Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiesz jak kogoś stać na zmianę auta co dwa lata, a co jak co doktorów stać, to czemu mieliby tego nie robić. .3lite nie wiem po co ta szydera od razu. Ty masz hobby audio, odpowiedz sobie na pytanie, ile głośników w życiu przerobiłeś ?
    Taki doktorek może się kręcić samochodami, nikt mu nie zabroni zmieniać.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Wiesz jak kogoś stać na zmianę auta co dwa lata, a co jak co doktorów stać, to czemu mieliby tego nie robić. .3lite nie wiem po co ta szydera od razu. Ty masz hobby audio, odpowiedz sobie na pytanie, ile głośników w życiu przerobiłeś ?
      Taki doktorek może się kręcić samochodami, nikt mu nie zabroni zmieniać.
      No i właśnie dochodzimy do sedna tej sprawy, nie ma tu żadnej szydery - stać ich na jakie auta? Nowe auto z salonu to i za 40k PLN się znajdzie.

Nie lepiej kupić coś unikatowego i dużo droższego? Osobiście widziałbym u siebie dobrego klasyka za odpowiednią kwotę.
      Last edited by .3lite; 27.10.2014, 22:21.

Skomentuj

Niewszyscy lubią zabytki
        Niektórzy wola nowe
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na jakie auto hmmm... kumpel lekarz, bez prywatnej praktyki, tylko praca w szpitalu - on Mazda 6 (1,5r) jego zona wlasnie dostala nowke Kie Sportage, a wiec nie sa to raczej auta za 40 tysi. Jakos tak sie sklada, ze wsrod znajomych i rodziny mam sporo lekarzy, kliku letnimi autami faktycznie nikt nie jezdzi, i nie sa to tez Corsy czy Pandy. Ja tam nikomu nie zazdroszcze, zarabiaja dobrze to ich stac.

.3lite - jesli kreca klasyki czy zabytki, to mam tez kumpla , ktory z ojcem maja male muzeum - http://www.peda-muzeum.org/ strona moze nie ciekawa, ale jesli chodzi o auta, maja kilka perelek i to nie tylko na skale krajowa np. Lorraine - Dietrich - jedyny egzemplarz na swiecie.

Skomentuj

Dokładnie, ten facet o którym pisałem, jest przed 30 miał mazde 6 kupioną pół na pół z rodzicami, po chyba niecałym roku wymienił z dopłatą na mazde 3mps, bo stwierdził, że póki młody i bezrodziny to musi poszaleć.
            Ja jeszcze biednego lekarza nie widziałem, więc jak już tylko się ustatkują to zazwyczaj jeżdżą dobrymi furami :)

Skomentuj

Dziś uzupełniałem płyny w moim Focusie. Mym oczom ukazał się niezbyt fajny widok...
              Po zdemontowaniu:

Teraz i tak robię CA w foczce, więc dodatkowo wytłumię maskę...
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Glodzisz zwierzęta przy domowe to się nie ma co dziwić że się później rzucają na co popadnie

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                  Hermes zdjecia wrzucamy na nasz serwer
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jest przed 30 miał mazde 6 kupioną pół na pół z rodzicami, po chyba niecałym roku wymienił z dopłatą na mazde 3mps, bo stwierdził, że póki młody i bezrodziny to musi poszaleć.
                    Ja jeszcze biednego lekarza nie widziałem, więc jak już tylko się ustatkują to zazwyczaj jeżdżą dobrymi furami :)

szkoda ze nikt nie widzi ze lekarze pracuja nie po 160 godzin w wiesiacu jak większosc tylko nawet grubo ponad 400h niektorzy.

Skomentuj

Zamieszczone przez kat01 Zobacz posta
                      szkoda ze nikt nie widzi ze lekarze pracuja nie po 160 godzin w wiesiacu jak większosc tylko nawet grubo ponad 400h niektorzy.
                      ja robie ok 300h i nie wyobrazam sobie wiecej

ciekawe jak oni to robia i ile spia w nocy w czasie dyzuru

powinni im zrobic kontrole!
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

na jednym sie spi wiecej , na innym wogóle zalezy jaka profesja. Płaci sie za gotowosc do pracy przez 24h w danej placowce. Spanie to nie grzech na dyzurze jeden spi to drugi czuwa i na odwrot:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                          Dziś uzupełniałem płyny w moim Focusie. Mym oczom ukazał się niezbyt fajny widok...
                          Po zdemontowaniu:

Teraz i tak robię CA w foczce, więc dodatkowo wytłumię maskę...
                          Mi ostatnio jakiś zwierz pogryzł poliuretanowe przewody do turbo :/

Skomentuj

Ja w ciągu miesiąca 3 razy zmieniałem w Punto przewody wysokiego bo mi kuna przegryzała. Aż w jednym programie o 4 kółkach się dowiedziałem żeby zapach powiesić w komorze silnika. Od tej pory maiałem spokój.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              ja robie ok 300h i nie wyobrazam sobie wiecej

ciekawe jak oni to robia i ile spia w nocy w czasie dyzuru

powinni im zrobic kontrole!
                              To akurat nic zlego. Znajomy chirurg/ortopeda opowiadal mi, ze przyjmuje w miesiacu ok 800!!!! pacjentow(prywatna lecznica) a trzeba pamietac, ze to nie jest lekarz rodzinny, ktory zbada wypisze i wypad, on robi rozne drobne zabiegi (zszywanie, wyciaganie drzazg, wypalanie znamion itd) widac po nim, ze chlop jest skrajnie zmeczony, kasa jest, ale to nie sa latwe pieniadze.

