Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ok, to samochód klienta i podobno takie kupił a przyjechał bo mu kontrolka czasem świeciła patrzymy a tam brak poduszki to się zdziwił

Skomentuj

poduszka kosztuje moze 100zl wiec w czym problem?

Skomentuj

Pokaz mi gdzie za tyle sprzedaja sprawne poduski?!

Skomentuj

na allegro ja cala kiere z poducha kupilem za 120

Skomentuj

I jaką masz pewność, że jest w 100% sprawna? :P i Gdzieś mi się obiło o uszy, że poduszki mają ważność na 10 lat, więc jeszcze taka kwestia pozostaje..?

Skomentuj

A powiedz w którym aso dostaniesz świeże poduszki do starego samochodu? A jeśli tak to jaka cena? Jak nie wybita to raczej sprawna, idąc tym tokiem rozumowania to można powiedzieć że lepiej zamontować klatkę bezpieczeństwa i kubły z dwoma pasami.

Skomentuj

Panowie moderatorzy prosze o wybaczenie

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta

Ja to w szoku
                  z takich "artystycznych" video z smochodem w roli glownej polece jeszcze to:

/ btw, piekny samochod, chcialem kupic takiego a kupilem passata w tdi :(

// i jeszcze jeden rodzynek, o ktorym na smierc zapomnialem

Last edited by kqoo; 14.05.2013, 22:35.

Skomentuj

Zamieszczone przez kqoo Zobacz posta
                    chcialem kupic takiego a kupilem passata w tdi
                    <facepalm>

To mozna tak ciąć sprężyny? U nas jako cheap tuning mogło by się to przyjąć

Skomentuj

Zamieszczone przez kqoo Zobacz posta
                      btw, piekny samochod, chcialem kupic takiego
                      mi tez sie podoba galant. nawet nie wiedzialem ze to takie stare

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                        I jaką masz pewność, że jest w 100% sprawna? :P i Gdzieś mi się obiło o uszy, że poduszki mają ważność na 10 lat, więc jeszcze taka kwestia pozostaje..?
                        to jest prawda moje auto po 10latach mialo serwis poduszek w aso na co sa plomby na karoserii

Skomentuj

<facepalm>

na video to prowokacja, samochod znam z pewnego forum i siedzi na gwincie

Skomentuj

A mi jednak dwumasa nie padła :)

Skomentuj

A co padło?
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W sumie to chyba nic -- przesunęły się jakieś węże od instalacji LPG i one przenosiły drgania silnika na gródź działową kabiny. Podobno zaklinowały się gdzieś z tyłu silnika. Mechanik w ASO przesunął to ręką i przeszło, samochód w tech chwili nie ma praktycznie żadnych wibracji, ale będę jechał z powrotem do warsztatu LPG na oględziny. W sumie po 20 kkm może jakieś mocowanie się obluzowało. Coś jest na pewno do poprawki.
                                Nie mogłem być osobiście w ASO (nie dostałem akurat urlopu w pracy) i pojechał mój teść, więc relacja jest "z drugiej ręki". Ale dziś jechałem na wymianę przedniej szyby i wszystko od strony silnika było w porządku. Nie odczuwałem wibracji większych, niż normalne.
                                Za to tankowałem dziś 41 litrów LPG po 2,15 PLN

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                  LPG po 2,15 PLN
                                  Aktualne ceny gazu są bardzo fajne :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

<facepalm>

Szczerze mówiąc to wkurza (a nawet mało powiedziane), gdyż wcale to nie jest bezpieczne na polskich drogach, a obcięte sprężyny robią swoje z zawieszeniem i wahaczami. Niestety auto (zawieszenie typu golf IV) miało obcięte sprężyny przez jakiegoś polaczka i efekty widać. Także nie polecam.

Skomentuj

Ja dziś w nocy kupiłem auto - Vectre B 1.8 16v sedan, sama benzyna bez gazu za 2500zł: Klima, szyby i drzwi w prądzie.

http://s1271.photobucket.com/user/Li...l%20Vectra%20B

Blacha znośna - tylne nadkola do zrobienia a tak to ok. Nie wiem czy nie jestem przyzwyczajony do wspomagania, ale dziwnie chodzi i może to być maglownica, ale to 100zł kosztuje. Opony zimowe nowe, letnie mam swoje. W sobotę zabiteksuje sobie podłogę.

W renówce poszła mi skrzynia - nie ma "2" i na luzie jest "1"... wiec jak ją zrobię, to sprzedam i będzie na gaz do Vectry.

Skomentuj

za 2,5 ?

W życiu za tyle bym nie sprzedał.

Skomentuj

Ostatnio XM z silnikiem 3.0 i sprawnym diravi i hydro poszedł za 1300. Wiem, bo sam licytowałem (ale nie ja wygrałem). Do roboty miał tłumik i był trochę poobcierany na zderzaku (i jakaś mała wgniotka). Przebieg 325 kkm i książka serwisowa.
                                          https://skydrive.live.com/?cid=15666...EnBJatDHZhTVGk

Ale bym nim jeździł.
                                          Last edited by mbar; 15.05.2013, 17:20.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X