Pod żadnym pozorem nie wolno kłaść szpachli na reaktywny!!!!!!!!!!!!!!!!!!(chyba ze epoksyd) inne reagują z poliestrami. Poprawna kolejność: reaktywny->podkład->szpachla->podkład->baza->bezbarwny
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
dolphin123 1,4 nie znam ale znam 1,6SR. Dośc dobry silnik wsadzisz gaz i masz tanią jazde pod warunkiem odpowiednich przebiegów rocznych. Jeżeli mało jeździsz nie ma sensu.
OD siebie dodam ze bardzo nie lubię małych silników, nie sa oszczedne.... Takie punto 1,2 czy to 8 czy 16V i tak musi spalić te 6,5-7,5 litra. Ni to wygodne ni to szybkie... Mój 1,9TDI pali od 4,8 do 8 litrówA przyjemnośc duzo większa. Małe benzyny sa nieopłacalne.
Skomentuj
-
Dzieki panowie za cenne rady. Niestety w niektorych miejscach korozja jest solidna, przezarlo blache na wylot. Czy nawet na dosc duze ubytki mozna smialo klasc szpachle z wloknem szklanym? Czy moze po prostu trzeba wspawac blache.
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPanowie, czy ktos moze sie wypowiedziec na temat silnikow 1,4 benzynka 16V do jazdy po miescie? Siedza w golfie IV, Polo i Ibizach...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez srekal34 Zobacz postaPoprawna kolejność: reaktywny->podkład->szpachla->podkład->baza->bezbarwny
1,4 16V W Golfie to pomylka. Bierz 1,6 8V SR, duzo lepsza jednostka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta1,4 16V W Golfie to pomylka. Bierz 1,6 8V SR, duzo lepsza jednostka.
Golf IV to min 1,6 SR.
Ojciec pomyka w A3 na takim silniku już 6 lat i całkiem przyzwoicie pomyka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postadolphin123 1,4 nie znam ale znam 1,6SR. Dośc dobry silnik wsadzisz gaz i masz tanią jazde pod warunkiem odpowiednich przebiegów rocznych. Jeżeli mało jeździsz nie ma sensu.
---------- Post dodany o 17:32 ---------- Poprzedni post o 17:31 ----------
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMój 1,9TDI pali od 4,8 do 8 litrów A przyjemnośc duzo większa. Małe benzyny sa nieopłacalne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaTeż mam 1.9TDI, ale do miasta na krótkie trasy nie będę kupował drugiego diesela, bo jazda na zimnym silniku przez cały rok to dla niego katorga..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaOD siebie dodam ze bardzo nie lubię małych silników, nie sa oszczedne.... Takie punto 1,2 czy to 8 czy 16V i tak musi spalić te 6,5-7,5 litra. Ni to wygodne ni to szybkie... Mój 1,9TDI pali od 4,8 do 8 litrówA przyjemnośc duzo większa. Małe benzyny sa nieopłacalne.
Co do małych silników - masz rację, chociaż są wyjątki jak np. mój E6J w renówce - poj. 1.4 gaźnik webera, gaz 1gen, i w lany poniedziałek wybrałem się po odbiór sprzętu do Jarosławca z Krakowa - 480km w obie strony, spaliło mi za 72zł, czyli przy cenie gazu 2,69 wychodzi ok 6,2L/100km. Średnia prędkość wg GPS 98,5km/h - maksymalne wykorzystanie momentu obrotowego (102Nm przy 3800Obr/min), opony R13 65/155 i wynik jak się marzy :) BTW z powrotem miałem ponad 50kg ładunku + ok 35kg audio.Last edited by LightSound; 11.04.2012, 23:23.
Skomentuj
-
Niby dizel malo pali, ale jesli sie kupi nieduze auto z dobrym silnikiem np 1.8 z gazem to koszt przejechania 100km i bedzie mniejszy od dizla. Jesli do tego dodac duze przebiegi aut z dizlem, halasliwosc silnika i koszty z ewentualna awaria turbiny, pompy, wtryskow to juz tak wesolo nie jest.
Sam jezdze dizlem i jakos nie jestem tym szczegolnie zachwycony, mimo ze auto naprawde malo pali.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNiby dizel malo pali, ale jesli sie kupi nieduze auto z dobrym silnikiem np 1.8 z gazem to koszt przejechania 100km i bedzie mniejszy od dizla.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaZgadza się, ale gazować auto na trasy 3-5km jest bez sensu a takie auto właśnie szukam..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaTzw. jednostka wysokoprężna z punktu widzenie ekonomicznego (dla takich dusigroszy jak większość z nas) już jest nieopłacalna ;-(
Co do osiągów można dyskutować..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaWiększej bredni dawno nie słyszałem Codziennie pokonuje trase moje zadupie -wrocław robiąc około 55km. Mój 1,9TDI pali średnio 5-5,5 litrów ropy.
Zeby koszt przejechania dizlem byl faktycznie nizszy od beny z gazem to musialbys miec spalanie na poziomie 3.5 litra. Co jest wartoscia wlasciwie nierealna.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaDolphin jak będziesz pokonywał kilka kilometrów dieslem to nigdy nie będziesz miał ciepło w środku w zimę ;-(
Benzyna szybciej się nagrzewa dzięki czemu szybciej osiąga optymalne warunki pracy i spalania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAle jak kupisz autko z gazem ( wcale nie sa drogie, tansze niz dizle ) i bedziesz mial spalanie gazu na poziomie 7 litrow, co przy cenie gazu polowe tanszego niz olej daje jednak nadal spora roznice.Jesli benzyny pali 7 litrów gazu musi wiecej
Nie wierze w chwalenie się ludzi, wierze w to co sam widze albo w to co mi mówią zaufani kumple. Ludzie mają bardzo duzy tręd do "zaniżania" tylko nie wiem po co. Dla przykładu kolegi A4 1,8T(170koni) pali od 10 do 14 litrów gazu. Czyli koszt porównywalny z kosztem 150-170konnego diesla. Innego znajomego E46 328 potrafi wypić 13-20litrów gazu. Co przekłada się porównywalnie na koszt oleju napędowego w 330D :) Sasiada Zafira paliła około 8-10litrów gazu. Dośc dobry wynik tylko instalacja kosztowała kolo 6tyś
---------- Post dodany o 10:12 ---------- Poprzedni post o 10:11 ----------
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDolphin123, ja bym szukal hondy ze zmiennymi fazami rozrzadu. Jak sie umie jezdzic to spali naprawde malo.
Skomentuj
Skomentuj