Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://natemat.pl/110355,litr-benzyn...u-przemytnikow
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hehe jak znam życie to nic z tego nie będzie i zaraz znajdzie się jakiś skuteczny "problem" 3,86 za litr to jakieś 2,00 taniej od tego co na stacjach czyli z tytułu samego podatku vat jakieś 50 gr mniej do budżetu , ciekawe co wymyślą aby powstrzymać przedsiębiorcę.
      pzdr

Skomentuj

jakiś zacofany ten biznesmen... :) Przecież lada moment 'wszystkie' pojazdy będą elektryczne. Przyszłością motoryzacji są elektro-auta... Tanio i osiągi jakie :) ogólnie brak spalin itd itd.. (A jak Japońce z pozytywnym skutkiem skończą badania nad bateriami zasilanymi krwią itp. ... to już wgl. :) )
        Last edited by ir0nhide; 21.07.2014, 11:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          Przecież lada moment 'wszystkie' pojazdy będą elektryczne. Przyszłością motoryzacji są elektro-auta... Tanio i osiągi jakie ogólnie brak spalin itd itd..
          Marzyciel :) sa przyszloscia, ale nadal odlegla. Na dzien dzisiejszy droga i juz nie tyle w kwestii baterii, ale wyprodukowania tej mocy. Musialoby powstac tysiace elektrowni atomowych, zeby wygenerowac prad, dla setek milionow aut poruszajacych sie po swiecie, bo chyba nie wie wierzysz w te ekologiczna propagande i prad dla wszystkich z wiatraka?

Skomentuj

No wiadomo. Dużo i nie dużo - czas to pojęcie względne
            Gdzieś ostatnio czytałem że Ruski majstrują jakąś hybrydę na silniku rotacyjnym wymyślonym przez polaka, nawiasem mówiąc, nie pamiętam nazwy ale silnik miał cztery łopatki pracując rotacyjnie...

Mimo wszystko taką teslę i tak bym chciał mieć :razz:

Skomentuj

Pewnie to

Skomentuj

A co myślicie na temat kupna malucha 126? Mam namyśli do nauki jazdy niż bardziej do dłuższych tras. Za 2k zł można wyrwać w bardzo dobrym stanie

Skomentuj

Za 2kzł to można wyrwać cienkocienko, seiczento, lanosa, espero itp wynalazki które IHMO w każdym calu będą lepsze niż maluch. Do daewoo części w cenach jak do malucha. Kiedyś maluchem przez chwilę jeździłem i gorszego samochodu (pomimo różnych samochodowych przygód w życiu) w ręku nie miałem. A przy tym przy byle jakiej stłuczce w maluchu pamiętaj, że masz ok. 30cm powietrza pomiędzy zderzakiem a stopami... A w pozostałych po drodze masz chociaż silnik.
                  A no i maluch pali nie mniej niż moja vectra.

Skomentuj

tylko "cienkocienko, seiczento, lanosa, espero" nie mają napędu na tył, a opanowanie tego napędu szczególnie w zimę daje mnóstwo zabawy, chyba że zamierza sie użytkować auto które myśli za ciebie

Skomentuj

Wątpliwa zaleta.
                      Seicento jednak to dużo lepszy pomysł, podobnie Lanos.

Skomentuj

Malucha trzeba raczej traktować już jako auto zabytkowe/kolekcjonerskie a nie użytkowe. Do jazdy raz na jakiś czas tak dla frajdy. Na co dzień będzie katorga.

Skomentuj

Jak ma klimatronic to bierz :razz:

:lol:

Skomentuj

2k zł za malczana? Można dużo lepiej spożytkować taką kasę. Tak jak mówi Yoshi, maluchy powoli stają się zabytkami. To był dobry pomysł jeszcze kilka lat temu, tylko że wtedy dało się wyrwać maluszka za kilka stów :) To jak z tanim winem, były dobre, bo były tanie. Teraz w maluchu nic się nie zmieniło, a cena podskoczyła :)

Skomentuj

Co do zimy ja Ci powiem tak: Mój pierwszy osobisty samochód do była madzia 121. Silniczek 1,4, max prędkość 140. Jeździłem tym po trasie 60km w jedną stronę codziennie do pracy i do domu. W lecie brały mnie wszystkie bmw, mercedesy itp. A w zimie... Jak śnieg spadł, lód złapał to oni się 70km/h modlili żeby zostać na drodze a nie w rowie, a ja ich po kolei wyprzedzałem. Trochę przodem, trochę czasem bokiem, ale bez utraty kontroli. I do tej pory zostałem przy przednim, bo zwyczajnie bardziej komfortowy i bezproblemowy w trudnych warunkach.
                              A fun można mieć w każdym samochodzie.
                              Najlepsza inwestycja jaką możesz zrobić będąc początkującym, to załapać się na jakiś 1-2 dniowy kurs bezpiecznej/defensywnej jazdy. Ja byłem na takiej zabawie 3x, jedzie się na taki kurs swoim autem, kosztowało mnie to wtedy (to już parę lat minęło - jeszcze na lotnisku w Modlinie) jakieś 250 czy 300zł. Otwierają się człowiekowi oczy na to co można zrobić z samochodem i że przy 30km/h też można wywinąć niezłego bączka. Jak się nie wie co się robi. Większość ludzi nie ma o tym pojęcia. I uwierz mi, po takim kursie, ćwicząc na bieżąco naprawdę można nauczyć się jeździć szybciej i paradoksalnie bezpieczniej.

Skomentuj

to stare bmw serii 3 za ok 2k tez juz kupisz jesli tylko do nauki, naped na tyl ma

Skomentuj

Tak tylko serwis początkowy seja, tikacza czy cieniasa będzie niski a BMW już gorzej nie mówiąc o częściach jak coś się zepsuje, moim zdaniem to nie jest dobre auto na start za takie pieniądze.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                  Jak ma klimatronic to bierz :razz:

:lol:
                                  http://allegro.pl/polonez-klimatyzac...429471762.html

To Polonezy miały klimatyzacje ?!

No i jest Beemka za 2500zł
                                  http://allegro.pl/bmw-e34-525-2-5-lp...409494124.html

nawet posiada: 8 głośników Renomowanej firmy DRAG STER.
                                  Last edited by Rfck; 23.07.2014, 13:33.

Skomentuj

No, okazja i jeden i drugi jak cholera...
                                    Ta beemka to już wybitnie ekonomiczny samochód dla początkującego

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                      To Polonezy miały klimatyzacje?!
                                      Były wersje z klimatyzacją.

Nawet Tico miało wersję z klimatyzacją.

Skomentuj

Beemka przecież jest na gaz

Skomentuj

Fury dla desperatow :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X