albo Audi lepiej wygląda w środku... :p
          Moje następne auto po 156 to będzie 166 albo 159, oczywiście benzyna, najlepiej V6
          swietny wybor komfort jazdy super a srodek rewelacja ja dla swojej GTV szukam teraz mlodszej siostry czyli Brery ale z tym ciezko w pl jesli szuka sie konkretnej jak w moim przypadku (czerwona 3,2V6) ale to tylko kwesita czasu

Skomentuj

Taki tekścik do przeczytania:
            http://tinyurl.com/cc3j5vp

Z rozpędu chciałem określić go jako jajcarski- ale chyba to złe określenie było by.

Skomentuj

Niech mi ktoś jeszcze powie, że Honda, albo Audi lepiej wygląda w środku...
              Moje następne auto po 156 to będzie 166 albo 159, oczywiście benzyna, najlepiej V6
              Jakże mi jest bliska twoja filozofia Moje następne auto to również 159. Mozna sie spierać, można się sprzeczać ale nie ma w tym przedziale cenowym piękniejszego auta od 159, ewentualnie konkurować może 407coupe. Żałuje tylko, że AR wycofała swoje słynne ameliniowe V6 na rzecz tej fiatowskiej V6 z bezpośrednim wtryskiem :/ 159 z starą 3,0 V6 to by byłą miazga systemu :) Można by bez maski jeździć, taki piekny jest ten motor.

swietny wybor komfort jazdy super a srodek rewelacja ja dla swojej GTV szukam teraz mlodszej siostry czyli Brery ale z tym ciezko w pl jesli szuka sie konkretnej jak w moim przypadku (czerwona 3,2V6) ale to tylko kwesita czasu
              Widzę ze bym sie tu dogadał z paroma osobami w kwestii motoryzacji Brera świetna, ale osobiście w moim mieście namierzyłem tylko jedną, co tym bardziej świadczy o jej wyjątkowości (prosiaków już więcej jeździ).

Skomentuj

AlfaClub i Gtv-Spider sie klania Gtv mnie urzeklo czerwona decha i skory oraz boczki zostaje na dozywocie
                Nowy SPider jest mega ale cena przerazajaca, Brere mozna kupic za pol ceny... za 40-50 juz w miare zadbana a spidery maja ceny przesadzone.

Skomentuj

Taki tekścik do przeczytania:
                  http://tinyurl.com/cc3j5vp
                  i niech ktos sie jeszcze zacznie smiac z mojego wyboru - 124 i nic wiecej ;]
                  pytanie tylko kiedy bedzie mnie na nie stac :(

Skomentuj

Ale to już sprawa gustu, a że faktycznie gust mam nieprzeciętny to i THESIS jest moim wyborem ze względu na wygląd zewnętrzny.
                    A dla wielu to szkarada do której by nie wsiedli
                    No mi Vany w wydaniu włoskim totalnie nie pasują, takie silenie się na finezyjność niestety rzadko wychodzi w użytkowym aucie, widać to zwłaszcza po latach (np. lancia zeta). Thesis to inna para kaloszy, jakby mnie było stać to napewno byłby to mocny punkt w który bym celował.

Shiver- nie wydaje ci się że jeździ u nas Thesis?
                    Ale widziałem kilka razy i zawsze z daleka i nie jestem pewny- taka bordowa.
                    Niee, nie widziałem nawet przejeżdżającej przez Międzyrzecz a ci dopiero na naszych rejstracjach. U nas niestety króluje "gólf i pasek w tedeiku".

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                      słynne ameliniowe V6 na rzecz tej fiatowskiej V6
                      Ach ten chrom...
                      Nie tyle fiatowskie, co chryslerowsko-fiatowskie. Obawiam się, że po mariażu z USA auta Fiata (Alfa, Lancia) już nie będą takie jak do tej pory...
                      z starą 3,0 V6
                      Albo starym 3.2 i do tego Q4
                      Co z tego, ze wir w baku, ale jazda po winklach dałaby jeszcze więcej zabawy.
                      159 wygląda nieziemsko i długo tak pozostanie, ale ja najprawdopodobniej najpierw kupię 166 po lifcie, bo cena będzie bliższa mojemu założonemu pułapowi. Ale to i tak za przynajmniej rok...

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                        Albo starym 3.2 i do tego Q4
                        O tak, o Q4 to już nawet zapomniałem. Oprócz 166 i 159 marzy mi się jeszcze 164 w V6 i Q4 również mile widziane, ale takie zadbane auto to >20kzł.
                        166 jest świetna, aut po liftingu nadal mało jest na naszych drogach, w gamie silników ma zacną V6, ale... design zewnetrzny jest nieco "germański" no i zawieszenie jest bardziej awaryjne jak w 159. Kurde, dla czego Alfa nie wypuszcza następcy 166 i 159? Z dwoma małymi samochodami długo nie pociągnął.

Skomentuj

Alfa nie wypuszcza następcy 166 i 159?
                          Ma być Alfa Gulia - następca 159 na płycie Dodge'a Darta, ale to chyba w 2014. Jakiś nowy Fiat też na tej platformie powstaje, tylko nie pomnę nazwy...
                          No, ale co z tego jak to już nie będzie włoskie auto, tylko hamerykańskie z domieszką włoskiego? Obym się mylił, ale wiele na to wskazuje.

Skomentuj

Bebok, wyjątkowość Alfy umiera powoli od kiedy przejął ją fiat, do tego dochodzi ekonomia, z resztą tak jak we wszystkich markach. Mamy coraz tańsze auta, ale o dziwo po gwarancji sypią się jak choinka miesiąc po świętach

Concept następcy 166 też krążył gdzieś po sieci, ale jakoś nie słychać o wprowadzeniu jego w życie.

Skomentuj

Wy tu gada gadu a moja Nysa nadal nie działa :(
                              Ktos ma jakis pomysł?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nysa nigdy dobrze nie dzialala

Skomentuj

Moja działała wręcz ksiazkowo aż do piątku 3 tyg temu :(
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Wy tu gada gadu a moja Nysa nadal nie działa :(
                                    Ktos ma jakis pomysł?
                                    A występuje w tym Nissanie sonda lambda ? Może ona jakieś fałszywe dane do komputera podaje i silnik dostaje nieodpowiednią dawkę paliwa. Inne możliwe problemy jakie przychodzą mi do głowy to nieodpowiednie ciśnienie paliwa (pompa lub regulator ciśnienia) lub silnik łapie gdzieś tzw. lewe powietrze, choć w tym wypadku dochodziło by raczej do falowania obrotów.

Skomentuj

Silnik na wolnych obrotach chodzi równo.
                                      Pompa paliwa ma dobre ciśnienie, regulator działa ok.

Jak sonda sie psuje to pokazuje jedna wartośc.
                                      I na zepsutej tez działa dobrze. Poprostu chodzi "ubogo" lub "bogato".
                                      Przerabialem to kiedys w primerze.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A bez obciążenia (tzw przygazówki) silnik wchodzi na wyższe obroty ?

Skomentuj

Nie wkreca sie pow 2,5tys obrotów wogole
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X