Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pompka ostatnio jest u mnie chodliwym artykułem

Dzx za oleje bo muszę zrobić wymianę.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta

Biedronkowo od poniedziałku:

Myślicie że warto któryś olej? bo muszę wymienić, miałem lać Valvoline 10w40 max life do Vectry, teraz jest oryginał GM czyli Mobil robiony dla opla i też kosztuje 65zł.

Filtry oleju? Filtron, Mann, Bosch, Oryginał GM? Który wziąć? :) Osobiście odrzucam filtrona...

U mnie to różnica 15zł niż w sklepach na oleju... I ta pompka - przydała się komuś w trakcie wypadów? Czy to zbędny bajer w aucie?

lej valvoline jedyny sluszny olej lalem do mojej mazdy (castrola 10w40) i zawsze go ubywalo przy valvoline nie bierze ani kropli

Skomentuj

W mojej Merivie wszystkie filtry są Mann'a. Takie wsadził GM w fabryce.

Skomentuj

Moja siostra ma podobną pompkę, powiem tak...dla niej to jest spoko bo czuje ze sama potrafi coś zrobić nie musi sie prosić ludzi, poza tym nie narobi sobie obciachu na stacji nie wiedząc jak to obsłużyć. A dla faceta hmm, zawsze można podjechać na stacje i dopompować, nada się bardziej do pompowania materaca nad jeziorkiem :P. A tak BTW to pompka pompuje baaaardzo powoli, żeby nabić z 1.8 do 2.0 bar potrzebne było chyba z 5 minut :)

Nie wiem jak ta z Biedry będzie się sprawować, ale myślę że podobnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
            lej valvoline jedyny sluszny olej lalem do mojej mazdy (castrola 10w40) i zawsze go ubywalo przy valvoline nie bierze ani kropli
            W renówce Valvoline zdziałał cuda - tez trochę podbierała olej, silnik był strasznie głośny jak na benzyne, bo duże luzy zaworowe miał - nawet przed chwilą usłyszałem od znajomego że chodzi dużo ciszej, aż wyszedłem z samochodu posłuchać - faktycznie, a na oleju przejechałem już ze 10k, i stan jest taki jaki był.

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
            W mojej Merivie wszystkie filtry są Mann'a. Takie wsadził GM w fabryce.
            To na moim w vectrze jest obecnie filtron - a obok napisu filtron, logo GM... wezmę raczej boscha :)

Co do pompki - ogólnie się zastanawiam czy to zdaje egzamin - złapie się kapcia, to się zmienia na zapasówkę. Gorzej jak gaz założę to nie będzie miejsca na zapasówkę - bo będzie butla w kole, to wtedy pompka by się przydała :)

Skomentuj

Do siebie też mam zalany Maxlife od Valvoline i to fakt, mniej pije oleju i silnik ciszej chodzi... :)
              Co do pompki.. chyba bym wolał kupić zwykłą, nożną jak już. Raz, że napomować tym to wieki, 2 że podobny kompresor na mrozie mi nie chciał działać :P

---------- Post dodany 21.06.2013 o 18:43 ---------- Poprzedni post 20.06.2013 o 15:41 ----------

http://www.wykop.pl/ramka/1560791/za...e-wyprzedzisz/
              zastaawiałem się czy nie dać tego w dział humor..

Skomentuj

Nowe szpeje do auta zakupione:
                - sprzęgło
                - wysprzęglik z łożyskiem oporowym
                - koło dwumasowe
                - dwa tłumiki drgań na wał napędowy
                W sumie daje to dziurę w portfelu :p
                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                Grado SR125i

Skomentuj

Mi właśnie padło sprzęgło... :/ Dodatkowo wymienić muszę lewy sworzeń i tuleje na wahaczu... :/

Skomentuj

Ja już czekam na ten olej z tydzień :)
                    Potrzebuje do siebie.
                    Wezmę ze 3-4 butelki

Pompka zbędna
                    Napewno moze przyda sie gasnica
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Ja już czekam na ten olej z tydzień
                      Tzn który? Valvo, czy biedronkowskie?

