Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
    Nie mialeś moze na mysli w126 albo W140?
    niestety nie robili kombi :(

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
    A co prawda to prawda kupujac W124 za min 12-15tyś kupujemy dobry egzemplaż który bedzie o wiele lepszy niż np nowa laguna megane czy inny tego typu złom
    dlatego dlugo jeszcze nic nie kupie. te co mi sie podobaja to ok 15-16kPLN + 2k ubezpieczenie :(
    Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    BTW, udało się komuś kupić pompkę (minikompresor) z biedronki? bo byłem w 8 w poniedziałek i w żadnej już nie było...
    Miałby ktoś możliwość zakupu i wysyłki?
    przed praca jak kupowalem jedzenie to je widzialem. ale nawet nie zwracalem uwagi...

Skomentuj

oi stało się - na szczęście nic nikomu, podłożyłem lewarek głębiej, tak wjechałem przednimi kółkami ok 15cm na dechy dwie, podniosłem, miałem wchodzić do kanału a tu jeb... dechy! nigdy więcej! i nikomu nie polecam...
      Bo to maja byc grube dechy z litego drewna, a nie boazeria :) Sam sobie winny jestes :)

---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post o 20:10 ----------

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
      To też ciekawa teoria bo jechałem u nas firmowym traffikiem (osobowym) i wcale jakoś super cicho nie było a zawias był cholernie twardy i fotele niewygodnie. W zasadzie z przejazd do bielska na targi wcale komfortowym nazwać nie można bylo. Moze w porównaniu do jakiegoś rozpadajacego sie T4 tak ale w skali bezwzględnej to już nie.
      To przejedz sie 400km rozpadajacym sie T4 i bedziem dyskutowac dalej co jest teoria, a co fakt :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Bo to maja byc grube dechy z litego drewna, a nie boazeria Sam sobie winny jestes
        Dechy dębowe 10cm grubości szerokości 15cm, tylko długie ponad metr, bo to kanał dla dostawczych i ciężarowych, dlatego trzeba wjeżdżać na dechy lewarkiem.
        Zrobiłem to pierwszy i osatni raz, jakbym wszedł pod auto i dopiero spadło, to byście mieli dopiero spokój hehe

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        przed praca jak kupowalem jedzenie to je widzialem. ale nawet nie zwracalem uwagi...
        Jutro będę w Krakowie jeszcze w paru miejscach, jakbym nie znalazł, mógłbym liczyć na Twoją pomoc?

Skomentuj

jakbym nie znalazł, mógłbym liczyć na Twoją pomoc?
          przypomnij sie to zobacze czy jeszcze sa

Skomentuj

Jak bedą u mnie to ci kupie.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pawel, ja za S124 (300d) i C124 (e320) płace po ok 600zl ubezpieczenia.

Skomentuj

Tyle u mnie kosztuje oc za 2000r Tico van z max znizkami

Ale nie za dresika
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                  Pawel, ja za S124 (300d) i C124 (e320) płace po ok 600zl ubezpieczenia.
                  a ja nie mam ZADNEJ znizki!
                  nigdy nie mialem samochodu zarejestrowanego na siebie :/
                  pierwsze auto bylo na szwagra, kolejne to braci lub sluzbowe...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    a ja nie mam ZADNEJ znizki!
                    nigdy nie mialem samochodu zarejestrowanego na siebie :/
                    pierwsze auto bylo na szwagra, kolejne to braci lub sluzbowe...
                    To z kimś z rodziny kto ma zniżki:P Ja też nie mam zniżek praktycznie a za c5 2006r oc/ac/nw i coś tam jeszcze płaciłem miesiąc temu 1600zł

Skomentuj

mIKI widziałem ostatnio twoją gabarynę na mieście, robi wrażenie

Skomentuj

robi, robi!:)) tylko tylny zderzak jest orginalny a nie brabus bo troche mi sie polamal samochod:/ ale juz niebawem wracam do swietnosci tylko wciaz czasu malo...
                        dzieki

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                          To z kimś z rodziny kto ma zniżki:P
                          bracia maja na tesciow :/

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                            Ktos z okolicy?
                            http://otomoto.pl/seat-leon-polska-1...C29567534.html

Górno / świętokrzyskie.
                            Nie jestem z okolicy ale jeśli mogę doradzić coś to patrz na turbinę. Objawy zapchanej turbiny są takie, że auto nie ma mocy i nie jedzie więcej niż 120-140km/h bo wpada w tryb awaryjny. Jeśli turbina nie jest zuzyta tylko zapchana to koszt wyczyszczenia wynosi ok. 400zł.

Bierz pompowtryski - tak, wiem. Niby się psują. Ale jak już się zepsują to można oddać do regeneracji na końcówkach fratelli bosio albo kupić używki. Wyjdzie o wiele taniej niż w serwisie. Plus jest taki, że jak będzie za mało mocy to zmieniasz intercooler, turbinę i pompowtryski, dajesz na chiptuning i masz okolice 180km. Same pompowtryski zacierają się od złego paliwa. Zwykle pompowtryski mają skrzynię 6 biegów - polecane wersje to AWX, ARL, ASZ.

