Zamieszczone przez Shiver
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaJa daleko nie jeżdżę:P Do pracy mam 6km i w tygodniu jadę tam raz
ja mam do pracy 4,2km. jeden typ mieszka w polowie trasy, wiec powiedzmy niech jedzie 3km. a smieszy mnie to ze on grzeje diesla 5min przed ruszeniem w trase!
czyli wiecej spali na rozgrzanie silnika niz na faktyczna jazde :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawiec powiedzmy niech jedzie 3km. a smieszy mnie to ze on grzeje diesla 5min przed ruszeniem w trase!
Skomentuj
-
kumpel ma 2,4jtdm.. ja bym bral tylko i wylacznie tego ... bo ma 5 baniakow... chipowanie to nie to samo co 5 garów ...
czasami dal mi sie tym przejechac i bardzo ladnie jezdzi, chodzi jak mój tylko ma lepiej zestrojoną skrzynię (ja mam strasznie krótkie dwa pierwsze biegi)... i pali jedynie 1l wiecej niz 1,9 a zupelnie nie ta jazda...
ogolnie to kumpel mowi ze auto jest swietne, ale i delikatne trzeba o niego dbac...
zawieszenie calkowicie inne niz w poprzednikach ..ulepszona wersja 166 (a juz w tych nie bylo tragiczne)
159 wogole nie ma co do 156 porownywac ;p
aa.. i zapomnij ze do tego silnika bedziesz lał paliwo z niepewnego zrodla.....zreszta sam zobaczysz jak na wolnych obrotach bedzie chodzic jak sie wleje choc odrobine gorsze (jakas niefirmowa stacja) ...
BTW ostatnio byl fajny test stacji paliwowych ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaaa.. i zapomnij ze do tego silnika bedziesz lał paliwo z niepewnego zrodla.....zreszta sam zobaczysz jak na wolnych obrotach bedzie chodzic jak sie wleje choc odrobine gorsze (jakas niefirmowa stacja) ...
BTW ostatnio byl fajny test stacji paliwowych ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaaa.. i zapomnij ze do tego silnika bedziesz lał paliwo z niepewnego zrodla.....zreszta sam zobaczysz jak na wolnych obrotach bedzie chodzic jak sie wleje choc odrobine gorsze (jakas niefirmowa stacja) ...
Skomentuj
-
7 razy na cykl spokojnie stosuja firmy w autach "dla mas" od ~2005 albo i wczesniej ...
teraz zaczyna sie wprowadzac w comon railu pomiar cisnienia nie na listwie... tylko w kazdej komorze oddzielnie... i kazdy z wtryskow steruje sie indywidualnie...(nie tylko moment podania... ale dawke itd.)
Skomentuj
-
no i co tutaj takiego super ? akurat optycznie to oprocz felg "wiejski tunning" ..a machanicznie... w golfa tez sobie wsadzisz ladne fotele, wypicujesz silnik ;p
z kazdej marki znajdziesz modele dopicowane ....
pierwszy lepszy z brzegu ...
http://www.youtube.com/watch?v=-RPZqoWM4hI
co bys nie wpisal... z kazdej marki znjadzie sie ciekawy model ...
bo wazne jest zeby autko wychodzac z fabryki .. bez zdanych kombinacji mialo duszę, ... nie wszystkie alfy ją miały ;p ..niektore miały ... ale za to wiecej stały niz jezdzily ... po co smiertelnikowi taki samochod ? zeby na forum napisac jaki to mam super samochod z duszą ;p ?..
z alf to chyba dopiero 159 jest w pelni tego slowa znaczeniu amochodem ...
mozna by jeszcze o 166 cos pomyslec.. reszta to po prostu auta dla fanatykow, ktorzy sami potrafia przy nich wszystko zrobic bo gdy smiertelnik pojezdzie do serwisu i uslyszy diagnoze z kosztami to zdenerowwanie urywa mu pare lat zycia... i niestety taka jest prawda....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaw golfa tez sobie wsadzisz ladne fotele, wypicujesz silnik ;p
nie wiem jak to obecnie wyglada, ale kiedys byly zawsze ladne, bez plastikow
Skomentuj
-
bawolek co ty pier*****Fakt z każdej marki znajdziesz modele odpicowane. Ale teraz wyjdź na ulice i znajdź odpicowaną Alfę 164, albo chociaż jakąkolwiek 164. Golfa mk2 zobaczysz co najmniej jednego co 200m. Chociaż golf mk1 i mk2 podobają mi się nawet bardzo bo lubię klasyki, ale współczesne VW niczym do mnie nie przemawiają (poza Scirocco i Passatem CC)
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postareszta to po prostu auta dla fanatykow, ktorzy sami potrafia przy nich wszystko zrobic bo gdy smiertelnik pojezdzie do serwisu i uslyszy diagnoze z kosztami to zdenerowwanie urywa mu pare lat zycia... i niestety taka jest prawda....
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatylko ze silniki w alfie fabrycznie juz cudnie wygladaja
nie wiem jak to obecnie wyglada, ale kiedys byly zawsze ladne, bez plastikow
Last edited by ŁukaszN; 05.05.2013, 21:22.
Skomentuj
-
No cóż, co do awaryjności to samo mogę napisać o silnikach Mazdy czy Hondy. Pod względem silnika bez problemu, ale u mnie np. 1,6 16V potrafi spalić 9-10l, trasy nie sprawdzam bo za mało tras robię poza miastem (pozatym nie tankuję wg zasady do pełna - 55l zbiornik). Natomiast każda konstrukcja ma swoje minusy VW - lakier, Mazdy - rdza w nadkolach, francuzy 0 elektronika. Każdy producent na czymś oszczędza.
Skomentuj
Skomentuj