Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.zlomnik.pl/index.php/2012...chodu-sasiada/

Miejsce 7:

7. Alfa Romeo 166
    Obowiązkowy tekst: mam dla Ciebie aplikację na smartfona z funkcją nawigacji „wybierz najmniej dziurawą drogę”!
    Alfa Romeo to ogólnie jest niezła marka. Zrobić dużego, luksusowego sedana na zawieszeniu, które ledwo wytrzymywało w aucie kompaktowym. Nie wiem ile jest wahaczy w 166, ale jest to liczba chyba trzycyfrowa. Z tego połowa jest zawsze rozpieprzona, a druga połowa rozpieprzy się za najbliższe dwa tygodnie. W 166 brakuje takiego wyświetlacza, który pokazywałby, ile pieniędzy właśnie wydałeś, wpadając w dziurę.

Skomentuj

Zawieszenie w Alfie 156 nie jest przesadnie trwałe, ale zrobione na markowych częściach wytrzymuje sporo, a w 166 zawias jest trochę lepszy pod względem trwałości.
      Czemu nikt się tutaj nie nabija z zawieszenia Passata czy innego Audi?

Łukasz, czytałem właśnie o tej Alfie z mojego linku - właściciel pisał, że niedługo zamierza robić zawias z tyłu; tu jest historia jego wymian: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...yca_166_a.html

Wiem, że najlepiej iść w V6 zasilane Cyklonem B, ale to w miarę "pewne" auto z forum i na szybko je przytoczyłem.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-5...C30142687.html Szkoda, że drugi koniec Polski...

Skomentuj

Jeśli od aktywnego forumowicza to można brać Sam jak bym szukał takiego samochodu to szukałbym najpierw przez forum AR.

mbar, myślę że każdy kto chce kupić AR166 jest świadomy delikatności zawieszenia w tym aucie, a jesli mielibyśmy słuchać złomnika to jeździlibyśmy Alfettami z lat 70tych.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
          .................Diesla mozna w zimie rozgrzać po 10-15 km a co dopiero benzynę pod koniec lata.
          :p
          W mojej Phedrze mam webasto dogrzewające silnik w temp. <10st/C - ciepełko leci z nawiewów po kilkudziesięciu sekundach.
          Oryginalnie działa z automatu po uruchomieniu silnika, ale wpiąłem się w złączkę + przełącznik i mam ręcznie bez konieczności jego uruchamiania.
          Zużycie ON - 0,4l/h
          Teraz szukam jakiegoś nie drogiego sterowania zdalnego/czasowego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
            Czemu nikt się tutaj nie nabija z zawieszenia Passata czy innego Audi?
            A z czego się tu nabijać? Passat B5, przejechane 140 tys. i padły łączniki stabilizatora i jeden czy dwa wahacze. Nowy oryginalny komplet można dostać za 1400zł. Jak wygląda to w alfie? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marusmk Zobacz posta
              :p
              W mojej Phedrze mam webasto dogrzewające silnik w temp. <10st/C - ciepełko leci z nawiewów po kilkudziesięciu sekundach.
              Oryginalnie działa z automatu po uruchomieniu silnika, ale wpiąłem się w złączkę + przełącznik i mam ręcznie bez konieczności jego uruchamiania.
              Zużycie ON - 0,4l/h
              Teraz szukam jakiegoś nie drogiego sterowania zdalnego/czasowego.
              sądzę że tańsze by było czasowe, załączające o stałej godzinie
              http://www.cyfronika.com.pl/kityn/ks016.htm

Skomentuj

Paweł z tym nagrzewaniem to przesadzasz.

Ciekawe co będzie w zimę ,a zapowiadają ostrą.

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                  sądzę że tańsze by było czasowe, załączające o stałej godzinie
                  http://www.cyfronika.com.pl/kityn/ks016.htm
                  Pytanie czy taki sterownik "udźwignie" warunki panujące w samochodzie -> od -30 do + 60 *C

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                    A z czego się tu nabijać? Passat B5, przejechane 140 tys. i padły łączniki stabilizatora i jeden czy dwa wahacze. Nowy oryginalny komplet można dostać za 1400zł. Jak wygląda to w alfie?
                    tak za 1200 - 1400 dostaniesz komplet na przód oryginalnych TRW, nie wiem jak jest z tyłem i żywotnością tych wahaczy, ale w AR166 najcześciej padają górne przednie wahacze.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                      Paweł z tym nagrzewaniem to przesadzasz.

Ciekawe co będzie w zimę ,a zapowiadają ostrą.
                      gowniana astra sprzedana!
                      ale wczoraj tez jechalem dluzsza trase tym samochodem i tez sie nie dogrzewal :/
                      a po paru minutach na postoju potrafil sie prawie nagrzac

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                        tak za 1200 - 1400 dostaniesz komplet na przód oryginalnych TRW, nie wiem jak jest z tyłem i żywotnością tych wahaczy, ale w AR166 najcześciej padają górne przednie wahacze.
                        tyl tez pada ale za granica alfy jezdza po 15lat na oryginalnym zawieszeniu to nie jest wina auta ze w tym chorym kraju jezdzie sie po dziurach a nie drogach. nie byly do tego projektowane.
                        u mnie w gtv oczywiscie wielowahacz z tylu. 14 tuleji z tego co pamietam koszt ok 750zl komplet poliuretany. nie wymienailem bo nie narzekam chociaz juz jedna piszczy ale koszt jednej to 50-55pln. czesci do alf sa w smiesznych pieniadzach wiekszosc pasuje od fiata a jesli nie pasuje to od anglika

oj w audi u szwagra po 3latach zawiecha padla od wymiany po wymianie rok i znow stuka niemcy to na szrot :P to zemsta hitlera :P

Skomentuj

Jeśli mowa o zawieszeniach to co myślicie o tym ?

ja myślę, że wersja na Polskę będzie musiała mieć 4 rdzeniowy procesor i dodatkowe sensory żeby ogarnąć sytuację.

Skomentuj

Hydro Citroena i kazda droga jest dobra :) a na ekstremalne przypadki to Ford Raptor :>

Skomentuj

http://www.wykop.pl/link/1684912/juz...eeler-dealers/ syrena :)

Skomentuj

uprzedziles mnie bo ogladalem

caly odcinek ogladalem z usmiechem na twarzy - tyle wspomnien

Skomentuj

Piekny samochod :) szacun dla chlopakow z programu!

Skomentuj

szkoda ze nie mam warunkow bo bym juz dawno syrene kupil i restaurowal
                                    wczoraj widzialem ladna na miescie - blekitna

Skomentuj

ciekawostka

przypadkiem dzisiaj widzialem nowego junaka 50cm3
                                      http://www.junak.com.pl/motorowery/podglad/901

mimo ze to "skuter" to nie wyglada i co wazne - nie brzmi jak skuter!
                                      duze kola, brzmienie prawdziwego motocykla! tylko ten cylinderek malutki

szczerze mowiac nie wstydzilbym sie rozpoczac nauki od czegos takiego

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        brzmienie prawdziwego motocykla
                                        Panie, co pan :)
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

powaznie, brzmialo to jak motocykl (nie chopper z 2l silnikiem :p)
                                          ale demonstracja byla tylko na postoju, nie wiem jak to wyglada podczas jazdy. zapewne zacznie buczec jak skuter na automacie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X