Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na miejscu taty, gralbym w totka, ma duzo szczescia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
      Witajcie,

szukam samochodu do kupienia i znalazłem taką mazdę:

http://otomoto.pl/mazda-323f-lift-kl...C33308559.html

Co o niej sądzicie? Jest sens jechać ją oglądać? (mam do tej miejscowości 100km)
      Szukam auta z małym silnikiem, benzynowym, 1.2, 1.3, koła najlepiej 14" alu. Bajery takie jak elektrycznie otwierane szyby czy klima są fajne, aczkolwiek niekonieczne.
      Mazda wydaje się być fajną opcją, ale podobno blacharka w tych samochodach nie jest ciekawa. Dzwoniłem do sprzedawcy i mówi, że jak na mazdę, to blacha w ładnym stanie.
      Jestem z okolic Chrzanowa, interesują mnie samochody z okolic Krakowa/Katowic itp.

Liczę jak zwykle na fachową poradę :) Na co zwrócić uwagę, jak najlepiej sprawdzić to auto przy oglądaniu.

Pozdrawiam
      się wypowiem jako posiadacz 323f BJ - tej po ostatnim lifcie. Silnik 1.6 16V fabrycznie 98KM.
      O auto trzeba dbać, przygotuj się na ukrytą przez sprzedawcę rdze, a jak jej jeszcze nie ma to wywalisz z 500zł na konserwacje podwozia, bo inaczej wyjdzie :).
      Silnik w miarę dynamiczny, moje średnie spalanie 7,5l w mieście, ale potrafi też 10l spalić jak masz fantazje :)
      Części łatwo dostępne, z minusów oprócz rdzy to gumy wahaczy dość często siadają. A ten egzemplarz z ogłoszenia odpuść - nawet halogenów nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
        Jest nr VIN, ale na stronie historia pojazdu trzeba też mieć numer rejestracyjny. Chyba, że jest jakaś strona, gdzie wystarczy sam VIN?
        nigdy nie musiałem podawać nr rejestracyjnego, zresztą byłoby to bez sensu,
        dekoder pierwszy lepszy z google

Skomentuj

Cudny mam propozycje dla ciebie
          Odezwij sie na PW
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie co sądzicie o Mitsubishi Carisma? Dostałem fajną ofertę, auto od zaufanego człowieka, 2002r, 1.6 benzyna, fajny stan i dobra cena. Mi się podoba i poważnie się nad tym zastanawiam.

Skomentuj

a może by tak Mitsubishi Galant (bez plecaka) ? ryj ma okrutny :)

Skomentuj

moim zdaniem 1.6 może być trochę za słaby do tego auta, no i 1.8 pali od niego mniej

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                  a może by tak Mitsubishi Galant (bez plecaka) ? ryj ma okrutny
                  samochody mi sie bardzo podobaja. ale maja opinie bardzo awaryjnych i drogich w utrzymaniu

Skomentuj

http://www.topspeed.com/cars/dodge/2...-ar161904.html

A w Hameryce kryzysu nie widac, ani nawet mody na ecoboxy. Ponad 700 koni w nowym Challengerze :)

Skomentuj

I tak być powinno! A nie jak u nas w F1 silniczki 1.6... brzmiące jak skuter bez tłumika...
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

U Nas?

Skomentuj

U nas
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No coz, jak oficjalnie zaczeto sprzedawac mustanga na rynku europejskim, to glownym silnikiem na euro jest 4 cylindrowy 2.3. Co prawda juz w historii tego pojazdu nie raz byly 4 tlokowce, ale obrazuje to podejscie producenta, to trendow panujacych w danym miejscu.

Skomentuj

To nie do końca trendy ale często konieczność. UE nakłada coraz to nowe limity średniej emisji CO2 dla całej linii modelowej danego producenta, zdaje się że najbliższe mają oscylować w okolicach 95 gram na kilometr. Wszyscy oczywiście wiemy że to labolatoryjna ściema ale spełnić trzeba. No to pakują takie dziwadła pod maskę takich samochodów ... Umówmy się że mustanga w europie kupują pasjonaci którym zalezy właśnie na bulgocie V8 i fordowi ciężko będzie to nastawienie zmienić.
                              Last edited by dzabij; 08.07.2014, 13:16.

Skomentuj

Fajny ten Challenger nawet rozkład masy jest całkiem dobry :) potwór no i wnętrze minimalistyczne ale ładne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  No coz, jak oficjalnie zaczeto sprzedawac mustanga na rynku europejskim, to glownym silnikiem na euro jest 4 cylindrowy 2.3. Co prawda juz w historii tego pojazdu nie raz byly 4 tlokowce, ale obrazuje to podejscie producenta, to trendow panujacych w danym miejscu.
                                  To nie jest żaden trend, tak musieli zrobić bo EU nie pozwala na silniki 3.7 z powodu "dużej emisji spalin".

Nie podoba mi się 4-cylindrowy silnik 2.3 litra w tym aucie, tym bardziej doładowany do granic możliwości.

Skomentuj

A 7 najwiekszych tankowców tego swiata emituje do atmosfery wiecej co2 niz wszystkie samochody tego swiata razem wzięte
                                    Gdzie tu logika?
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=A-Bb9KkQwKM

Skomentuj

Panowie wie ktoś coś na temat akumulatorów Sakura ?
                                        Ja wiem tylko że Bosch się pod tym podpisuje, ale może ktoś używa albo zna kogoś kto używa?

Skomentuj

Boscha znam i z czystym sumieniem mogę polecić.
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X