Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    a w samochodzie silnik może paść
    ja tak miałem i dlatego nie jestem entuzjastą gazy
    Od dziesięciu lat jeżdżę na zagazowanych samochodach i nie miałem nigdy żadnych problemów - samochody prywatne i służbowe - łącznie jakieś 300 tys kilometrów na 4 "brykach". Do tego benzyniaki i diesle - też raczej bez kłopotów. Samochody jeżdżą dobrze gdy się o nie dba - nawet najbardziej wytrzymałego diesla da się zarżnąć.

Skomentuj

Samochodu i żony nigdy się nie pożycza - i to i to zawsze sie może rozkraczyć :)

Tak mi się przypomniało :)

Skomentuj

Karol82 A czy twój samochód to klasyk??
        Zrozumcie że nie chodzi o oszczedność tylko o sama idee stać mnie na luksusowe coupe to nie pcham do niego gazu i nie kupuje tandetnych zamieników tyle w temacie gazu
        A dla tych co lubia szybka jazde

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
          o sama idee stać mnie na luksusowe coupe to nie pcham do niego gazu i nie kupuje tandetnych zamieników tyle w temacie gazu
          Aha, czyli jak ktoś ma mniej pieniędzy to nie może jeździć szybko/wygodnie bo to nie zgodne z ideą? Fajnie

Btw. moje poszukiwania taniego i oszczędnego auta na dojazdy do pracy właśnie się skończyły. Stanęło na Hondzie Prelude 4gen. 2.0 W gazie, bo ekonomicznie

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
            Aha, czyli jak ktoś ma mniej pieniędzy to nie może jeździć szybko/wygodnie bo to nie zgodne z ideą? Fajnie
            Jesli ktos ma 80tyś na coupe, i ma to byc 3 auto to chyba stać go na benzyne a nie pakowac lpg.

Skomentuj

Jesli ktos ma 80tyś na coupe
              Zauważ że starsze limuzyny/coupe mercedesa czy bmw z V8 kosztują nieraz po 10-15 tysięcy,a nie 80.

Skomentuj

Dobry wybór z tą preludą.

Swoją droga też nie rozumiem z tym gazem. Jeżdżę obecnie bmw e38 (740i) w sekwencji na Landi Renzo Omegas (2 reduktory IG1, wtryski MED) i w żadnym momencie nie ubolewam nad tym. Ta jednostka m60b40 (v8) bardzo dobrze znosi "podtlenek"

Może tu chodzi o zupełnie co innego ? Znam takich ludzi, którzy są źli na gaz. Kiedy jest montowany nie taki jaki winien być, albo złe doświadczenie z 1 lub 2 generacją na śrubkę ?

Skomentuj

Stac cie na R129 to nie pakuj do niego gazu to proste...
                  Proste? Ale wytłumacz dlaczego ?

Ale spalanie 20L
                  Teoria podparta domysleniami i marzeniami czy faktami ?

S600 nigdy nie wsadzili silnika diselowskiego
                  600'ta to benzynowe V12 to jak tam mieli diesla wsadzić?

Ale kto widzial do klasyka pchac butle z gazem robi to wariat który chce miec dobrze i tanio?
                  Limuzyna z '94r to klasyk? Albo kabriolet z '96r ? Proszę Cię, nie pogrążaj się.

słabe porównanie
                  bo domowi akurat nic nie zagraża przez to, ze jest z cienkiej cegły i 1 szybowych okien
                  Mostek termiczny i wilgoć to wystarczający powód.

Hondzie Prelude 4gen
                  Najpiękniejsza pralka.
                  low-END

Skomentuj

Widac jakim polacy sa skąpym narodem nawet do tico wsadza gaz zeby taniej było.
                    Co ty wogóle czlowieku piszesz, przemyśl to jeszcze raz kto może jeżdzić tym Tico i dlaczego..

A ty jesteś bogol i tankujesz wachę, pewnie V-Powera bo ma lepszy but. Nie uprawnia cię to do naświmawania się kogoś że jeździ Tico na gaz.

