Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To ostatnie wersje mialy 5 biegow, te pierwsze 4 biegi. Niewatpliwie auto krolowalo do lat 70, pozniej niestety musialo ustapic fenomenalnym modelom Porsche, ktore ustanowily rekordy predkosci do dzis nie pobite. Model 917 byl szczytem techniki na owe czasy, predkosc maksymalna nigdy nie sprawdzona, ale szacowano na ponad 400 km/h. Auto niepokonane, dopiero zmiany przepisow wymuszone przez konkurencje ( w tym Ferrari ) przyczynily sie do odejscia tego modelu. To chyba przez to auto jestem zakochany w marce Porsche, ktora uwazam za najlepsza na swiecie marke motoryzacyjna :)

Skomentuj

917 - co to jest za maszyna :)

teraz odrobinę z innej płaszczyzny - 959 również odniósł ogromny sukces.

Video z TG:
      http://www.mototube.pl/film/8387/por...-w-top-gear-1/

BTW 911 Turbo [930] moje marzenie ale gdybym miał do wybory jezcze F40... :cool:
      Last edited by wojtus; 09.09.2011, 08:09.
      low-END

Skomentuj

Miałem zabawkę zdalnie sterowaną Porsche 959 . Seryjnie jeździł fajnie ale po moim tunningu to była prawdziwa bestia .

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
          BTW 911 Turbo [930] moje marzenie ale gdybym miał do wybory jezcze F40...
          "Prośhaczki" fajne :thumbup: Ale ja jak bym miał 1,5mil to zapewne kupił bym Aston`a "Marcina" W pierwszej kolejności DBS , następnie DB9, lub Vanquish'a V12 (z najlepszym nagłośnieniem CA na świecie :razz:- Szkockiej firmy Linn) lub Vantage. Ogólnie każdy AM jest w moich oczach najpiękniejszy. Każdy cm. na tym samochodzie jest w moim guście idealny, a praca motoru jest najpiękniejszą muzyką....

Podobają mi się też "widły Posejdona" - tzn. Maserati

---------- Post dodany o 09:41 ---------- Poprzedni post o 09:38 ----------

BTW: Ford GT z tego co słyszałem spala nawet 50l/100km :)

Skomentuj

Prosiaki fajne.. ale RUF'y jeszcze lepsze

Skomentuj

Porsche produkuje świetne samochody, niezwykle dopracowane technologicznie ale jednak czegoś im brakuje. Jak dla mnie są za bardzo "niemieckie" - technologicznie świetny, ale w porównaniu do konkurencji Prosiaki są nudne - przez tyle lat ewolucji 911 wygląda niemal tak samo. Co nie zmienia faktu że Porsche produkuje najbardziej praktyczne sportowe auta - od biedy można poruszac sie tym na codzień bo i ma kawałek bagażnika, kawałek siedzen z tyłu i silnik nie jest taki monstrualnie duzy. Niestety przez ta swoja praktyczność Porszaków jest pełno na drogach i w dzisiejszych czasach nie idzie sie takim autem wyróżnić.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                przez tyle lat ewolucji 911 wygląda niemal tak samo.
                Ale przeciez o to chodzi, tego chca klienci. 928 mialo zastapic 911, ale do doprowadzilo marke niemal do upadku. 911 do dopracowanie czegos cos juz jest doskonale. Oczywiscie nie sa one tak finezyjne i zadziorne jak Ferrari czy Lambo ale praktycznie malo ktore auto niemieckie ma taka dusze jak auta z wloch. Oczywiscie moim zdaniem takie modele jak Carrera GT czy GT3RS w maja absolutnie wszystko co kazde, prawdziwe auto sportowe miec powinno, a do tego nigdy nie odmawiaja posluszenstwa i mozna nimi jezdzic po bulki, czego nie mozna powiedziec o markach angielskich czy wloskich.
                Aston Martin to dla mnie wylacznie wyglad samochodu, technicznie auta sa slabe, niedopracowane, bardzo awaryjne i drogie.

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                Niestety przez ta swoja praktyczność Porszaków jest pełno na drogach i w dzisiejszych czasach nie idzie sie takim autem wyróżnić.

To zalezy jakie Porsche ale jak kupisz 928 GTS, czy GT3RS lub stara Carrera RS. Problem jest taki, ze nowobogaccy maja cisnienie na zakup auta tej marki i najczesciej kupuja modele znane, popularne. Fanatykom marki faktycznie jest to troche nie po mysli, lecz jest wiele modeli Porsche, ktorych wlasciwie nie spotkasz na drodze w Polsce, a i na zachodzie tez nie jest to latwe.

Skomentuj

Dokładnie, ŁukaszN masz rację, Porsche robi się autem ogólnie dostępnym i coraz więcej buraków stać na Boxstery, albo inne budżetowe lub mniej budżetowe Porsche. Kolega miał okazję pooglądać z bliska 911 i stwierdził, że w środku to auto to kupa. Miał Grand Cherokee Limited 4.7 V8 HEMI i to w środku był luksus. Wszystko skórzane, podgrzewane i regulowane
                  Z superaut poważam szczególnie Corvetty (co z tego, że w środku też tandeta i taniość, ale osiągi kosmiczne za te pieniądze), szwedzkie Koenigseggi (CCX i CCXR; odpowiednio 806 i 1018km ) i włoskie bolidy Pagani (Zonda F i R http://www.youtube.com/watch?v=4egoNtLNX6M ).
                  Ehhh, marzenia...

