Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja jak były zimne dni, zawsze zostawałem otwarte na dłużej drzwi. Kilka sekund wiecej, a nie tylko wyjść i zatrzasnąć. Robię tak z wyżej wymienionych powodów od kilku lat i nic nie zamarza :)

Śmieszne, bo to oczywiste jak slonce, a mało kto korzysta

Skomentuj

Ja też tak robię.

Skomentuj

Kilo ryzu w starej poszewce albo sa szpecjalne pochlaniacze wilgoci tzn gotowe woreczki.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
          Kilo ryzu w starej poszewce
          Chyba gotowany czy co ? :???: Bo normalny w saszetkach "nie działa" Wożę już prawie od 2 miesięcy w bagażniku kg ryżu i kg soli i nic to nie daje..
          Wy testuje jeszcze te pochłaniacze dedykowane....

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            normalny w saszetkach "nie działa"
            nasyp ryz i sól na ręcznik papierowy nie za dużo, drugim przykryj zawiń brzegi i zszyj zwykłymi zszywkami, wyjdzie z kilograma mnóstwo takich paczuszek - porozkładaj w różne miejsca.
            Generalnie powinna się jednak sprawdzić najprostsza procedura ( tak jak przy domowym odgrzybianiu klimatyzacji po psikaniu w kanały wentylacyjne ). Pojeździj trochę, rozgrzej silnik włącz koniecznie obieg wewnętrzny i ogrzewanie na maksa i postaw zamknięte auto na 10-15min.
            Tym sposobem gość w pewnym warsztacie zimą suszył auto po praniu całej tapicerki i mu wyschło mimo że na dworzu było zimno (oczywiście nie w 15min tylko co pół godziny włączał ogrzewanie na kilka minut)
            Jak w aucie zbiera się wilgoć to jest coś nie halo - warto wstawić na mrozie czajnik z wrząca wodą i zobaczyć którędy para uchodzi na zewnątrz - zobaczysz gdzie nie trzymają uszczelki.
            Last edited by Shizo; 16.02.2015, 12:26.

Skomentuj

Uff jednak jakos poszlo ... teraz juz z gorki

Skomentuj

A wpadło komuś do głowy żeby tą sól albo ryż najpierw solidnie wysuszyć, sp w mikrofali? Ja ten patent używam do budów i świetnie działa. Ale chyba lepiej za parę złotych kupić pochłaniacz wilgoci w markecie. A jeszcze lepiej użyć klimy i uczciwego grzania.

Skomentuj

Te pochłaniacze to też tak działają jak ryż, mam takie woreczki wielkości 15cmx15cm 4 sztuki i jak kładłem je na desce rozdzielczej to fakt faktem nabierały wodę ale nie wystarczająco, więc najlepszy patent to i tak wietrzenie. W Polsce nigdy nie miałem problemów z zamarznięta szybą od środka i to w tym samym aucie, tyle że u nas jak jest mróz to jest suche powietrze, a w UK jak jest -1 to jest odczuwalnie masakra, zdeydowanie lepiej jest w polsce przy -15 niż w UK -1 :)

Nie jestem pewien tego osuszacza że chodzi cały czas, jak włączam nawiew przy np 2 stopniach i mam lekko zaparowaną szybę to paruje mi jeszcze mocniej. Jak mam zaparowaną powyżej 5,5 stopnia gdzie klima się włącza to po załączeniu nawiewu na szybę para dosłownie znika w oczach.
                  Last edited by Rfck; 16.02.2015, 15:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    przy -15 niż w UK -1
                    W Polsce też najbardziej nieprzyjemne są temperatury w okolicach 0. Wtedy dużo wilgoci jest i mocniej się odczuwa. Dodatkowo zauważcie, że przy takich -10 bardzo rzadko wieje wiatr, to też swoje robi.

A jak chcecie coś co mocno chłonie wodę, to sobie kupcie bezwodny siarczan magnezu :) A tak bardziej serio, to pomachanie drzwiami po wyjściu załatwia sprawę i nic nie marznie.

Skomentuj

Oczyszczenie wtryskow lpg, łudziłem sie ze cos pomoże ale wyszlo jak zwykle...
                      Burza w szklance acetonu :)

Skomentuj

No z zewnatrz na pewno czyste ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                          Oczyszczenie wtryskow lpg, łudziłem sie ze cos pomoże ale wyszlo jak zwykle...
                          Burza w szklance acetonu
                          To jak czyszczenie wtrystkow do dci z delphi, albo wymiana na badziewne zaworki chinskie. Na koncu i tak trzeba kupic nowe lub regenerowane z gwara :P

Skomentuj

Nowa listwa 850zl.. z wymiana pewbie 1k. Wstawie barracudy i tez pojedziemy

Skomentuj

Ja wczoraj dałem 1300 za nowe Keihiny.

Skomentuj

A co ze starymi ? Duzo mialy przykechane ? Moje mialy conajmniej 100k patrzac po parowniku ktory wymieniłem rok temu

Skomentuj

Jak czyscic to najlepiej w nafcie.

Skomentuj

Miałem założone używane, przebieg nieznany, u mnie przeżyły 20 kkm i chyba gaz od prywaciarzy je dobił.

Skomentuj

Ty sie gazu od prywaciazy nie czepiaj wszystko leci z jednej beczki, u mnie orlen bierze z tej samej co jeszcze dwie male najtansze w mieście. Stoja przez płot i jeden z nich ma reklame :"taniej niz obok"

Skomentuj

Ja unikam tankowania gazu na małych stacyjkach. Kilka razy się na działem, auto ewidentnie gorzej chodziło lub przejeżdżał em na zbiorniku dużo mniej.

Skomentuj

To nie chodzi o gaz a o jego filtracje
                                          Wiecie jakie czarne błoto moze byc w gazie?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X