Zapominacie o zmiennych fazach rozrządu, wiec niektórzy muszą kręcić wysoko silniki. Kolejna sprawa ze jeśli z małych pojemności, nie doładowanych wyciska się duże moce to ta moc dostępna jest od wyższych obrotów. Prosty przykład Twin Spark 2,0 155KM + zmienne fazy rozrządu, to typowo wysokoobrotowy silnik i jeśli chcesz z takim silnikiem sprawnie wyprzedzać to musisz zredukować, żeby zacząć wyprzedzać od tych 4tys obr/min. Wszystko i tak wynika z samej charakterystyki silnika. Większość diesli ma max moment od 2tys obr/min, typowa benzyna od 4tys.
A głupoty Pan gadasz:P Ja bym mojego 2.0HDi chętnie zamienił na benzynkę
no wlasnie wszystko zalezy od stylu jazdy
ja jezdze jak emerytowany kierowca taxi i dlatego lubie diesle (chodzi mi o plynnosc i spokoj jazdy a nie o zawalanie drogi :p )
mam 3.2 w coupe nie bylo 2,8 (nigdy)
kreci sie do 6,5-7k bez wiekszych problemow
a spalanie - w trasie 13l miasto od 16 w gore, blizej 18
---------- Post dodany o 15:21 ---------- Poprzedni post o 15:13 ----------
a tak btw szukam teraz rodzicom BMW e46 kombi w dieslu, najchetniej 2.0 150koni lub 3.0, moze ktos z Was wie o jakiejs ladnej sztuce? ja juz prawie wszystkie w miescie i okolicy obejrzalem i sa dwie bezwypadkowe ale raz ze jedna mechanicznie do wlozenia z 4-5k to ma silnik 116km a druga ze 100tys km wiecej nic na blacie;/
jesli znajde sztuke w naprawde dobrym stanie (a takiej szukam do ok 30k) to wydatki nie beda wielkie, silniki jedne z najlepszych dostepnych diesli, zawieszenie troche delikatne ale ceny stosunkowo normalne.
szczerze mowiac to w140 ma bardzo nieudana stylistyke
No tak przecież zaprojektowanie tego czołgu zajeło im tylko 10lat a na projekt wydali 1 miliard dolarów...I chcesz powiedzieć ze koncern projektujacy w tamtych czasach najbardziej prestizowe auta zrobił gniota ?
Za 30tyś mógłbyś miec W140 3.0 diesel badz 4.2 benz i autko pobiło by komfortem prestiżem bmw na łeb a pieniadze podobne,No ale co kto lubi
Komfort, prestiż.... a co z kosztami utrzymania auta?! E46 to jednak kompromis pomiędzy komfortem, prestiżem i kosztami utrzymania. Ewentualnie mozna pomyśleć jeszcze nad e39, wygodny "krążownik".
Koszty utrzymania takie auta może i po tylu latach będą nieco niższe ze względu na leciwą konstrukcje auta, ale i tak przy tym segmencie aut najdrobniejsze części potrafia kosztować chore pieniądze.
W sumie racja, W140 ma zwalista bryle, ktora mi osobiscie rowniez nie lezy. Zdecydowanie bardziej lubie sylwetke np BMW E38. Merc W140 ma sprawia wrazenie nadymanej w124. Moze dla fanow merca takie slowa do jakas prowokacja, ale takie mam osobiscie odczucia. Szczegolnie przy modelach Alpina E38 widac przewage estetyczna nad klocowatym mercem i chocby on byl ze zlota to bym go nie kupil :)
ale patrzysz na zdjeciach w internecie czy na zywo?
To było by troszke idiotyczne zeby oceniac te pojazdy po tym co mozna sie naczytać w internecie.
W klasie C czujesz sie jak przecietny kowalski nic nadzwyczajnego,e klasa to juz wygodna limuzyna która dla wiekszosci jest niedostepna,A w s'klasie przecietny chłop czuje sie jak król,wsiada sie na wielka kanape skórzana kanape a samochod odizowoluje nas od zgiełku miasta i elegancko ze spokojem wracamy do domu...Nie każdemu odpowiada skakanie od swiateł to swiateł jak nagrzany idiota niektórzy po prostu chca spokojnie wrócic do domu.
Własnie te auta stworzyly sobie opinie,pfuu cofnij! Własciciele tych samochodów stworzyli o sobie opinie buraków idiotów którzy nie potrafia zachować sie ani na drodze a wielu przypadkach tez w społeczenstwie...
Do mercedesa trzeba dorosnac i sie nim przejechac to nie auto do scigana sie ze swiateł! Zostało tak zaprojektowane zeby nie być agresywnym.
I zamiast wydawać tym pojazda taka opinie proponuje sie przejechac prawdziwym mercedesem a wtedy zrozumiecie o czym prawie
Jestem wielkim fanem mercedesa, szczegolnie z minionego wieku, na bank bede mial jeszcze kilka roznych modeli ale nie jestem fanatykiem - bo to jest juz niebezpieczne.
Dlugo myslalem nad odpowiednim autem dla rodzicow. Musi to byc kombi, ale nie takie wielkie jak np w124, musi miec diesla i byc ekonomiczne. Pomysl z w140 jest zly bo raz ze nie jest to kombi, dwa to eksploatacja jest droga, trafienie ladnej sztuki to tak powyzej 40tys zl, a diesel nie zajechany to mega rarytas, pozatym to juz leciwe auto a rodzice chca cos mlodszego.
BMW spelnia wszystkie kryteria, jest ladne, dosc zgrabne, porzadnie wykonane, silniki diesla jedne z najlepszych, ekonomiczne i nie tak drogie w utrzymaniu. Wielu moich znajomych ma e39 jednak to juz jest zbyt wielka landara.
Moze macie jakies inne pomysly? Budzet to ok 30k
Ps. Nie ma czegos takiego jak w190 to jest w201
Własciciele tych samochodów stworzyli o sobie opinie buraków idiotów którzy nie potrafia zachować sie ani na drodze a wielu przypadkach tez w społeczenstwie...
Do mercedesa trzeba dorosnac i sie nim przejechac to nie auto do scigana sie ze swiateł! Zostało tak zaprojektowane zeby nie być agresywnym.
Moj drogi. Nie sadze aby jakiegos glupiego osilka bylo stac na nowa Alpine w owych czasach, kiedy byla produkowana. To ze wszyscy slinili sie na widok tych aut, nie znaczy ze zle, z nieciekawa opinia. Czas lysych w BMW juz dawno minal i cale szczescie, bo firma miala nie lada problem z latka jaka doklejali ludzie do tych autek. Szanuje Merca ale nie jestem milosnikiem tych samochodow, to wlasnie filozofia BMW bardziej do mnie przemawia, tak samo jak ich wyglad.
Skomentuj