Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LightSound, graty i bezawaryjności Szkoda tylko że to nie liftback, IMO łądniejszą bryłę ma

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
      za 2,5 ?

W życiu za tyle bym nie sprzedał.
      No i oryginalny przebieg 178tys - od 98r do 09.2012r stale serwisowany w ASO, potem więcej stał niż jeździł, bo było drugie auto. Taki dziadek z długimi włosami tym jeździł Byłem na kanale, pod spodem zdrowa - tylko od kierowcy podłużnica na długości 30cm jest rdzewnięta, ale tak jak mówiłem, biteks się nałoży.

Nie dziękuje, mi się akurat hatchbacki nie podobają zupełnie, uważam że psują bryłe - ale wiadomo, każdy ma swój gust :)

Na razie przeraziło mnie spalanie - 8-10L benzyny przy mojej w miarę spokojnej jeździe :P

Skomentuj

Co polecacie do konserwacji i czyszczenia deski rodzielczej w samochodzie? (u mnie koloru czarnego) Takie coś jak PLAK - polecacie? lepiej kupić matowy czy błyszcz)? Jeśli macie cos innego sprawdzonego / ładnie pachnącego to podzielcie się informacją. Pozdro

Skomentuj

Matowe husteczki do czyszczenia - przynajmniej nie popsikasz sobie szyby. Jak zejdę do samochodu to napiszę co to jest - ale super zbiera i kurz nie siada.

Skomentuj

Jeżeli nie zależy Ci na połysku to Merida Antistatin. Jest to zasadowy środek czyszczący do tworzyw o działaniu antystatycznym. Sprzedawany jako koncentrat, rozrabia się go z dużą ilością wody więc jedna butelka starczy Ci na lata :) W dużym stężeniu można używać do silniejszych zabrudzeń.

Skomentuj

Ja zapomniałem sprawdzić, ale tak jak piszę - chusteczki matowe.

Mam inne pytanie - pisałem że w renault 19 1.4e posypała się skrzynia - Miałem model:

JB 1025 co przekłada się na:

main I II III IV V VI R
              JB1025 15/61 11/43 21/43 28/37 30/29 39/31 - 11/39/26

A mam okazję kupić za 50zł skrzynie z tego samego silnika, tylko renault megane o oznaczneniu:

JB1070 15/61 11/45 21/43 28/37 30/29 39/31 - 11/39/26

Z tego co widze, różnica minimalna tylko w dwójce

Szukać krótszej skrzyni? np:

JB1047 14/63 11/41 21/43 28/37 30/29 39/31 - 11/39/26

Skomentuj

Jak idzie w świat to po co się stresować?

Niech idzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  Matowe husteczki do czyszczenia - przynajmniej nie popsikasz sobie szyby. Jak zejdę do samochodu to napiszę co to jest - ale super zbiera i kurz nie siada.
                  Alternatywnie - chusteczki wilgotne dla dzieci, zadziwiająco dobrze radzą sobie z różnymi zabrudzeniami na desce rozdzielczej (typu zaschnięta herbatka ;-))

Skomentuj

J.w w 1000% potwierdzam

Skomentuj

J.w w 1000% potwierdzam
                      Ja właśnie takimi czyszczę - bo paczka 15szt "go pure" w carrefourze (lub m1) 2zł kosztuje ale stwierdziłem że by przypał był jakbym polecił husteczki dla dzieci/odświeżające/nawilżające itp :P A bambino chyba coś koło 6zł a jest ich tam 50szt.

---------- Post dodany o 22:36 ---------- Poprzedni post o 21:41 ----------

I druga sprawa, bo miałem nieprzyjemne zdarzenie które zauważyłem po skończeniu montażu - bo montuje monitoring na torze quadowo-croosowym - do zdarzenia doszło na parkingu, na którym na szczęście zamontowałem kamerę jako pierwszą

Więc przybysz który był na torze, wyjeżdżając z niego przerysował mi bok auta, jest to nagrane, no ale niestety na nagraniu tablice rejestracyjne są białe bo marne kamery.
                      Właściciel toru ma jego oświadczenie, więc znam imie i nazwisko - okazuje się że trafiłem niezbyt fajnie, szef hotelu ****, który jest 12km ode mnie i 5km od toru. Podjadę tam oglądnąć jego Volvo, jak będą ślady, to rozumiem że próbować się z nim dogadać - jak nie będzie chciał, to zgłaszać na policje tak? Proszę o rady.

