Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w mercach czasem podobne objawy dawał uszkodzony przekaźnik pompy paliwowej

Skomentuj

O to to.... jutro zasugeruje
      Jeszcze jakieś pomysły?

Nie wiem jeszcze jak jest u mnie rozwiązana cewka. Musze zapytac :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja bym dokładniej sprawdził ten komputer, skoro nie wywaliło Ci checka przy awarii przepływki, to chyba coś nie tak z nim jest i nie widzę innej możliwości żeby Ci coś obroty blokowało.

Skomentuj

Albo kontrolka checka "zaślepiona" jest na desce - co się obecnie często spotyka...
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jutro jeszcze raz go sprawdzimy.
            Juz zaczyn mnie to denerwować.

---------- Post dodany o 21:29 ---------- Poprzedni post o 21:29 ----------

Hermes napewno nie. Wszystko z kontrolną jest ok.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.wykop.pl/ramka/1401425/na...toryzacyjnych/ :)

Skomentuj

sporo tego widzialem, ale kilka nowych mnie rozwalilo

Skomentuj

Może to jeszcze spodoba się kolegom http://www.magazynauto.pl/uzywane/ra...sci,nId,775493

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                    O tak, o Q4 to już nawet zapomniałem. Oprócz 166 i 159 marzy mi się jeszcze 164 w V6 i Q4 również mile widziane, ale takie zadbane auto to >20kzł.
                    166 jest świetna, aut po liftingu nadal mało jest na naszych drogach, w gamie silników ma zacną V6, ale... design zewnetrzny jest nieco "germański" no i zawieszenie jest bardziej awaryjne jak w 159. Kurde, dla czego Alfa nie wypuszcza następcy 166 i 159? Z dwoma małymi samochodami długo nie pociągnął.
                    159 to jest w miare swierzy samochod nastepca 156. nastepca 166 juz dawno jest jako prototyp. alfa 169 http://www.v10.pl/Alfa,Romeo,169,tak...166,37196.html
                    Teraz do produkcji trafi 4c no i niedlugo poznamy SUVa Alfa/jeep :)
                    btw widzialem na zywo alfe 8c w salonie w UK rewelacja lezka w oku

Skomentuj

A mi dziś, ze starego, ale tanio jeżdzącego Fiata Palio Weekend wyciągnęli akumulator i radio (jakieś stare Sony) oraz rozwalili oba zamki.
                      W tamtym tygodniu rozdarłem oponę - normalnie jakieś fatum :(
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Cytat z forum o Alfie 159:

Moim zdaniem, TBi ma tylko dwie wady. Pierwsza, i jak dla mnie jedyna istotna, to brak dźwięku. Zwłaszcza w Brerze to mocno razi.
                        Ostatnio byłem na małym spocie, i do tej pory jego uczestnicy znali moją Bręrę tylko ze zdjęć. Spodziewali się ryku silnika, lub wydechu, a tu cisza... A dwie podwójne końcówki wydechu obiecują co innego...
                        Kompletnie nie rozumiem, dlaczego inżynierowie Alfy nie nadrobili tych braków dźwiękowych odpowiednio brzmiącym układem wydechowym. Dla mnie jest to nieporozumienie...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                          wyciągnęli akumulator i radio (jakieś stare Sony)
                          A jakie to radio? Bo kupiłem przed chwilą akumulator 70Ah i radio sony stare cdx-a360 :P

Skomentuj

Transmisja z kamer umieszczonych na Citroenie C6 i BMW 5
                            Ma pokazywać różnice w komforcie zawieszenia.

