Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Total PL: Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2001-06-27

Nie jest źle, 12L w PL, mogą mieć niską cenę.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    O której firmie mówisz?
    Jutro napiszę, muszę zajrzeć do garażu.

Poza tym, idzie dostać do taniej niż w biedronce i to o 10zł! W Lublinie, Częstochowie i Krakowie... A na pewno w oryginalnej butelce :P (ELF)

---------- Post dodany o 01:38 ---------- Poprzedni post o 01:33 ----------

http://www.ceneo.pl/2195058

Skomentuj

Jeśli szukacie oryginalnych olei z nieco wyższej półki to polecam ten sklep http://pro-choice.pl/. Asortyment jest dość pokaźny i sugeruje pytać o jakieś produkty ponieważ nie wszystko jest na stronie internetowej.
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

Ls można ale do tego dojdzie mi wysyłka
        I juz cena jest taka sama lub większa
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          To źle zrobiłeś :P Nie będzie działać jak powinno... choć te 7zł
          Dla ojca ukradli z asterki antenkę wiec musiałem cos kupić bo zamiast anteny miał nagwintowany mosiężny pręt Ale powiem Ci że dobrze odbiera radio na tej antenie, na pewno lepiej jak na pręcie

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          Haha widzę że na forum mamy wszyscy jeden gust co do zapachów hehe
          na lato takie zapachy najlepsze preferuje jeszcze cytrynkę

Co do produktów z biedronki to ja osobiście nie lubię piw w tych większych puszkach. Tyskie z biedronki nie równa sie tyskiemu ze zwykłego sklepu.

Skomentuj

Nie na temat...
            Jednak sa w biedronce produktu przewyzszajace jakością oryginał.
            Maja wyższe/lepsze normy niż oryginał na niektóre produkty.
            Biedronki na polskim rynku to potentat i firmy same do nich przychodzą.
            Maja tez duże kary za nie dotrzymanie warunków umowy
            Dokładnie, biedry nie ma się co bać. Moja dziewczyna miała praktyki w Mokate, herbaty i kawy które są tam robione pod ich szyldem, są tak samo pakowane do pudełek idących do biedry, efekt jest taki, że pijesz mokate płacąc za jakiś noname z biedry. Biedronka podpisuje korzystne umowy z dostawcami, dzięki temu ma tańsze produkty, a dostawcy tak czy siak zarabiają, jak nie na swojej marce to na biedronce.

Skomentuj

Ale jest carlsberg w butelce
              Jemu nie można nic zarzucić
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                Co do produktów z biedronki to ja osobiście nie lubię piw w tych większych puszkach. Tyskie z biedronki nie równa sie tyskiemu ze zwykłego sklepu.
                To nie piwo z biedronki jest do kitu tylko piwo z marketów i ogólnych promocji Niedawno czytałem artykuł i wystarczy że sprawdzisz na denku piwa czy są kropki(1, 2 a nawet i 3) każda kropka oznacza że piwo było juz zlewane coś tam z nim robione i nalewane powtórnie do puszek. Im więcej kropek tym większy szczoch i to nie ważne jaki browar Co raz mniej kupuję piwo w marketach i zawsze zwracam na to uwagę

Skomentuj

Nie na temat...
                  Polemizowałbym z tym :P Ale to też wynika z innego faktu, moje studia są dość mocno powiązane z browarnictwem więc kilka razy na wykładach słyszałem dla siebie złą wiadomość: mianowicie za niedługo wszystkie piwa będą smakować tak samo.
                  Jest to sprawką własnie Carlsberga. Historia wygląda tak, dawno temu było sobie mnóstwo browarów warzących piwa, każde robiło to na swój sposób myśląc, że ich jest najlepszy. Istniał też mały browar Carlsberg w Danii, w którym pracowali ambitni inżynierowie. Postanowili usprawnić produkcję piwa, tak aby było szybciej i taniej (o to chodzi w wytwarzaniu czegokolwiek). W wyniku ich prac powstał ciąg technologiczny produkcji piwa. Pozwalał on na szybką i łatwą produkcję, a Carlsberg z małego browaru przeistoczył się w potentata na skalę światową. Jak wiadomo, zawsze kopiuje się najlepszych, więc podpatrywano jak Carlsberg to robi. Efekt jest taki, że teraz w każdym dużym browarze instalacja wygląda podobnie i proces warzenia piwa różni się szczegółami, największy z nich to gatunek użytych drożdży. Efekt jest taki, że różnica w smaku piwa jest naprawdę niewielka. Dochodzi do takich sytuacji, że browary dostają sezonowe zlecenia na rozlewanie jakiegoś tam piwa, dlaczego ?Bo przezbrojenie produkcji praktycznie nic nie trwa, tak małe są różnice. Moim zdaniem piwa produkowane na dużą skalę są niedobre i nie umywają się do regionalnej produkcji, mają rynek tylko dlatego, że potrafią wytworzyć tanio i dużo, małe browary nie mają takiej dużej i taniej produkcji przez to ich cena jest znacznie wyższa. Co wybierze Polski przeciętny konsument łatwo sobie dopowiedzieć.

