Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

O wielu motocyklach myślałeś widzę Na wstępie doradzę z doświadczenia, że nie można się kierować wiekiem. Nowsze nie znaczy lepsze.
    Na początek, dla siebie planowałem er5, gs500 lub cb500. Dużo sie naczytałem i do nabierania doświadczenia motocyklowego bardzo fajne pozycje. Ale z planowania nic nie wyszło i nabyłem coś innego... W każdym razie z tych 3 miałem okazje śmigać gs500 - bardzo przyjazny motorek. Elastyczny silnik i fajna skrzynia.
    Jeśli chciałbyś cos wiekszego, to xj 600 jest ciekawą pozycją jak i z 750.
    Musisz sie zastanowić, czy chcesz kupic moto (np. przypadku jakiejś 500-tki, po roku bd chciał coś większego - jestem tego pewien) i szybko je zmienić, czy coś bardziej długodystansowego
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Raczej nie będę zmieniał na inny, bo planuję wymianę auta za rok, a motor ma być na wycieczki i trasy, dojazdy do roboty, poruszanie się po mieście.
      Serce jest za Włochem - Ducatti, ale rozum każe spoglądać na Japończyków...

Skomentuj

Gadacie o jakichś turbinach i innych pierdołach....to wszystko popierdółki, na fotce porządny silnik :P:P:P

4,5m wysokości, jakieś 15m długości i z 6m szerokości, 10000KM, 16 cylindrów :P A są jeszcze trzy takie obok, ale fotce ledwo zmieścił się kawałek jednego.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z ciekawości zapytam. Parzyłeś może na motocykle typu enduro?
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

a czy przypadkiem zibi nie sprzedaje swojego motocykla?

---------- Post dodany o 13:50 ---------- Poprzedni post o 13:49 ----------

W kwietniu śnieg pewnie juz zejdzie wiec mam do sprzedania kawał dobrego motocykla Suzuki GSX 1400 gdyby ktoś był zainteresowany... (tak tak pojemnośc to 1400:) )
            pisz czy nie sprzedal

Skomentuj

KLE, DR, Transalp, Pegaso itp. Niby dobre do moich potrzeb, ale umiarkowanie mi się takie podobają
              Kolega ma już drugiego Transalpa, wcześniej jakieś motorynki, Pegaso, ZZR1100, CBR1000R i chwalił właśnie ZZR za możliwości turystyczne. No, ale co ja mogę wiedzieć, on jest trochę niższy ode mnie i może mu było wygodnie, każdy preferuje nieco inną pozycję.

Skomentuj

Varadero, DL 650 ? :P Może jakaś ST :P
                marcinsywala.pl

Skomentuj

W dieslu pęd spalin jest większy(dlatego turbiny "wstają" szybciej), ale temperatura mniejsza.
                  W benzynie pęd spalin jest mniejszy, ale temperatura wyraźnie wyższa i to zabija turbiny.

W większości seryjnych turbo-benzyn, turbosprężarki są dodatkowo chłodzone cieczą, czego w dieslu nie ma konieczności(olej wystarcza)

Skomentuj

Ale z drugiej strony turbo w benzynach z reguły mają stałą geometrię łopatek i jeden problem z głowy mniej. No i służą raczej temu, żeby spłaszczyć moment obrotowy, a nie wykrzesać z silnika "niewiadomoco". Przypominam o spalaniu stukowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      a czy przypadkiem zibi nie sprzedaje swojego motocykla?

---------- Post dodany o 13:50 ---------- Poprzedni post o 13:49 ----------

pisz czy nie sprzedal

Tak GSX 1400 :) Sprzedaje

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                        Gadacie o jakichś turbinach i innych pierdołach....to wszystko popierdółki, na fotce porządny silnik :P:P:P

4,5m wysokości, jakieś 15m długości i z 6m szerokości, 10000KM, 16 cylindrów :P A są jeszcze trzy takie obok, ale fotce ledwo zmieścił się kawałek jednego.
                        Nie chciałbym tego regenerować :P

Skomentuj

Tyle, że zapewne cena powyżej 10000, a na to mnie jeszcze nie stać.

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NcuG_WMNYfM

fajna reklama Dodge'a :)

Skomentuj

Jakoś terminator 2 mi się skojarzył :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                Jakoś terminator 2 mi się skojarzył
                                w takim razie zobacz 4

ale brakuje zombi!

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                  Ale z drugiej strony turbo w benzynach z reguły mają stałą geometrię łopatek i jeden problem z głowy mniej. No i służą raczej temu, żeby spłaszczyć moment obrotowy, a nie wykrzesać z silnika "niewiadomoco". Przypominam o spalaniu stukowym.
                                  W nowych konstrukcjach często pojawia się zmienna geometria. Chociażby dlatego, żeby przyśpieszyć pracę turbo. W benzynie pęd spalin jest mniejszy, więc turbo trzeba nieco inaczej skonstruować, żeby mogło szybciej wstać.
                                  Stąd też powstały turbiny twin-scroll, która jest montowana chociażby w vectrze OPC

Skomentuj

Mustang power! http://www.topgear.com/uk/car-news/s...yno-2013-04-28 :)

Skomentuj

Koledzy ma ktoś dostęp do tanich części do cytryny? Siłowniki w klapie kończą żywot i powoli klapa opada mi na głowę, problem jest natury takiej że to są specyficzne siłowniki i u mnie w okolicy kosztują ok 200zł/szt , na allegro znalazłem za 270zł:/ może ktoś załatwić za mniej bolącą cenę?

Tak to wygląda:

http://allegro.pl/citroen-c5-kombi-s...253677727.html
                                      Link poprawiony
                                      Last edited by csbiczek; 30.05.2013, 17:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                        Strona nie została znaleziona - popraw link.

Skomentuj

http://allegro.pl/show_item.php?item=3218551246 chyba to to :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X