No, za kilka dni zawita 2,3l v5 170KM :) Nie stanie się nic jeśli zamontuje się sekwencję do niego? Powinno się podobno lać 98 oktanów.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Michal93 Zobacz postahttp://allegro.pl/show_item.php?item=3218551246 chyba to to :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta1.8 16V Turbo
Ciekawostka:
Robiłem dziś koło renaulta 19 skrzynie, byłem u znajomego mechanika po smar grafitowy do półosi, i udało mu się kupić ostatnio Klasa S W220 4.0 CDI 320Km z zawieszeniem hydraulicznym bez pompy do zawieszenia za 8tys zł :o jeździ, pali, wszystko ganc, tylko do Łodzi musiał jechać... trafiła mu się perełka, jak to chodzi, ten dźwięk silnika... ehh dech w piersiach zapiera. Chciałem podkupić, to usłyszałem że sobie na ścianie powiesi a nie sprzeda :P hehe Byłem bez telefonu(miałem e51 bo w htc wildfire padła bateria) i nie porobiłem zdjęć :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaRobiłem dziś koło renaulta 19 skrzynie, byłem u znajomego mechanika po smar grafitowy do półosi, i udało mu się kupić ostatnio Klasa S W220 4.0 CDI 320Km z zawieszeniem hydraulicznym bez pompy do zawieszenia za 8tys zł jeździ, pali, wszystko ganc, tylko do Łodzi musiał jechać... trafiła mu się perełka, jak to chodzi, ten dźwięk silnika... ehh dech w piersiach zapiera. Chciałem podkupić, to usłyszałem że sobie na ścianie powiesi a nie sprzeda :P hehe Byłem bez telefonu(miałem e51 bo w htc wildfire padła bateria) i nie porobiłem zdjęć
Ludzie boją się V8 w dieslu, nie tylko w mercu. BMW też. Bardzo zaawansowane silniki(jak wchodził diesel V8 w bmw to był to najbardziej zaawansowany diesel na rynku w osobówkach) i niestety ale drogie w utrzymaniu. Niczym nowym są wtryski, turbiny czy same sterowniki turbog
Skomentuj
-
No to pewne, ew. faktycznie przywiesi ja ścianie, jak motor
hmm no silnik zrobił na mnie ogromne wrażenie - od kielicha od kielicha silnik, jakby 2 złożone w jeden. Raczej to po to by w niedziele sobie wyjechać i poszpanować, do codziennej jazdy ma swojego passata 97r, 2,0L w dieslu i kilka żony - jakiś dziwny silnik, bo mówił że ma 170Km, ale nie pytałem czy modyfikowany czy jak. Wracając do merca - no łezka mi się w oku zakręciła. No ale kit - stać go
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cursor Zobacz postaZacznie się sypać to od razu sprzeda.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postado codziennej jazdy ma swojego passata 97r, 2,0L w dieslu i kilka żony - jakiś dziwny silnik, bo mówił że ma 170Km, ale nie pytałem czy modyfikowany czy jak.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaDo czego zmierzam pojezdzij przez tydzien mercedesem nawet z 1990 roku... Zeby miec taki sam komfort jazdy jesli chodzi o zawieszenie to musisz miec auto francuskie/japońskie (nie wiem jak włoskie bo niestety zadko kiedy mam do nich dostep) z conajmniej 2006 roku i to jakies malo wytluczone.
Skomentuj
-
Nie najeżdżam na żadną markę(może trochę BMW bo momentami mam jej dość, a grzebię przy nich raptem 3lata).
Poczytaj sobie o silnikach 400CDI, o 740D. Te silniki to nie to samo co stary TDS czy 300TurboD.
Nowe CDI są jeszcze gorsze z racji precyzji konstrukcji. Za najtańsze w utrzymaniu silniki common-rail uchodzą te na Boschu. Najłatwiej je regenerować(obecne piezoelektryki już nie) i koszta napraw okazują się najtańsze.
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postapoceluje w pelna opcje W210 albo bitego W211
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postapassata 97r, 2,0L w dieslu i kilka żony - jakiś dziwny silnik, bo mówił że ma 170Km, ale nie pytałem czy modyfikowany czy jak.
Skomentuj
-
Witajcie, nie wiedziałem do końca w jakim temacie dać posta tak więc padło na wątek motoryzacyjny
Chciałbym uzyskać od was poradę jaki zakupić 1 interfejs do diagnostyki samochodów ?
Stawiam 1 kroki w dziedzinie elektroniki samochodowej i chciałbym rozszerzyć swoją wiedzę oraz pobawić się w diagnozę samochodów poprzez odczyt błędów z poduszek, ABS , układu sterownia silnika itd. Miałem okazję pracować z testerem diagnostycznym BOSCHA KTS 200 , jednak kosztuje on dosyć sporo ok 6 tyś zł. Nie mam tyle pieniędzy jak na razie żeby tak zainwestować w sprzęt oraz wiem, że nie wykorzystałbym maksymalnie możliwości tego testera.
Znalazłem na internecie taki oto interfejs :
http://allegro.pl/interfejs-vag-comm...264589584.html
ma dużo opinii pozytywnych oraz negatywnych, używał go ktoś może kiedyś ? godny polecenia ? jeśli nie to co myślicie kupić na 1 strzał do diagnostyki ?
Dodam, że zależałoby mi na początek na markach VW, Audi oraz Skoda bo z nimi najwięcej pracuję ..
Skomentuj
-
Szczerze powiedziawszy podoba mi się , tylko w takiej wersji http://allegro.pl/1-4a-2010-interfej...262561418.html
Trzeba instalować do niego jakieś oprogramowanie z internetu czy w zestawie dostanę ?
A co powiedzielibyście na taki zestaw ? :
http://allegro.pl/interfejs-diagnost...264341075.html
Wydaje się być dobrze zrobiony, + ten program VAG COM w którym miałem możliwość pracowaćLast edited by 40neos; 02.06.2013, 15:14.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaw B5 nie bylo 2 litrowych. pewnie przelozony z B6. tam byly 2 wersje - 140 i 170km
Skomentuj
Skomentuj