BTW sprzedam wam sztuczkę od pana z browaru :) jak będziecie pić piwo z Tychów, będziecie już przy końcu. Zatkajcie kufel podkładką czy ręką tak żeby powietrze nie miało jak uciec, potrząśnijcie piwem ale z umiarem nie tak jak shakerem podnieście podkładkę i powąchajcie, powinniście poczuć z tego co pamiętam banana, w tatrze czuć truskawki (może to było na odwrót, nie wiem dawno tam byłem, fakt jest taki że czuć owoce).

Skomentuj

Nie na temat...
                    Też bym polemizował. Jakbym miał dać 3,49 za calsberga z biedro i 1,59 za harnasia, to wziąłbym harnasia Akurat piwa z biedronki, to omijam szerokim łukiem. Kiedyś smakował dziewczynie trixx malinowy, teraz się popsuł...
                    Alkohole - czemu Johnny Walker red z biedry, postawiony przy sklepowym jest jaśniejszy, bardziej pomarańczowy? Jim beam też ale akurat mocniejsze kolorowe alkohole trudno odróżnić... Kupujemy niestety nieco gorszy produkt w niższej cenie, nie taki sam... ale wbijamy sobie do głowy, że jest taki sam :)

Ale te rozmowy to już na inny temat - bo tu motoryzacja.

Skomentuj

Nie na temat...
                      To w końcu forum DIY, tak więc piwoszom polecam zrobienie własnego piwka, szczególnie ciemne są super i wychodzą po jakieś 1-1,50 PLN :razz:

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                        To nie piwo z biedronki jest do kitu tylko piwo z marketów i ogólnych promocji Niedawno czytałem artykuł i wystarczy że sprawdzisz na denku piwa czy są kropki(1, 2 a nawet i 3) każda kropka oznacza że piwo było juz zlewane coś tam z nim robione i nalewane powtórnie do puszek. Im więcej kropek tym większy szczoch i to nie ważne jaki browar Co raz mniej kupuję piwo w marketach i zawsze zwracam na to uwagę
                        Szerzysz głupie mity i plotki. Przejrzyj internet i youtuba, tam jest wytłumaczone co oznaczają te kropki na puszkach.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez JAREK Zobacz posta
                          Szerzysz głupie mity i plotki. Przejrzyj internet i youtuba, tam jest wytłumaczone co oznaczają te kropki na puszkach.
                          Powtarzam tylko to co gdzieś wyczytałem:) Zastanawiało mnie to właśnie czy to się opłaca no ale mniejsza o to:P

Skomentuj

koledzy - chce kupic samochod, pieniadz do max 30 000zl
                            macie jakis pomysl?

Szukam juz 3 miesiac i masakra, albo k%$^45 po zalaniu, albo przebieg -150 000, albo po 3 wypadkach.
                            Nie wiem, mysle o astrze III 1.7 CDTI - co myslicie?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                              Szukam juz 3 miesiac i masakra, albo k%$^45 po zalaniu, albo przebieg -150 000, albo po 3 wypadkach.
                              Norma, swojego auta szukałem poł roku a i tak celowałem w inne auta

W jaką klasę celujesz? Kompakt czy może być cos wiekszego?

Astra III ok ale diesla odpuściłbym z poruszanych w tym wątku powodów :) Jak ma byc tanio to benzyna LPG. Wiec radze szukać auta do 27kzł a reszte przeznaczyć na dobrą instalacje.

Ja bym szukał np. Fiata bravo, bardzo podoba mi sie to auto. Poza tym to C4, 307 lub 207 (tu już można wyrwać młodziaka tyle ze auto małe), moze dacia sandero?

Skomentuj

C5

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                  C5
                                  potwierdzam:P Ja jeżdżę moim ponad rok i jestem zadowolony:) 407 też było fajne ale już nie było tak pakowne i nie płynęło po szosie jak c5:P

Skomentuj

Astra III ok ale diesla odpuściłbym z poruszanych w tym wątku powodów :) Jak ma byc tanio to benzyna LPG. Wiec radze szukać auta do 27kzł a reszte przeznaczyć na dobrą instalacje.
                                    Właściwie to ogranicz budżet do 25k zł, reszta instalacja i naprawy (taki standard wśród polaków-auto się psuje to sprzedają). Aż czekam z niecierpliwością na moment, kiedy sprzedawcy będą odpowiadać pieniężnie za ukryte wady. Jak masz możliwość to przy oględzinach podłącz samochód pod komputer, sprawdzaj stan tarcz hamulcowych i zawieszenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                                      Właściwie to ogranicz budżet do 25k zł, reszta instalacja i naprawy
                                      popieram. tez bym tak zrobil

tomek, nie nastawiaj sie na konkretne auto. idz do komisu i zobacz co jest w tej cenie. przejedz sie najlepszymi ofertami i przemysl co ci sie podoba

ja bym wolal brac starsze auto ale wyzszej klasy z pelnym wyposazeniem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        tomek, nie nastawiaj sie na konkretne auto. idz do komisu i zobacz co jest w tej cenie.
                                        Ja bym nie nastawiał się na komis, chociaż pooglądać mozna, ale w komisie osobiście auta bym nie kupił.

Skomentuj

Ja bym nie nastawiał się na komis, chociaż pooglądać mozna, ale w komisie osobiście auta bym nie kupił.
                                          Jestem za, nie ma co nabijac handlarzowi kabzy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X