I jaką masz pewność, że jest w 100% sprawna? :P i Gdzieś mi się obiło o uszy, że poduszki mają ważność na 10 lat, więc jeszcze taka kwestia pozostaje..?
A powiedz w którym aso dostaniesz świeże poduszki do starego samochodu? A jeśli tak to jaka cena? Jak nie wybita to raczej sprawna, idąc tym tokiem rozumowania to można powiedzieć że lepiej zamontować klatkę bezpieczeństwa i kubły z dwoma pasami.
I jaką masz pewność, że jest w 100% sprawna? :P i Gdzieś mi się obiło o uszy, że poduszki mają ważność na 10 lat, więc jeszcze taka kwestia pozostaje..?
to jest prawda moje auto po 10latach mialo serwis poduszek w aso na co sa plomby na karoserii
W sumie to chyba nic -- przesunęły się jakieś węże od instalacji LPG i one przenosiły drgania silnika na gródź działową kabiny. Podobno zaklinowały się gdzieś z tyłu silnika. Mechanik w ASO przesunął to ręką i przeszło, samochód w tech chwili nie ma praktycznie żadnych wibracji, ale będę jechał z powrotem do warsztatu LPG na oględziny. W sumie po 20 kkm może jakieś mocowanie się obluzowało. Coś jest na pewno do poprawki.
Nie mogłem być osobiście w ASO (nie dostałem akurat urlopu w pracy) i pojechał mój teść, więc relacja jest "z drugiej ręki". Ale dziś jechałem na wymianę przedniej szyby i wszystko od strony silnika było w porządku. Nie odczuwałem wibracji większych, niż normalne.
Za to tankowałem dziś 41 litrów LPG po 2,15 PLN
To mozna tak ciąć sprężyny? U nas jako cheap tuning mogło by się to przyjąć
Szczerze mówiąc to wkurza (a nawet mało powiedziane), gdyż wcale to nie jest bezpieczne na polskich drogach, a obcięte sprężyny robią swoje z zawieszeniem i wahaczami. Niestety auto (zawieszenie typu golf IV) miało obcięte sprężyny przez jakiegoś polaczka i efekty widać. Także nie polecam.
Blacha znośna - tylne nadkola do zrobienia a tak to ok. Nie wiem czy nie jestem przyzwyczajony do wspomagania, ale dziwnie chodzi i może to być maglownica, ale to 100zł kosztuje. Opony zimowe nowe, letnie mam swoje. W sobotę zabiteksuje sobie podłogę.
W renówce poszła mi skrzynia - nie ma "2" i na luzie jest "1"... wiec jak ją zrobię, to sprzedam i będzie na gaz do Vectry.
Ostatnio XM z silnikiem 3.0 i sprawnym diravi i hydro poszedł za 1300. Wiem, bo sam licytowałem (ale nie ja wygrałem). Do roboty miał tłumik i był trochę poobcierany na zderzaku (i jakaś mała wgniotka). Przebieg 325 kkm i książka serwisowa. https://skydrive.live.com/?cid=15666...EnBJatDHZhTVGk
Skomentuj