Zamieszczone przez lklukasz
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postao sama idee stać mnie na luksusowe coupe to nie pcham do niego gazu i nie kupuje tandetnych zamieników tyle w temacie gazu
Btw. moje poszukiwania taniego i oszczędnego auta na dojazdy do pracy właśnie się skończyły. Stanęło na Hondzie Prelude 4gen. 2.0W gazie, bo ekonomicznie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaAha, czyli jak ktoś ma mniej pieniędzy to nie może jeździć szybko/wygodnie bo to nie zgodne z ideą? Fajnie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaJesli ktos ma 80tyś na coupe
Skomentuj
-
Dobry wybór z tą preludą.
Swoją droga też nie rozumiem z tym gazem. Jeżdżę obecnie bmw e38 (740i) w sekwencji na Landi Renzo Omegas (2 reduktory IG1, wtryski MED) i w żadnym momencie nie ubolewam nad tym. Ta jednostka m60b40 (v8) bardzo dobrze znosi "podtlenek"
Może tu chodzi o zupełnie co innego ? Znam takich ludzi, którzy są źli na gaz. Kiedy jest montowany nie taki jaki winien być, albo złe doświadczenie z 1 lub 2 generacją na śrubkę ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaStac cie na R129 to nie pakuj do niego gazu to proste...
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaAle spalanie 20L
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaS600 nigdy nie wsadzili silnika diselowskiego
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaAle kto widzial do klasyka pchac butle z gazem robi to wariat który chce miec dobrze i tanio?
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postasłabe porównanie
bo domowi akurat nic nie zagraża przez to, ze jest z cienkiej cegły i 1 szybowych okien
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaHondzie Prelude 4genlow-END
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaWidac jakim polacy sa skąpym narodem nawet do tico wsadza gaz zeby taniej było.
A ty jesteś bogol i tankujesz wachę, pewnie V-Powera bo ma lepszy but. Nie uprawnia cię to do naświmawania się kogoś że jeździ Tico na gaz.
Skomentuj
-
W stanach coraz wiecej aut policyjnych i karetek jezdzi na LPG. Oni maja od nas znacznie tansza bene, a mimo to oplaca im sie gaz. Dlaczego w naszym kraju mialoby sie nie oplacac? :)
http://www.11alive.com/news/local/st...storyid=155334 od taki zarys maly
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaZauważ że starsze limuzyny/coupe mercedesa czy bmw z V8 kosztują nieraz po 10-15 tysięcy,a nie 80.
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaProste? Ale wytłumacz dlaczego ?
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaTeoria podparta domysleniami i marzeniami czy faktami ?
Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta600'ta to benzynowe V12 to jak tam mieli diesla wsadzić?
Oni nie chca wsadzac disela bo diesel to były w pewnym stopniu mniejsze wydatki na paliwo a w tym modelu nie było miejsca na mniejsze spalanie:)
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaLimuzyna z '94r to klasyk? Albo kabriolet z '96r ? Proszę Cię, nie pogrążaj się.
Idz na forum mercedesa i pochwal sie ze ktos z twojej rodziny zagazował merca napewno beda winszowac oszczedzania 30zl za 100km
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaNie uprawnia cię to do naświmawania się kogoś że jeździ Tico na gaz.
A juz wiem wsadziles gaz do tico i sie oburzasz przepraszam:unsure:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sunny Zobacz postaMoże tu chodzi o zupełnie co innego ? Znam takich ludzi, którzy są źli na gaz. Kiedy jest montowany nie taki jaki winien być, albo złe doświadczenie z 1 lub 2 generacją na śrubkę ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaAha, czyli jak ktoś ma mniej pieniędzy
---------- Post dodany o 08:12 ---------- Poprzedni post o 08:08 ----------
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postabo domowi akurat nic nie zagraża przez to, ze jest z cienkiej cegłyZamieszczone przez Marios221 Zobacz postaWidac jakim polacy sa skąpym narodem
Nie wiem czy skapstwem jest kupowanie czegos np. w Biedronce za 2zl zamiast zakupu tego samego towaru w wypasionym sklepie w centrum miasta za 4zł.
Nie wiem dlaczego mam sponsorowac Tuska i ekipe szejków tankujac na sile benzyne. Bo to "obciach". Nie ma czegos takiego. To slogan wymyslony przez gimnazjalistow. Zaraz mi powiesz ze obciachem jest uzywac dalej Nokii 3310 zamiast Samsunga Galaxy bo przeciez skoro cie stac na znaczy ze jestes skapy skoro daej uzywasz starego telefonu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaNapisał Marios
Nie uprawnia cię to do naświmawania się kogoś że jeździ Tico na gaz.
A czy ja sie smieje? z choinki sie urwales czy co?
A juz wiem wsadziles gaz do tico i sie oburzasz przepraszam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaStrzelajaco
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaA to nie widziałes 12 cylindrowego disela?
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postapowstało 40 tyś takich R129 i jak myslisz ile ich zostanie za 30lat?
A gdyby to była 600 lub AMG to owszem, bo ich wyprodukowano mało i są rarytasami, ale 300/320/500 widzę 3 na co dzień w Jeleniej Górze więc co to za rarytas? Od razu w LPG i cieszyć się wiatrem we włosach :cool:
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaIdz na forum mercedesa i pochwal sie ze ktos z twojej rodziny zagazował merca napewno beda winszowac oszczedzania 30zl za 100km
Szanuje Twoje zdanie - bo każdy może mieć jakie chce - ale wmawiaj komuś, że źle robi zakładając LPG do swojego własnego samochodu, kupionego za własne pieniądze, a nie Twoje.low-END
Skomentuj
-
Zawsze, gdziekolwiek pojawia się taka dyskusja to mam wrażenie, że strona moralizująca tych użytkowników LPG w wielkich silnikach starych limuzyn chyba nigdy w życiu sobie takiego samochodu nie kupiła i nie kupi bo im by zwyczajnie żal by dupe ściskał lać benzynę przy spalaniu 15-20L/100. No ALE ci co posiadają te samochody muszą w opinii tych moralizatorów to robić dla wyższej idei, bo to klasyk, bo powinno cię stać itp pierdoły.
Ludzie to jest tylko samochód i co wam do tego kto co leje do baku lub jakim ustrojstwem go zasila. Skoro mają taki kaprys to niech leją LPG. Ja mogę mieć kaprys, kupic klasyka a następnie rozwalić go bejsbolem. Moja kasa, moje auto, robię z nim co chcę. Nie martwcie się o trwałość silników w czyiś samochodach, nie wy będziecie płacić za ich potencjalną naprawę.
Skomentuj
-
Cholerne dizle. Dzis ojcu scenik 1.5 dci nie odpalil w garazu :P Pelny bak paliwa i uszlachetniacz. Ale drugie auto, Ibiza 1.4 95r na bene, ktora stoi zawsze pod domem zakrecila tylko dwa razy i silnik odpala. Nie ma to jak prostota silnika benzynowego bez tysiecy zaworow, wtryskow cudow smieci...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNie ma to jak prostota silnika benzynowego bez tysiecy zaworow, wtryskow cudow smieci...
Albo prostota starego dizla jak mój 1.9TD , mrozy są ale pali jak ta lala i to na oleju półsyntetycznym który przecież strasznie gęsty sie robi. Ale fakt co bena to bena, na pewno nie zamarźnie.
Skomentuj
Skomentuj