Zamieszczone przez Sunny
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaJak twardo na naszych łatanych drogach?
Skomentuj
-
generalnie gwint skręcony na max + naciąg i poliuretany to mega twarda mieszanka wybuchowa. Idzie pogubić dyskiale pod względem wytrzymałości poliuretany są the best. Stosowałem od zawsze oryginały lemfordera i wytrzymywały dłuższy czas, jednak na takim zawiasie betonie i naciągach i lemforder po czasie klęka. Od czasu jak mam poliuretany - zapomniałem o gumach, szczególnie z tyłu jak i na wózku. W sumie są wszędzie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaI zero komfortu...robię to co lubię...
A najlepsze są dobre winkle przy 200 km/h. Klei się konkretnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaJa tez nie jestem dziadkiem, ale to nie na nasze drogi...
Co nie znaczy, że nie szanuję auta. Trzy razy w roku zabezpieczenie podłogi/podłużnic. Części tylko z ASO itd.
A co do samego tematu to jeden woli matkę, drugi córkę.
Skomentuj
-
wczoraj mialem okazje sprawdzic dokladne spalanie brata astry F 1,6 8v (c16nz) na gazie
silnik nie do konca sprawny - musialem trzymac dosc wysoko obroty (2-3k)
trasa 200km, droga praktycznie pusta, predkosci 80-110km/h
po przejechaniu 237km zalalem gazu do pelna (wyjezdzajac bylo pelno) i wyszlo 17,69 litra
wychodzi srednie spalanie 7,5 litra gazu na 100km!
---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post o 13:22 ----------
dzisiaj ta sama trasa w ulewnym deszczu. wyjechalem bez rozgrzania silnika, a w trasie w takich warunkach przeciez sie nie rozgrzeje
w efekcie na przejechanie 208km potrzebowal tym razem 18,4 litra gazu :/
1,5 litra wiecej przez nie rozgrzany silnik? :???:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadzisiaj ta sama trasa w ulewnym deszczu. wyjechalem bez rozgrzania silnika, a w trasie w takich warunkach przeciez sie nie rozgrzeje
w efekcie na przejechanie 208km potrzebowal tym razem 18,4 litra gazu :/
1,5 litra wiecej przez nie rozgrzany silnik?
Skomentuj
-
termostat jest OK
cala trase jechalem ze wskaznikiem temperatury na polowie skali. czyli silnik sie nagrzal, ale nie do optymalnej temperatury
jechalismy w mocnej ulewie i mozliwe ze ciagly przeplyw drobinek wody chlodzil silnik od dolu...
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWidocznie jechales pod wiatr i masz wieksze spalanie
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaalbo zatankowales gorszy gaz.
Skomentuj
-
Niektórym, od nadmiaru $$$ w dupie się przewraca...
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theatermarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Szatan kusi, żeby zmienić auto. Wierność marce nakazuje zostać przy Alfie, a serce łakomie spogląda na model 166...
Znalazłem coś takiego: http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-od-...C30616432.html
Wydaje się w porządku, nawet jakby było coś do zrobienia, to zmieszczę się w budżecie (ok 15000zł).
Znacie jakieś godne polecenia egzemplarze 166? Benzyna lub gaźnik, bo traktora nie chcę.
Skomentuj
-
Bebok, idź ta drogą!
Z tego co na alfaholikach kiedys pisali to dobrym rozwiązaniem jest szukanie 166 z kompletnie rozwalonym zawiasem, dzieki czemu jest podstawa do mocnego zbicia ceny, dzieki czemu stać cię później zrobic kompletny remont zawieszenia i masz spokój na ładnych parę lat. Więc weź pod uwagę taka opcję.
W sumie jedynym słusznym silnikiem do tego auta jest 3,0 V6, oczywiście w LPG :P
Skomentuj
Skomentuj