Pompka zbędna
                      Napewno moze przyda sie gasnica
                      No się właśnie zastanawiam, bo kurde jak nie będzie zapasówki to bieda.
                      Gaśnica? do czego? przecież i tak nic tym nie ugasisz ;/

Skomentuj

ale policja sie nie przyczepi

Skomentuj

na olej z biedry

a juz gasnice i tak kupie
                          i zadne wasze gadanie mnie przxed tym nie powstrzyma

jak byscie widzieli jak szybko rozprzestrzenia sie pozar to kupilibyscie po dwie

w domu tez mam
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

na olej z biedry
                            Tylko sprawdź czy etykieta się z tyłu odkleja, czy to czasem nie podróba :P

Gaśnice, no też mieliśmy podczas jechania na imprezę pożar w samochodzie - pod maską się auto zapaliło, kolega od razu zatrzymał się na środku, z bagażnika wziął dwie gaśnice, gasili na 2 - jak się otwarło maskę, to buchnął ogień, bo dostało powietrza, a mimo iż dwie to się nie ugasiło... na szczęście samo zgasło, ale maska spalona, wszystkie plastiki pod maską spalone... instalacja też. Ale maskę kupił, instalację mu położyłem i jeździł dalej :)

Skomentuj

Tylko sprawdź czy etykieta się z tyłu odkleja, czy to czasem nie podróba :P
                              zawsze sprawdzam

Gaśnice, no też mieliśmy podczas jechania na imprezę pożar w samochodzie - pod maską się auto zapaliło, kolega od razu zatrzymał się na środku, z bagażnika wziął dwie gaśnice, gasili na 2 - jak się otwarło maskę, to buchnął ogień, bo dostało powietrza, a mimo iż dwie to się nie ugasiło... na szczęście samo zgasło, ale maska spalona, wszystkie plastiki pod maską spalone... instalacja też. Ale maskę kupił, instalację mu położyłem i jeździł dalej
                              a co by było jak byscie nie mieli?

---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post o 21:01 ----------

pewnie instalacje CA ty mu polozyles :lol:
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a co by było jak byscie nie mieli?

---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post o 21:01 ----------

pewnie instalacje CA ty mu polozyles
                                No niewiem, myślę że to samo - albo faktycznie, spłonęło by całe. Nie to nie od instalacji, to słynna 147 i jej palące się silniczki wycieraczek O.o
                                Tam było bose to wiesz, strach tykać i wymieniać bo lepszego nie ma :P

Wiesz też że mam manię na zapas w kablach i ich mocowanie

Skomentuj

Allegro po licytacji tego malucha zmieniło zasady.. Dzisiaj juz w opcji kup teraz maluszek :)
                                  http://allegro.pl/fiat-126p-fabryczn...340447921.html

Skomentuj

Skoro jesteśmy przy old timerach, Porsche 356 do sprzedania, rok produkcji 1957, DPF - brak, dwumas - brak, duch motoryzacji - aż nadto :)
                                    http://otomoto.pl/porsche-356-mozliw...C28911870.html
                                    :)
                                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                    Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                      Skoro jesteśmy przy old timerach, Porsche 356 do sprzedania, rok produkcji 1957, DPF - brak, dwumas - brak, duch motoryzacji - aż nadto
                                      http://otomoto.pl/porsche-356-mozliw...C28911870.html
                                      Auto piekne, ale osobiscie zdecydowalbym sie bardziej na 964 :)

Skomentuj

piekny samochodzik w idealnym kolorze. jak bede bogaty to zrobie sobie replike troche wieksza zebym w nim glupio nie wygladal

Skomentuj

Czy to nie jest przypadkiem spider?
                                          W takim zginął James Den?

Po Warszawie tez taki jeździ :)
                                          Ślicznie auto
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...