Trzecia sprawa - jaki kolor jest mojego samochodu? bo każdy pyta, a nikt nie wie :P Kawa z mlekiem, grafit wpadający w kawę?

Czwarta też się znajdzie - był ktoś na tym Tuning Show dziś? bo ja jutro się wybieram, jak ktoś się wybiera i chce się spotkać, pisać na PW.
                      Last edited by LightSound; 18.05.2013, 22:46.

Skomentuj

No chyba nie odpuścisz.

Skomentuj

Trzecia sprawa - jaki kolor jest mojego samochodu? bo każdy pyta, a nikt nie wie :P Kawa z mlekiem, grafit wpadający w kawę?
                          Odpowiedź może być tylko jedna-szary

Skomentuj

poszukaj fabrycznej nazwy koloru. kobieta wymysli dziwaczne nazwy, facet wlasnie poda jak wyzej

mam podobnie z brata astra - zielono-niebieski. kobieta powie turkusowy, ale mi to np nie pasuje i bym szukal innej nazwy

Skomentuj

Butelkowy :-P

Skomentuj

Jak miałem miniac-i to się nazywało british reacing green

Czy jakoś tak.

Skomentuj

Akurat brytyjską zieleń to rozróżni każdy fan motoryzacji, nawet facet

Skomentuj

Z tyłu na błotniku tak ładnie było napisane.

Skomentuj

No chyba nie odpuścisz.
                                      Nie, do póki nie dostanę kasy. Vectra idzie na sprzedanie, ale to inna bajka. Po prostu nie dla mnie auto, szukam obecnie 1.8 160km hondowskiego ze zmiennymi fazami rozrządu - taki Rover 25 byłby idealny. Ew A3, leon albo golf 4 z 1.8 turbo - to 1.8 16v Opla gorzej się zbiera od 1.4 8v od Renówki. Chce mieć szybko ok 100-120khm na zegarku, a potem to mnie nie obchodzi czy szybko jedzie, czy nie. A ten rover 25 wychodzi na filmikach średnio 7 sek do 100km/h. A ten 1.8 turbo też nie najgłupszy.

Co do koloru - mimo iż sprawdzałem VIN, nie wiem.

Skomentuj

No to sie długo tym autem nie nacieszyłes skoro juz sprzedajesz :P .

Skomentuj

Nie, do póki nie dostanę kasy. Vectra idzie na sprzedanie, ale to inna bajka. Po prostu nie dla mnie auto, szukam obecnie 1.8 160km hondowskiego ze zmiennymi fazami rozrządu - taki Rover 25 byłby idealny. Ew A3, leon albo golf 4 z 1.8 turbo - to 1.8 16v Opla gorzej się zbiera od 1.4 8v od Renówki. Chce mieć szybko ok 100-120khm na zegarku, a potem to mnie nie obchodzi czy szybko jedzie, czy nie. A ten rover 25 wychodzi na filmikach średnio 7 sek do 100km/h. A ten 1.8 turbo też nie najgłupszy.

Co do koloru - mimo iż sprawdzałem VIN, nie wiem.
                                          to ja polece cos w tdi, np z silnikiem AFN / AVF / AWX. Wlozysz pare stowek i masz ponad 150km, niesamowity moment obrotowy ktorym nie poszczyci sie zadna benzyna, i spalanie w granicach 6,5l/100km sam mam takowego afna w passacie z wtryskami 216, na hamowni wyszlo 148km, i to jest dostepne praktycznie juz od 1800 obr/min, sama przyjemnosc z jazdy, do wyprzedzania nie trzeba nic redukowac tylko wciskasz gaz i pruje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X