Skomentuj

W stanach coraz wiecej aut policyjnych i karetek jezdzi na LPG. Oni maja od nas znacznie tansza bene, a mimo to oplaca im sie gaz. Dlaczego w naszym kraju mialoby sie nie oplacac? :)

http://www.11alive.com/news/local/st...storyid=155334 od taki zarys maly

Skomentuj

Zauważ że starsze limuzyny/coupe mercedesa czy bmw z V8 kosztują nieraz po 10-15 tysięcy,a nie 80.
                        Popatrz na ceny za granica kosztuja min 3 razy tyle za zadbane egzemplarze,Wszystkie te bmki i merce to były bite samochody sprowadzone po kosztach bo przecietnego polaka nie było stac na używane W124 w dobrym stanie,Kupował rozbitka naprawiał potem znów naprawiał kupował nowy silnik i dalej te cuda zmieniaja włascicieli i nabiajaj km:)
                        Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
                        Proste? Ale wytłumacz dlaczego ?
                        Mówiłem to 3 razy 4 nie powtórze.

Teoria podparta domysleniami i marzeniami czy faktami ?
                        Strzelajaco:)

600'ta to benzynowe V12 to jak tam mieli diesla wsadzić?
                        A to nie widziałes 12 cylindrowego disela?
                        Oni nie chca wsadzac disela bo diesel to były w pewnym stopniu mniejsze wydatki na paliwo a w tym modelu nie było miejsca na mniejsze spalanie:)

Limuzyna z '94r to klasyk? Albo kabriolet z '96r ? Proszę Cię, nie pogrążaj się.
                        ja sie pograżam ? powstało 40 tyś takich R129 i jak myslisz ile ich zostanie za 30lat? jak wiekszość zostanie rozbitych przez nacpanych idiotów,a inne zostana zagazowane bo ktos chce po oszczedzac>:(
                        Idz na forum mercedesa i pochwal sie ze ktos z twojej rodziny zagazował merca napewno beda winszowac oszczedzania 30zl za 100km

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        Nie uprawnia cię to do naświmawania się kogoś że jeździ Tico na gaz.
                        A czy ja sie smieje? z choinki sie urwales czy co?
                        A juz wiem wsadziles gaz do tico i sie oburzasz przepraszam:unsure:

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                          Może tu chodzi o zupełnie co innego ? Znam takich ludzi, którzy są źli na gaz. Kiedy jest montowany nie taki jaki winien być, albo złe doświadczenie z 1 lub 2 generacją na śrubkę ?
                          Ehh ja mam właśnie gorsze doświadczenia z drugą generacją niż z pierwsza - wystarczy już zabrudzona sonda albo coś w podobie i auto spala dużo więcej niż powinno, a w pierwszej, ile odkręcisz śrubkę tyle ma. Dopiero sekwencja i nowsze są ok.

Skomentuj

Aha, czyli jak ktoś ma mniej pieniędzy
                            A czemu musi miec mniej zeby instalwoac gaz? Wrecz przeciwnie, ma wiecej potem bo zaoszczedzi.

---------- Post dodany o 08:12 ---------- Poprzedni post o 08:08 ----------

bo domowi akurat nic nie zagraża przez to, ze jest z cienkiej cegły
                            Moze sie zawalić.
                            Widac jakim polacy sa skąpym narodem
                            NIe skapym tylko oszczednym i myslacym.
                            Nie wiem czy skapstwem jest kupowanie czegos np. w Biedronce za 2zl zamiast zakupu tego samego towaru w wypasionym sklepie w centrum miasta za 4zł.
                            Nie wiem dlaczego mam sponsorowac Tuska i ekipe szejków tankujac na sile benzyne. Bo to "obciach". Nie ma czegos takiego. To slogan wymyslony przez gimnazjalistow. Zaraz mi powiesz ze obciachem jest uzywac dalej Nokii 3310 zamiast Samsunga Galaxy bo przeciez skoro cie stac na znaczy ze jestes skapy skoro daej uzywasz starego telefonu.