VAG ma silniki o oznaczeniu ARL - one mają domyślnie 150km, posiadają osprzęt, który ma dużą wydajność - na tej turbinie wyciągają 190km, na pompowtryskach trochę więcej. Intercooler jest mocowany centralnie z przodu - jest to spora zaleta.

No i to przed czym muszę cię uprzedzić - najlepiej podjechać z kimś kto ma komputer. wtedy wskakujesz na bloki pomiarowe i na ich podstawie stwierdzasz co z silnika jest do wymiany. Spalanie 6l/100km przy prędkości 140km/h na trasie jest realne (silnik ALH, new beetle załadowany całkowicie + 4 osoby, silnik na pompie rotacyjnej).

Na dwumasy jest generalnie sposób, ale przy skrzyniach 5 biegowych. Wymienia się komplet na jednomas. Koszt takiej wymiany to 600-700zł, każda następna wymiana sprzęgła to 400zł. Ci co mają dwumasy mogą się pochwalić ile wynosi wymiana :)

Jeśli jeździsz w dłuższe trasy - min. 20km to wtedy kupuj diesla. W przeciwnym razie tylko benzyna, ma tańsze części, a spalanie podobne. Tak, tak, tdi potrafi zjeść 8l/100km przy krótkich odcinkach jak nie jest nagrzany, poza tym padają turbiny i reszta. Później widać złą sławę tdi w polsce.

No i jeszcze jedno - jeśli motorownia 1,9tdi padnie to kompletny blok można kupić za 1-2tys. a resztę przełożyć z starego.
                            Last edited by Raf; 29.06.2013, 10:31.

Skomentuj

Paweł - to może zalatw sobie jakis motorower czy inny tani pojazd by ubezpieczyc na siebie i lapac juz znizki.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                                Paweł - to może zalatw sobie jakis motorower czy inny tani pojazd by ubezpieczyc na siebie i lapac juz znizki.
                                nie wiem jak to wyglada obecnie, ale chyba to zlikwidowali kilka lat temu!
                                koledzy tak robili. kupic komarka, zarejestrowac, oplacic i wrzucic do piwnicy
                                ale sasiad mowil mi ze to juz nie dziala w taki sposob

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                                  Spalanie 6l/100km przy prędkości 140km/h na trasie jest realne (silnik ALH, new beetle załadowany całkowicie + 4 osoby, silnik na pompie rotacyjnej).
                                  Bajki. Na jakiej podstawie to okresliles? Bo chyba nie na chwilowym wskazaniu komputera? Tylko mierzac srednia predkosc na autostradzie jestes wstanie okreslic przyblizone spalanie. Juz nie raz slyszalem jakie to super male spalania osiagal jakis tam samochod, teksty typu " jechalem autostrada caly czas 130 i spalil mi na trasie tylko 5 litrow!" ale jak wrzuci srednia predkosc to komputer wskazuje 105kmh, to nic dziwnego ze spalanie wyszlo 5 litrow.

Skomentuj

Panowie, koszt ubezpieczenia zależy jeszcze od miejsca zamieszkania :) A auto na współwłaściciela rejestrować i tak ubezpiecznie* załatwić - zniżka jest jednego właściciela, a drugiemu się zniżki nabijają
                                    Edit: *mała poprawka, nie przegląd tylko ubezpieczenie - przed chwilą wróciłem z przeglądu, to pewnie dlatego

Skomentuj

Wiadomo
                                      Patent stary jak świat
                                      U mnie w rodzinie ja mam największe zniżki
                                      I 5 samochodów zarejestrowanych na siebie :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        Bajki. Na jakiej podstawie to okresliles? Bo chyba nie na chwilowym wskazaniu komputera? Tylko mierzac srednia predkosc na autostradzie jestes wstanie okreslic przyblizone spalanie. Juz nie raz slyszalem jakie to super male spalania osiagal jakis tam samochod, teksty typu " jechalem autostrada caly czas 130 i spalil mi na trasie tylko 5 litrow!" ale jak wrzuci srednia predkosc to komputer wskazuje 105kmh, to nic dziwnego ze spalanie wyszlo 5 litrow.
                                        to nie jest bajka. trasa 900km z czego 700-800km na autostradzie polska-niemcy więc nie mów że bajki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                                          to nie jest bajka. trasa 900km z czego 700-800km na autostradzie polska-niemcy więc nie mów że bajki.
                                          Forum wszystko przyjmie. Pokaz filmik, ze srednia 140 i spalaniem 6 litrow, to uwierze, ze nie bajki :) Z reszta, nawet w niemczech nie da sie jechac non stop 140 km/h. Wykrecic taka srednia predkosc to nie lada sztuka.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X