Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
    Zamurowało mnie.

Nigdy w życiu dobrze bedzie?
    Może zacznij pisać poprawnie i pełnymi zdaniami. I powiedz nam, czy w tym zdaniu "Nigdy w życiu dobrze bedzie?" czasem nie powinien być przecinek?

Co do auta - cena raczej z kosmosu, nie wiem co tam może być aby był tyle warty.
    Last edited by .3lite; 01.08.2014, 23:14.

Skomentuj

Jak przebieg prawdziwy i jest w super stanie to spokojnie te 5500 bym dał

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tylko pytanie czy nie wygląda podejrzanie

Skomentuj

W środku wygląda całkiem w porządku i ogólnie też jest OK. Musiałbyś sam go pooglądać, dokładnie sprawdzić i stwierdzić ile jesteś w stanie za niego dać. Kto wie, może jednak warto wydać więcej aby potem nie latać do mechanika co 500 kilometrów?

Skomentuj

Bo to tylko sej jest, ladnie utrzymane to fakt, ale za drogie, za tyle kasy mozna kupic cos lepszego, wiekszego, praktyczniejszego, kwestia gustu i potrzeb, ja bym nie kupil. Przyklad http://allegro.pl/peugeot-206-12620?...-0718&a_text_i[5][0]=1400&a_text_i_enabled[5][0]=1&a_enum[199][2]=2&a_enum[16][1]=1&a_enum[16][2]=2&a_enum[13][1]=1&a_enum[178][1]=1 mialem 2, siora tez ma, mi sluzy do jazdy w kolo komina, na dzialke, na ryby, ma swoje wady ale jest tyle tego na rynku, ze czesci sa smiesznie tanie, nie ma co z sejem porownywac, a za 6 tys jak dobrze poszukasz to i hdi kupisz.
          Last edited by jacekxyz; 01.08.2014, 23:16.

Skomentuj

Przecinek miął być.

Co do zdań pozwolisz że będę o tym decydował sam.

To ma być małolitrażowy ,miejski bolid?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
              http://allegro.pl/fiat-seicento-0-9-...471349657.html
              A co myślicie o tym? Z wyglądu ładne. Warto?
              lepiej napisz dokladnie jakie masz wymagania co do pojazdu
              fiacik ma wielka zalete - czesci sa bardzo tanie i sam bez wiekszego problemu zrobisz wiekszosc napraw!
              jakbym jednak musial kupic tego fiacika to bym bral wersje 1.1 (czyli sporting). spalanie niewiele wieksze a osiagi juz zadowalajace

w tej grupie mozesz tez poszukac lanci Y (bardziej "luksusowa" wersja fiacika) lub matiza. z deawoo kiedys wszyscy sie smiali, ale to dobre samochody za smieszne pieniadze

za te pieniadze osobiscie bym kupil cos lepszego - np znajomy sprzedaje teraz astre G za 5,5kPLN

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                To ma być małolitrażowy ,miejski bolid?
                Dokładnie. Ma służyć jako 2 auto podjechać gdzieś na miasto, do pracy. Nie ma pokonywać dużych tras.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                lepiej napisz dokladnie jakie masz wymagania co do pojazdu
                Jak najmniejszy przebieg i jak najmłodszy w tym cenie żeby jeszcze pare kilometrów zrobił.

Skomentuj

Jak najmniejszy przebieg i jak najmłodszy w tym cenie żeby jeszcze pare kilometrów zrobił.
                  tego nigdy nie zrozumiem
                  przeciez sa duzo starsze auta z wiekszym przebiegiem ktore przejada duzo wiecej niz ten fiacik :p

przed wyborem sprawdz tez ceny czesci zamiennych i koszt ich wymiany

jak masz jezdzic tylko po miescie to ten fiacik jest OK
                  ale zapomnij o ekonomicznej jezdzie

Skomentuj

Mam pytanko do osób które znają silniki z grupy VAG , rozglądam się dla Ojca za samochodem typu SUV, póki co wybór padł na Skodę Yeti, silnik tylko w benzynie, do wyboru są trzy:
                    1.2 TSI
                    1.4 TSI
                    1.8 TSI

Czy ktoś z was posiada auto z którymś z tych silników i może co nieco o nim powiedzieć ? z góry dzięki za wszelką pomoc.

Skomentuj

Z tych trzech to 1,8 TSI. Najmniej problematyczny w eksploatacji, ma swój potencjał. Do tego mnóstwo elementów odziedziczył po 2.0 TSI, i nie jest tak delikatny jak 1,2 czy 1,4. Ja jeździłem jakiś czas temu Golfem VI z 1,4 TSI, żeby mieć jakąkolwiek dynamikę przy wyprzedzaniu niestety trzeba go wkręcać na obroty. A to przekłada się na spalanie. Ja bym brał 1,8 TSI :)
                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                      Grado SR125i

Skomentuj

W VW benzynkowe, to ponizej 1.8 nie warto schodzic. Taka zasada :P

Skomentuj

A to dlaczego?
                          W zasadzie ważniejsza od osiągów jest niezawodność.

Skomentuj

Bo wlasnie 1.8 te niezawodnosc w miare maja.

Skomentuj

1,8 TSI osiągi bardzo dobre, i całkiem dynamicznie można śmigać. Co do niezawodności bym polemizował. Miałem parę problemów, koledzy w skodach również.

Skomentuj

VW to nie Toyota, musi sie co jakis czas cos popusc

Skomentuj

http://allegro.pl/fiat-seicento-0-9-...471349657.html
                                  A co myślicie o tym? Z wyglądu ładne. Warto?
                                  brak klimy i 0,9 za 5900 :o
                                  ja bym odpuścił

Skomentuj

Za 6 tys kupisz almera w gazie z klimatyzacja
                                    Patrz na zdrowa blachę bo silniki sa nie do zdarcia
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      VW to nie Toyota
                                      A 1.9TDI? :) Mojemu Ojcu właśnie dobija 350.000 w pasku b4 i w silniku od kupna (2007) jeszcze nic nie było robione.

Ale jak benzyniaki to święta racja :)

Jak sejczento to tylko w gazie i 1.1
                                      Naprawdę pozytywnie zaskoczyła mnie dynamika tego wozidła.

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                                        A 1.9TDI? Mojemu Ojcu właśnie dobija 350.000 w pasku b4 i w silniku od kupna (2007) jeszcze nic nie było robione.
                                        a niby dlaczego ich juz nie produkuja? :p

Jak sejczento to tylko w gazie i 1.1
                                        Naprawdę pozytywnie zaskoczyła mnie dynamika tego wozidła.
                                        1,1 pali 5,5-7 litrow benzyny. tutaj niekoniecznie warto gazowac

Skomentuj

VW to nie Toyota, musi sie co jakis czas cos popusc
                                          teraz to mnie rozbawiłeś :-)

W VW benzynkowe, to ponizej 1.8 nie warto schodzic. Taka zasada :P
                                          No tu się zgodzę. Tak informacyjnie miałem okazję pojeździć ostatnio C-maxem Eco 1,0 125 km. Totalna porażka, nie jeździ i dużo pali.
                                          Apropo małych silników TSI: 1,4 pali tyle samo co 1,8 a osiągnia ma nieporównywalnie słabsze, więc chyba tylko pozostaje kwestia kosztów niższego ubezpieczenia.

A 1.9TDI?
                                          To najlepszy silnik jaki powstał, na jego bazie powstało cało pokolenie nowoczesnych Diesli.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X