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
                    911
                    Sąsiad ma :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                      Kolega miał okazję pooglądać z bliska 911 i stwierdził, że w środku to auto to kupa.

Ferrari F40 nie ma nawet radia, nie wspominajac o klimatyzacji, skorze czy choc elektrycznych szybach i tez kolega pewnie nazwie je kupa. Takie slowa specow motoryzacji nie robia na mnie zadnego wrazenia :)

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                      szwedzkie Koenigseggi (CCX i CCXR; odpowiednio 806 i 1018km ) i włoskie bolidy Pagani (Zonda F i R http://www.youtube.com/watch?v=4egoNtLNX6M ).
                      Moze poczytaj co robilo Porsche w latach 60-70 to nabierzesz troche szacunku dla marki. Poczytaj o 917 i 962 :) Cuda techniki i rozwiazan jakimi jaraja sie fani japonskiej motoryzacji Porsche stosowalo juz w latach 80 produkujac wyzej wspomniany model 959. Auto, ktore do dzis swoim zaawansowaniem technicznym budzi respekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Moze poczytaj co robilo Porsche w latach 60-70 to nabierzesz troche szacunku dla marki.
                        Owszem ale jednak to już nie te lata, czas nie stoi (jak wyciągniemy baterię z zegarka to stanie, ale czas i tak dalej leci :razz: )

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Aston Martin to dla mnie wylacznie wyglad samochodu, technicznie auta sa slabe, niedopracowane, bardzo awaryjne i drogie.
                        Technicznie słabe? przecież te silniki są skręcane ręcznie a nie "z taśmy"... Awaryjne ? jak bym miał na taki samochód to i na naprawę zapewne też...., Co jest nie dopracowanego w AM ?

Upodobałeś sobie markę Porshe , tak ja upodobałem sobie Aston Martin. Dobrze że tych aut jest tyle na świecie, to jest w czym wybierać... :) (każdy mas swój typ więc nie ma jednego idealnego i niezastąpionego)

Nie zanan się na pewno tak dobrze na samochodach jak ty Pogromco ale AM to mój typ. (chętnie się do wiem co jest nie dopracowane w AM`ach )

Skomentuj

Ja mam plan zakupić na 40-te urodziny jakiś "odlotowy" wózek

Może kiedyś będzie mnie stać na takie coś :)

http://www.youtube.com/watch?v=aJQkaelbB-E
                          classy looking roadster with a mixture of modern technology

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            Owszem ale jednak to już nie te lata, czas nie stoi (jak wyciągniemy baterię z zegarka to stanie, ale czas i tak dalej leci )
                            To prawda, moze dlatego rekord toru Nurburging ustanowiony przez Porsche do dzis nie zostal pobity mimo wielu lat :)

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            Technicznie słabe? przecież te silniki są skręcane ręcznie a nie "z taśmy"... Awaryjne ? jak bym miał na taki samochód to i na naprawę zapewne też...., Co jest nie dopracowanego w AM ?
                            Bentleye i Rollsy tez skadane byly recznie i co? Nie dorastaja do piet jakosci starych Mercow. Wiesz, angole maja takie cos dziwnego, ze strasznie szczyca sie swoja motoryzacja, ktora w 98% byla tak marna technicznie, ze szkoda slow. Tylko firmy typowo wyczonowe robily jakies fajne rzeczy. Dopiero teraz nawet sam Jeremy z TG mowi o tandecie jaka angole produkowali.
                            Nie tak dawno byl test Astona w fifth gear, w ktorym podczas jazdy pasek klinowy spadal na ostrych zakretach. Ekipa mechanikow helikopterem przyleciala, zeby naprawiac auto... Gdyby cos takiego stalo sie w Porsche, to by chyba pol inzynierow i fabryki rozstrzelali.

Dlugo by pisac, technicznie Aston to kicha, ale fakt piekny to on jest...

Skomentuj

[QUOTE=Pogromca mitow;284661]To prawda, moze dlatego rekord toru Nurburging ustanowiony przez Porsche do dzis nie zostal pobity mimo wielu lat :)

Podobno juz jest pobity przez Japońca ze stajni Nissana model: GT-R :)

Skomentuj

PM widzialem ten odcinek
                                tak bylo przylecieli naprawili i zaraz znowu spadl
                                i testu AM nie ukonczyli :)
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                                  Podobno juz jest pobity przez Japońca ze stajni Nissana model: GT-R

Sorry ale mowa tutaj byla o modelu 956, ktory objechal petle w 6:11 :) Co prawda wtedy tor byl niewiele krotszy ale czas mimo to jest fenomenalny. GTR to zupelnie inna klasa pojazdow, czasy powyzej 7 minut, dokladnie chyba 7:24

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Sąsiad ma :)
                                    Sąsiadka, ale Targa :)

Ciekawostka
                                    http://vimeo.com/lukehuxhamfilms/rwb...t-maiham-media

Warto do wątku dołączyć Porsche 961 - czyli torowa ewolucja 959.
                                    low-END

Skomentuj

No w sumie tak, ten model Posche to samochód wybitnie Torowy

Skomentuj

Body 964 napompowane spojlerami to najcudowniejsza 911 w historii. To wlasnie takich 911 nie spotkacie na ulicach, bo sa to samochody prawdziwych fanatykow, napompowane gora pieniedzy. To nie to samo co wymuskane 911 nowobogackich szpanerow.

Skomentuj

No to następny o RWB
                                          http://vimeo.com/lukehuxhamfilms/rauh-welt
                                          low-END

Skomentuj

Czaruję...
                                          X