http://fliiby.com/file/495910/2dlino92y7.html

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                              A jakie to radio? Bo kupiłem przed chwilą akumulator 70Ah i radio sony stare cdx-a360 :P
                              No patrz, stare Sony (nie wiem dokładnie jakie) i akumulator Magneti Marelli - ale chyba mniejszy. Nowy kupiłem 50Ah i taki zalecaja.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                159 to jest w miare swierzy samochod nastepca 156. nastepca 166 juz dawno jest jako prototyp. alfa 169 http://www.v10.pl/Alfa,Romeo,169,tak...166,37196.html
                                Teraz do produkcji trafi 4c no i niedlugo poznamy SUVa Alfa/jeep
                                btw widzialem na zywo alfe 8c w salonie w UK rewelacja lezka w oku
                                Co z tego ze jest prototyp jak nie ma auta, a czytając artykuł do którego link podałeś: "Produkcyjna wersja Alfy 169 pojawi się w sprzedaży prawdopodobnie w 2011 roku". Za dobrze to nie wróży bo mamy rok 2013 a o 169 ani widu ani słychu
                                Co do Suva AR to mam mieszane odczucia. IMO Alfa jako marka utożsamiana z samochodami sportowymi i luksusowymi w moim odczuciu nie powinna przyklejać znaczka AR do samochodów typu suv, od tego maja znaczek fiata. Chociaż teraz taka moda, i każdy koncern chce mieć luksusowego SUVa. Chociaż gorszy od suva Alfay jest suv Maserati :P

Skomentuj

tamten tekst to o Brerze nie 159. jezdzilem Brera 3,2 i jest ryk :)

tak co do 169 niestety w planach sie rozciaga ale wtedy byl to okres wykupu jeepa i to z tego wzgledu. Alfa wchodzi na rynek USA wiec 169 prawodpodobnie wejdzie do sprzedazy wraz z rozwojem na inne rynki. 4C tez juz dawno miala byc w produkcji seryjnej i ciagle sie to obsuwa. SUV bedzie wymiatal, teraz jest moda na takie auta to nie bedzie typowy SUV tylko podniesione limo cos na styl lexa rx zaden to SUV.

Skomentuj

A ma ktoś może osobiste doświadczenie z Peugeot 607 z silnikiem 2.7HDI?
                                    Bo na necie obiektywnych/osobistych opinii (a nie zasłyszanych) nie za wiele, jak z awaryjnością?

I co sądzicie o peżotowskim "PEUGEOT UŻYWANY GWARANTOWANY"?

Skomentuj

Kiedyś czytałem cos o tym motorze, podobno tragedia, koszmar i bieda z nędzą. Co innego 3,0 V6 PB jednostka sprawdzona mało awaryjna i dobrze znosi LPG. jak masz okazyjnie do kupienia samochód z tym silnikiem to poważnie sie zastanów, internet internetam, ale wiekszosc opinii potwierdza sie w praktyce.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                                        Kiedyś czytałem cos o tym motorze, podobno tragedia, koszmar i bieda z nędzą...............
                                        ...........................
                                        Tyle to ja też słyszałem :)
                                        Baaaa- jest wątek na necie gdzie gość udowadnia że nawet koła do dupy robili- bo zgubił już kupę kołpaków.
                                        Kiedy mu udowodnili że nigdy ten model nie miał żelaznych felg- zniknął z forum :)

O 307 też różnie piszą- a ja mam ósmy rok od nowego i tylko rzeczy eksploatacyjne no i dwa amorki plus klocki.

Skomentuj

W 307 nie ma co sie psuć Ale za to w 607 do tego z takim silnikiem... Ogólnie to zapraszam na forum http://www.peugeot-klub.pl/index.php tu dowiesz sie wiecej na ten teamat. Co do 2,7HDI to wypowiadały sie o nim niepochlebnie osoby z tego forum którym raczej ufa się w ciemno w tych sprawach. Ja osobiscie nie jestem za dieslem, nowoczesne diesle są mocno zaawansowane technologicznie, bardziej skomlikowane, tak że wyprzedzają silniki benzynowe o krok, tym samym wzrasta ich stopień skomplikowania a tym samym ilosć rzeczy które moze mi sie popsuć. Dla tego łatwo mi uwierzyć że 2,7HDI, który do tego był najdroższy z dostępnej gamy silników jest bardziej awaryjny i droższy w naprawach niż 3,0 V6 z koncernu PSA.

Zamieszczone przez marusmk Zobacz posta
                                          O 307 też różnie piszą
                                          O Peugeocie różnie piszą A prawda jest taka ze dzisiaj nie ma bezawaryjnych aut.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X