Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Znajomy miał do zdjęć (pracuje w redakcji motoryzacyjnej) - podobno fajna furka, zrobiona w stylu "oldschool" - czuć lekkość w ruchu, fajnie się prowadzi - ogólnie (biorąc pod uwagę fakt że on uważa że fajne samochody skończyły się w połowie lat 90) chwalił:)

Skomentuj

Jednym słowem: brzydki
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
        Ojciec mój się na to napalił :P chociaż ostygł jak dowiedział sie że w tej cenie silnik 1,2.
        No właśnie to spieprzyli zupełnie. Bo do tej najtańszej wersji nie da sie dobrać lepszego silnika a te szałowe 72KM i 110NM to sie do tego auta zbytnio nie nadają. I tak jestem pełen podziwu dla gościa który wycisną z tego cuda 14sek do 100, pewnie ktoś pokroju Stiga to robił bo normalnemu użytkownikowi to sie nie uda.

Żeby miec lepszy motor trzeba brać wersja wyżej od podstawowej a ta ma w standardzie poza klimatyzacją zupełne pierdoły bez których można żyć. No i za całość wychodzi ponad 10 tysiaków wiecej :/ .
        W sumie na + można uznać wyposażenie wersji podstawowej. 4 poduchy powietrzne, elektryczne szyby (co prawda tylko z przodu ale są auta które w podstawie mają korby) czy ESP to całkiem nieźle. Chociaż co do ESP to nie wiem czy nie miał być to już wymóg obowiązkowego montowania.

Skomentuj

Sory Paweł, ale kompletnie Cię nie rozumiem
          chodzi o to ze to chwilowa moda
          zobacz stare mercedesy. 25 lat na rynku a nadal nie wyglada staro. chodzi o to ze taka powsciagliwa stylistyka jest lepsza na dluzszy okres czasu

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
          Chociaż co do ESP to nie wiem czy nie miał być to już wymóg obowiązkowego montowania.
          tak, juz jest w kazdym w standardzie
          dlatego smiesza mnie te reklamy: "ABS i ESP w podstawowym wyposazeniu!" :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            chodzi o to ze to chwilowa moda
            zobacz stare mercedesy. 25 lat na rynku a nadal nie wyglada staro. chodzi o to ze taka powsciagliwa stylistyka jest lepsza na dluzszy okres czasu
            No tak ale za mercedesa nie płacisz tyle co za peugeota . To są auta które mogą sie szybko starzeć bo za 25lat większość z nich będzie już przetopiona na nowe. Dlatego ich stylistyka moze być aktualna na kilka lat.

Zresztą nie nażekaj na peugeota bo zobacz jak szybko starzeją się wszelkie japończyki i ich koreańscy koledzy. Taka 15-20 letnia toyota czy subaru to koszmarek na 4 kołach.
            Za takim 607 któy miał premiere w 99 r jeszcze wiele osób sie obejży .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              Dlatego ich stylistyka moze być aktualna na kilka lat.
              306 i 406 sa dla mnie ponadczasowe
              206 tez na lata zapadnie w pamieci

Skomentuj

zobacz stare mercedesy. 25 lat na rynku a nadal nie wyglada staro.
                No nie powiedziałbym ze wyglądają młodo Ale cos w tym jest schludne, stonowane samochody troche inaczej sie starzeją. Co nie zmienia faktu że wiele osob chciało by mieć starego Citroena DS

Ale i tak uważam ze 407 jako już nie najmłodsze auto, wśród konkurencji wygląda najświeżej.

Skomentuj

306 i 406 sa dla mnie ponadczasowe
                  206 tez na lata zapadnie w pamieci
                  No można tez powiedzieć, ze jedna udana seria to raczej za mało żeby robić z tego regułę. W sumie mi seria "7" też sie podoba. Stylistycznie najbradziej sie chyba udał 207.

Skomentuj

No nie powiedziałbym ze wyglądają młodo
                    nie musi wygladac mlodo. wazne ze nie wtajemniczona osoba nie powie ze to tak stary pojazd

Skomentuj

Mi tam wisi co inni mówią. Ważne że mi się podoba
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

wlasciciele tego pojazdu tez tak pewnie sobie wmawiaja

Skomentuj

wlasciciele tego pojazdu tez tak pewnie sobie wmawiaja
                          Qwa dość, bo będę rzygal :(

Może dla równowagi zapodam filmik prawdziwym samochodem, a nie jakas francuska czy wloska popelinka.

http://www.youtube.com/watch?v=NudsbSTIEgk Singer

A co! Pomarzyc czasami trzeba :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Może dla równowagi zapodam filmik prawdziwym samochodem, a nie jakas francuska czy wloska popelinka.
                            Eeeee?! Garbus? miało być coś fajnego

Skomentuj

http://demotywatory.pl/4042597/Klasyka

jak to zobaczylem to sie rozesmialem
                              po chwili szukalem detali zdradzajacych przeskalowanie pojazdow... to jednak prawdziwa skala!

Skomentuj

Jak nie włoskie, to może szwedzkie?
                                http://www.youtube.com/watch?v=tEFx-fFZyII najlepiej zobaczyć (w zasadzie posłuchać - trza audio dać głośno ) od 7:10
                                Albo japońskie
                                http://www.youtube.com/watch?v=2ROmX6QfOeY Lexus też ma ciekawy klang, a z taką panną to mógłbym i Wartburgiem jeździć :drool:

Ale nie ma to jak Corvette: http://www.youtube.com/watch?v=GCkghyEJlik - też głośno trza dać
                                Last edited by Bebok; 06.02.2013, 15:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                  http://www.youtube.com/watch?v=tEFx-fFZyII najlepiej zobaczyć (w zasadzie posłuchać - trza audio dać głośno ) od 7:10
                                  ehh najlepsza muzyka dla moich uszu :) Koeningcośtam pracuje jak stary amerykaniec.

Fajny dźwiek mają tez Merole. Ostatnio smignał mi przed nosem CL500 i aż ciarki po plecach przeszły

A propos redhead, panowie z Peugeot forum pokupowali 508 i teraz żalą sie ze dziewczyny nie leca na to auto http://www.peugeot-klub.pl/index.php?topic=43232.0

Skomentuj

przecież to w sumie fordowski silnik - hamerykanske V8 z nierównym wałem :P

Skomentuj

baza silnika to hamerykanskie v8
                                      ale tak zmodyfikowane ze amerykanie sie chowaja

Skomentuj

najważniejsze rzeczy nie zmodyfikowali :P - "nierównego" wału :P

Skomentuj

baza silnika to hamerykanskie v8
                                          ale tak zmodyfikowane ze amerykanie sie chowaja
                                          Na czym polegają te modyfikacje, których sami amerykanie robic nie potrafią?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X