Skomentuj

Jak to nic złego?
                                A jak nazwiesz
                                Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
                                chlop jest skrajnie zmeczony
                                Ten gosc moze sie pomylić i zrobic krzywdę pacjentowi
                                I co wtedy?

Kierowcy maja ograniczony czas pracy ze względu na bezpieczeństwo
                                Lekarze tez powinni
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                                  Mi ostatnio jakiś zwierz pogryzł poliuretanowe przewody do turbo :/
                                  Co za !@#!@#$!@$
                                  U mnie dwa razy jazda była z klimą przez te małe !@#!@#!@#...
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Jak to nic złego?
                                    A jak nazwiesz

Ten gosc moze sie pomylić i zrobic krzywdę pacjentowi
                                    I co wtedy?

Kierowcy maja ograniczony czas pracy ze względu na bezpieczeństwo
                                    Lekarze tez powinni
                                    Zle mnie zrozumiales, to nic zlego, ze odpoczywaja na dyzurach, o to mi chodzilo, wlasnie z powodow jak wyzej, jesli nic sie nie dzieje niech sobie spia. Ten moj znajomy przyjmuje na pewno za duzo pacjentow i to na pewno przeklada sie na jakosc jego pracy (choc ma opinie b dobrego chirurga) sam sie zastanawiam dlaczego w takim razie nie przyjma jeszce jednego chirurga, ale wiadomo jak jest i zapewne chodzi o kase.

Skomentuj

Kasa kasą
                                      Ale ja nie bardzo rozumiem takiego podejścia

Lepiej zrobic 4 pracochłonne komplety kolumn na dibeisi czy jeden dobry na scanach w miesiącu?
                                      Kasa taka sama :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No nie zupełnie, z punktu widzenia całego środowiska, przy czterech tańszych kolumnach zajęcie ma więcej ludzi. A jak sie jeszcze ich obstawi przepisami, koteriami, korporacjami zawodowymi i pozwoli na bezkarność to kolumny na dibesi też zaczną być drogie :-)

NFZ płaci za amputacje kończyny coś około 7-8 tys. złotych. Dlatego w Polsce wykonuje sie 13 tys. amputacji rocznie. Wiecej wykonuje sie tylko w krajach objętych działaniami wojennymi.
                                        Tym producentom inwalidów na utrzymaniu ZUSu jest wszystko jedno czy są zmęczeni . Ciachnie nogę i pójdzie do kasy, na nowe opony do mercedesa wystarczy. Rehabilitanci też muszą zarobić. Chirurg naczyniowy potrzebny w wiekszości takich wypadków jest drozszy i dłużej się musi uczyć, wiec zajęcie to jest mniej opłacalne od produkcji inwalidów.

Nie na temat...
                                        Wątek o nowościach STX został zamknięty, więc może tutaj ktoś posiada informacje czy ich nowe aluminiowe głośniki z Neutrino znajdą się w sprzedaży internetowej ? Nie ma gdzie o to zapytać na forum forum

Skomentuj

Nie na temat...

do tego nagminne wykorzystywanie sprzętu w celach prywatnych (sam mialem kiedys pewien zabieg, na wizytach bylem prywatnie po diagnozie... zabieg juz wykonany w szpitalu, na pytanie jak to dziala tylko maly szydeczy usmieszek i "o to nie musi sie pan martwic"
                                          no i oczywiscie rownoczesne dyzury: np na oddziale, i w medycynie pracy a czasem i jeszcze gdzies...

oczywiscie są calkowicie niewinni, i sa do tego zmuszani :angry:... i robi łaske ze zaszczyca nas swoją obecnoscia...

niestety idac do szpitala z problemem, w wiekszosci ludzie nie robia "szumu" itp spraw... w koncu to nie reklamacja na rozklejające sie buty. ...tylko zdrowie, czy zycie...
                                          wiec godzimy sie na te patologie. do tego konstrukcja prawa.. w sytuacji pomyłki zaden biegły nie stwierdzi pomylki lekarza (w koncu to w wiekszosci przypadkow kolega z oddzialu/szpitala) - przypadki na korzysc pacjenta to ewenementy w ktorych juz ewidentnie nie da sie nic naciagnac na koniec lekarza...

do tego absurdalne kwestie "limitow", i finansowania ktore zamykaja koło patologii...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X