Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

U mnie początki zaczynały się od "komarka"... (bez pedałów.. )
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Właśnie śmignełem sobie e90 330xd po wirusie.

Przyjemnie było.

Skomentuj

Znajmy ma takiego Junaka i fakt brzmi dobrze. Po samym dzwięku można pomyślec ze to jedzie prawdziwy motor, a nie zabawka, ale to 4-suw, wiec tutaj wydechem dużo mozna zmienić, w 2-suwie nie ma szans na uzyskanie takiego dźwieku.

A na poczatek to najlepszy jest simson, to i przy okazji mechaniki można trochę liznąć

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
          ale to 4-suw, wiec tutaj wydechem dużo mozna zmienić, w 2-suwie nie ma szans na uzyskanie takiego dźwieku.
          nawet nie wiedzialem. ale fajny i nie drogi

Skomentuj

W 2t wydechem stroi się cylinder a dźwięk zależy głównie od końcówki tłumiącej i budowy całego zestawu. Wracając do 4 kółek, właśnie zamierzam kupić pierwsze auto i wybór jak na razie padł na VW Bore. Najprawdopodobniej 2.0 8v 115km. Macie doświadczenia z tym modelem? Silnikiem? Opinię?

Skomentuj

jak mnie wkurza jak jakis stary dziadek zrobil prawo jazdy dziesiat lat temu i mysli ze mu wszsytko wolno
              jeden debil notorycznie parkuje swoje auto na samym rogu skrzyzowania!

wydrukowalem mu kartke z przepisami...
              jak nie poskutkuje to wezwe straz miejska (100-300zl i 1pkt)

Skomentuj

Ja od lat stosuje wlepki karnego ku.ta.sa :) uwierz. pomagają w każdym przypadku

Skomentuj

Posiadam Borę z tym silnikiem, przygotuj się na spalanie oleju przez ten silnik (u mnie przy realnym przebiegu 200 tyś bierze około 0.3l/1000). Zdarzają się przypadki po 1l/1000km Ten typ tak ma, ale wymieniając pierścienie na starszy typ (jak w silniku z golfa mk3 2.0) da się to poprawić. Kwestia kalkulacji czy się opłaca robić remont...
                  Do auta założyłem gaz, średnie spalanie około 10,5 l lpg. Silnik ogólnie prosty. Zdarzają się przypadki, że padają katalizatory (auto ma 2 sondy lambda), prawdopodobnie przez spalanie tego oleju. W moim aucie w Niemczech poprzedni właściciel go wymieniał. Dynamika bez szału, ale idzie tym jechać. Z vaga wolałbym poszukać 1.8T.

Skomentuj

jadac do pracy wsadzilem mu kartke za wycieraczke...
                    wracajac z pracy miejsce bylo puste. zobaczymy na jak dlugo

Skomentuj

dzisiaj parę modyfikacji poleciało! ;-)
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pteterycz elegancko od 2 tygodni rozmyślam nad sprzedażą bmw i kupnem subaru imprezy wrx/sti.

Mógłbyś coś napisać więcej o aucie ?

Skomentuj

Coś więcej. Sti GD (Hawk eye) wersja US. Strojony na 430KM. Tutaj szła naprawa, po ostatniej jedzie zerwał się przewód od podciśnienia i doładowanie szlo na maxa... ale opanowane!
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            uprzedziles mnie bo ogladalem

caly odcinek ogladalem z usmiechem na twarzy - tyle wspomnien
                            Specjalnie "czatowałem" przed telewizorem żeby zobaczyć ten odcinek. Bardzo dobrze podeszli do tematu. Syrena to niestety straszny badziew wykonawczy jak większość tej "myśli technicznej" z czasów PRL. Ale w tym programie podeszli do tematu tak jak obecnie na to zasługuje, czyli kolekcjonersko. To jeden z niewielu przypadków kiedy konstrukcje z lat 50-tych można jeszcze otrzymać w wydaniu o 30 lat nowszym.

---------- Post dodany o 18:45 ---------- Poprzedni post o 18:37 ----------

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            ciekawostka

przypadkiem dzisiaj widzialem nowego junaka 50cm3
                            http://www.junak.com.pl/motorowery/podglad/901

mimo ze to "skuter" to nie wyglada i co wazne - nie brzmi jak skuter!
                            duze kola, brzmienie prawdziwego motocykla! tylko ten cylinderek malutki

szczerze mowiac nie wstydzilbym sie rozpoczac nauki od czegos takiego
                            Z junakiem to on ma tylko nazwę wspólną - to nie żadna kontynuacja nawet znak firmowy nie został kupiony tylko zarejestrowany od nowa. Prawdziwy Junak był "podróbą" (cudzysłów celowy) angielskich singli z lat 50/60. Jeśli obecnie coś jest konstrukcyjnie najbliższe tamtym konstrukcjom to prędzej już Zipp Nitro 250.

Natomiast ta 50-siątka to populara chińska lub tajwańska produkcja. Podobne są wykorzystywane również przez Arkus-Romet np. pod nazwą Router WS 50.

---------- Post dodany o 18:53 ---------- Poprzedni post o 18:45 ----------

Problemem tych nibymotorków jest masa. Sa to zwykle konstrukcje pod pojemność 125cm3. Te 50cm3 maja masę 120 kg praktycznie tyle samo co znacznie większe pojemności.
                            Najlżejsza konstrukcja 50cm3 jaka znalazłem w necie z niewyczynowych była motocyklem trialowym o masie poniżej 50 kg.

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                              To jeden z niewielu przypadków kiedy konstrukcje z lat 50-tych można jeszcze otrzymać w wydaniu o 30 lat nowszym.
                              jak sie dowiedzialem przypadkiem z "legend PRLu" to podobna sytuacja ma/miała sie z lublinem. samochod zaprojektowany dekady wczesniej, a zostal wyprodukowany stosunkowo niedawno

Skomentuj

No i z bratem tchnelismy zycie w pisakarke. Co prawda piasek trzeba lepiej wysuszyc i dokladnie przesiac ale efekty i tak sa fantastyczne.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Widzę, że napisy też ładnie czyści
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie hehe, napisy sa z drugiej strony

Skomentuj

Mike i Edd znów w Polsce :-)
                                      http://www.youtube.com/watch?v=t8uwPzHzX6Y

Skomentuj

Skomentuj

ciekaw jestem czy mial jakas asekuracje...
                                          ale najbardziej zaskakuje to ze one jada do tylu! :o

Skomentuj

Czaruję...
                                          X