Skomentuj

Napisał Marios
                              Nie uprawnia cię to do naświmawania się kogoś że jeździ Tico na gaz.

A czy ja sie smieje? z choinki sie urwales czy co?
                              A juz wiem wsadziles gaz do tico i sie oburzasz przepraszam
                              No widzisz jaki jesteś sprytny i domyślny, własnie kupiełm sobie i Tico i wsadziłem gaz. Ale to nie znaczy że jestem skąpcem.

Skomentuj

dlatego, ze u nich srednia pojemnosc silnika w samochodzie nie wynosi 1.2L
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Strzelajaco
                                  Zero konkretu.

A to nie widziałes 12 cylindrowego disela?
                                  W W140 własnie nie widziałem - bo o nim rozmawialiśmy - w R129 tym bardziej, no ale skoro Ty widziałeś... :rolleyes:

powstało 40 tyś takich R129 i jak myslisz ile ich zostanie za 30lat?
                                  To mają sobie ludzie odmawiać użytkowania SL'ki bo za 30lat mało ich zostanie? Pewnie domyślasz się jak bardzo mnie to obchodzi.
                                  A gdyby to była 600 lub AMG to owszem, bo ich wyprodukowano mało i są rarytasami, ale 300/320/500 widzę 3 na co dzień w Jeleniej Górze więc co to za rarytas? Od razu w LPG i cieszyć się wiatrem we włosach :cool:

Idz na forum mercedesa i pochwal sie ze ktos z twojej rodziny zagazował merca napewno beda winszowac oszczedzania 30zl za 100km
                                  I z tego powodu mam ubolewać, że kogoś po drugiej stronie komputerka boli fakt, że s420 i sl320 lata na gazie ? Prawie mnie przekonałeś

Szanuje Twoje zdanie - bo każdy może mieć jakie chce - ale wmawiaj komuś, że źle robi zakładając LPG do swojego własnego samochodu, kupionego za własne pieniądze, a nie Twoje.
                                  low-END

Skomentuj

Zawsze, gdziekolwiek pojawia się taka dyskusja to mam wrażenie, że strona moralizująca tych użytkowników LPG w wielkich silnikach starych limuzyn chyba nigdy w życiu sobie takiego samochodu nie kupiła i nie kupi bo im by zwyczajnie żal by dupe ściskał lać benzynę przy spalaniu 15-20L/100. No ALE ci co posiadają te samochody muszą w opinii tych moralizatorów to robić dla wyższej idei, bo to klasyk, bo powinno cię stać itp pierdoły.

Ludzie to jest tylko samochód i co wam do tego kto co leje do baku lub jakim ustrojstwem go zasila. Skoro mają taki kaprys to niech leją LPG. Ja mogę mieć kaprys, kupic klasyka a następnie rozwalić go bejsbolem. Moja kasa, moje auto, robię z nim co chcę. Nie martwcie się o trwałość silników w czyiś samochodach, nie wy będziecie płacić za ich potencjalną naprawę.

Skomentuj

Cholerne dizle. Dzis ojcu scenik 1.5 dci nie odpalil w garazu :P Pelny bak paliwa i uszlachetniacz. Ale drugie auto, Ibiza 1.4 95r na bene, ktora stoi zawsze pod domem zakrecila tylko dwa razy i silnik odpala. Nie ma to jak prostota silnika benzynowego bez tysiecy zaworow, wtryskow cudow smieci...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        Nie ma to jak prostota silnika benzynowego bez tysiecy zaworow, wtryskow cudow smieci...

Albo prostota starego dizla jak mój 1.9TD , mrozy są ale pali jak ta lala i to na oleju półsyntetycznym który przecież strasznie gęsty sie robi . Ale fakt co bena to bena, na pewno nie zamarźnie.

Skomentuj

Kiedys ojciec mial R21 Nevada z 2.1 TD. Nie bylo takiego mrozu zeby to auto nie odpalilo. Trzeba bylo tylko max dwa razy swiecie zagrzac i odpalal. To bylo swietne auto...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X