Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
    Do tego gwintowany zawias skręcony na tzw zero i naciągnięte oponki 205/40 r17 + poliuretany w zawiasie,
    Jak twardo na naszych łatanych drogach?

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
      Jak twardo na naszych łatanych drogach?
      pasuje mi bardzo, trzeba jedynie uważać na koleiny i dziury (Podłużnice 5cm od ziemi), dokładka pod zderzakiem m3 - 3,5 cm od ziemi. Kupuję dwie nowe oryginalne dokładki rocznie bo się "kończą" (2 x 245 zł)

Skomentuj

Czyli nisko :) Trochę droga zabawa wydawać 5 stówek rocznie na dwa kawałki plastiku.
        A jak z trwałością poliuretanów? Z opinii ludzi wynika, że wytrzymują o wiele dłużej niż typowe elementy gumowe.

Skomentuj

generalnie gwint skręcony na max + naciąg i poliuretany to mega twarda mieszanka wybuchowa. Idzie pogubić dyski ale pod względem wytrzymałości poliuretany są the best. Stosowałem od zawsze oryginały lemfordera i wytrzymywały dłuższy czas, jednak na takim zawiasie betonie i naciągach i lemforder po czasie klęka. Od czasu jak mam poliuretany - zapomniałem o gumach, szczególnie z tyłu jak i na wózku. W sumie są wszędzie

Skomentuj

Skąd masz te poliuretany? Olkusz czy coś innego? Bo do siebie na jesień mam plan włożyć

Skomentuj

Poliuretany z Olkusza - komplet 700 zł. Najtwardsze 90ShA. Łącznie na komplet u mnie wyszło 27 sztuk tulejek.

Skomentuj

A jak sie ma ta twardość w porównaniu z tulejami gumowymi? "dużo bardziej betonowo?" :P

Skomentuj

dużo to za mało powiedziane, w połączeniu z setupem auta jest hardcore na + też jest to, że jest bardzo szybka reakcja na kierownice i o wiele lepiej w koleinach. Ale co tu dużo mówić jak jest gwint, naciąg, poliuretany i rozpórki = taczka ale "aj lof" szuranie po ziemi

Skomentuj

I zero komfortu...

Skomentuj

ja bez gleby i dokładki pod zderzakiem szoruje, no ale w końcu Peugeot seryjnie jest hardkorowym samochodem sportowym :P

Wielowahaczowe zawieszenie daje komfort i sztywność w zakrętach i dla przeciętnego zjadacza chleba z żyłką sportowca-kaskadera-szumachera myślę że starczy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        I zero komfortu...
                        de gustibus non est disputandum. Nie jestem dziadkiem robię to co lubię...

A najlepsze są dobre winkle przy 200 km/h. Klei się konkretnie.

Skomentuj

Ja tez nie jestem dziadkiem, ale to nie na nasze drogi...

Skomentuj

Ja tez nie jestem dziadkiem, ale to nie na nasze drogi...
                            A jeśli ktoś to lubi/kocha ? uwielbiam podróżować autem, w którym coś się dzieje np. jest problem z przejechaniem przez spowalniacz, np. szuranie podłużnicami po koleinach. Czuję, że jadę... jestem taki szczęśliwy :) czuję, że prowadzę auto. Nie mogę jeździć zwykłym autem z prześwitami w nadkolach - zwyczajnie mnie takie auto nudzi.

Co nie znaczy, że nie szanuję auta. Trzy razy w roku zabezpieczenie podłogi/podłużnic. Części tylko z ASO itd.

A co do samego tematu to jeden woli matkę, drugi córkę.

Skomentuj

wczoraj mialem okazje sprawdzic dokladne spalanie brata astry F 1,6 8v (c16nz) na gazie
                              silnik nie do konca sprawny - musialem trzymac dosc wysoko obroty (2-3k)
                              trasa 200km, droga praktycznie pusta, predkosci 80-110km/h

po przejechaniu 237km zalalem gazu do pelna (wyjezdzajac bylo pelno) i wyszlo 17,69 litra
                              wychodzi srednie spalanie 7,5 litra gazu na 100km!

---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post o 13:22 ----------

dzisiaj ta sama trasa w ulewnym deszczu. wyjechalem bez rozgrzania silnika, a w trasie w takich warunkach przeciez sie nie rozgrzeje
                              w efekcie na przejechanie 208km potrzebowal tym razem 18,4 litra gazu :/
                              1,5 litra wiecej przez nie rozgrzany silnik? :???:

Skomentuj

dzisiaj ta sama trasa w ulewnym deszczu. wyjechalem bez rozgrzania silnika, a w trasie w takich warunkach przeciez sie nie rozgrzeje
                                w efekcie na przejechanie 208km potrzebowal tym razem 18,4 litra gazu :/
                                1,5 litra wiecej przez nie rozgrzany silnik?
                                Bez przesady, dlaczego mialby sie nie rozgrzac i to na takim dystansie? Widocznie jechales pod wiatr i masz wieksze spalanie, albo zatankowales gorszy gaz.

Skomentuj

Albo ma popsuty termostat i nie dogrzewa silnika. Diesla mozna w zimie rozgrzać po 10-15 km a co dopiero benzynę pod koniec lata.
                                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                  Grado SR125i

Skomentuj

termostat jest OK
                                    cala trase jechalem ze wskaznikiem temperatury na polowie skali. czyli silnik sie nagrzal, ale nie do optymalnej temperatury

jechalismy w mocnej ulewie i mozliwe ze ciagly przeplyw drobinek wody chlodzil silnik od dolu...

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Widocznie jechales pod wiatr i masz wieksze spalanie
                                    w obie strony pod wiatr?

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    albo zatankowales gorszy gaz.
                                    faktycznie inna stacja byla...

Skomentuj

Niektórym, od nadmiaru $$$ w dupie się przewraca...
                                      https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Szatan kusi, żeby zmienić auto. Wierność marce nakazuje zostać przy Alfie, a serce łakomie spogląda na model 166...
                                        Znalazłem coś takiego: http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-od-...C30616432.html
                                        Wydaje się w porządku, nawet jakby było coś do zrobienia, to zmieszczę się w budżecie (ok 15000zł).
                                        Znacie jakieś godne polecenia egzemplarze 166? Benzyna lub gaźnik, bo traktora nie chcę.

Skomentuj

Bebok, idź ta drogą!

Z tego co na alfaholikach kiedys pisali to dobrym rozwiązaniem jest szukanie 166 z kompletnie rozwalonym zawiasem, dzieki czemu jest podstawa do mocnego zbicia ceny, dzieki czemu stać cię później zrobic kompletny remont zawieszenia i masz spokój na ładnych parę lat. Więc weź pod uwagę taka opcję.

W sumie jedynym słusznym silnikiem do tego auta jest 3,0 V6, oczywiście w LPG :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X