Zamieszczone przez .3lite
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postajak już wspomniałem nie mam problemu do LPG a tylko do ludzi z ogromnymi ambicjami pomimo swojej sytuacji finansowej na auta sportowe
Bo chyba nie o właścicielach Mustanga, Chevroleta Camaro, Dodge Chargera czy Bugatti Veyron.
Ja miałem na myśli polaków "biedaków" którzy swoje rozsypujące się "pierdzidełka" nazywają autami sportowymi.
Czym się charakteryzuje głośnik estradowy wszyscy wiemy.
Czy samochodową pompkę do basu można nazwać głośnikiem estradowym tylko dlatego że ma 1000W?
Czy domowy głośnik szerokopasmowy można nazwać głośnikiem estradowym tylko dlatego że ma 99db?
Czy domowy głośnik wysokotonowy można nazwać estradowym tylko dlatego że ma tubę?
No nie za bardzo :)
Sportowy samochód to ma (miał) Kubica i Hołowczyc.
Takie moje zdanie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaZapewne właściciel tego samochodu zarabia nie wiele więcej bo pewnie zbierał przez xx lat ale jest jedna zasadnicza różnica między nimi - ten pracujący na stacji nie jest idiotą i wie, że nie utrzyma samochodu.
Z reszta, co bys powiedzial o tych ludziach, ktorzy kupuja nowe auta z LPG?
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaOdwrotnie, ci co mają najmniej pieniędzy mają ścisk dupy na jakieś super samochody pomimo ich sytuacji finansowanej, hańbią "prawdziwych" właścicieli tych aut którzy kupują je z innych powodów niż na pokaz przed sąsiadami / rodziną, osobiście nigdy bym nie przyjechał na zlot Mustangów z zagazowanym Mustangiem GT.
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaMoże za "starej Polski", ale już nie dziś. Zobacz choćby jaki silnik wkładają do nowego Mustanga kierowanego na Europę. Wszystkie silniki ecoboost, turbojet i inne uturbione małolitrażowe jednostki. Nie powiesz mi, że nie oferują przyzwoitych osiągów, a nie spalają benzyny jak drugowojenne czołgi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaJeździłem wystarczający motor, chodź 2.0 tdci w c-maxie dawał jeszcze więcej przyjemności z jazdy :-)
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA o kim w tym wpisie mowa?
Bo chyba nie o właścicielach Mustanga, Chevroleta Camaro, Dodge Chargera czy Bugatti Veyron.
Ja miałem na myśli polaków "biedaków" którzy swoje rozsypujące się "pierdzidełka" nazywają autami sportowymi.
Czym się charakteryzuje głośnik estradowy wszyscy wiemy.
Czy samochodową pompkę do basu można nazwać głośnikiem estradowym tylko dlatego że ma 1000W?
Czy domowy głośnik szerokopasmowy można nazwać głośnikiem estradowym tylko dlatego że ma 99db?
Czy domowy głośnik wysokotonowy można nazwać estradowym tylko dlatego że ma tubę?
No nie za bardzo :)
Sportowy samochód to ma (miał) Kubica i Hołowczyc.
Takie moje zdanie :)
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAle skad ta pewnosc? Humvi nie jest tani :) ani dobrze wypasiony Cayenne ( bo zapewne ten model byl na gazie ).
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZ reszta, co bys powiedzial o tych ludziach, ktorzy kupuja nowe auta z LPG?
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPozera bez kasy widac od razu, a LPG wcale nie musi byc jego wizytowka.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCo z tego ze daja male silniki, jak zylowane do granic mozliwosci spala tyle co duza jednostka. Wielkosc silnika nie ma znaczenia tylko jego moc, ktora wykorzystujesz. Oczywiscie silnik V8 jezdzac jak emeryt spali wiecej od uturbionej 2.0 ale jesli bedziesz chcial z tego drugiego wyciagnac maks, to spali tyle co V8. Moc z samego powietrza sie nie bierze.Last edited by .3lite; 26.12.2013, 23:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTo są tylko moje założenia ale z tego co czytałem fora o Mustangach to niektórzy zakładali tematy o ich życiowym celu nazbierania pieniędzy na takiego (po przykładowo 10 latach) ale nie godziła się na jego spalanie
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaZależy też jakie to samochody, nasza rozmowa zaczęła się o wspomnieniu przeze mnie gazowania V8 w Fordzie Mustangu GT z 5.0 420KM silnikiem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postamale silniki zylowane do granic mozliwosci spala tyle co duza jednostka. Wielkosc silnika nie ma znaczenia
Nigdzie nie napisałem, że jestem za takimi "silniczkami", a tylko wytknąłem, że nie trzeba mieć X litrowego silnika, żeby posiadać "auto sportowe". Mówimy oczywiście o autach za pieniądze osiągalne dla przeciętnego polaka.
Ja mam Alfę 166 2.0 benzynę 155KM. Chciałem z gazem, ale okazało się, że spalam poniżej 10l, a bak starcza mi na miesiąc lub trochę dłużej. Teraz wiem, że jak będę zmieniał Alfę, to na 166 3.0 - jak będzie z gazem to się nie pogniewam, a jak nie będzie, to zbiednieję może o 2 litry na 100km w stosunku do tego co auto wciąga teraz.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaJak często tak jeździsz? Teraz porównaj spalanie przy normalnej jeździe jakiegoś turbo 1.8 250KM i V6/V8 podobnej mocy.
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaJa mam Alfę 166 2.0 benzynę 155KM. Chciałem z gazem, ale okazało się, że spalam poniżej 10l, a bak starcza mi na miesiąc lub trochę dłużej. Teraz wiem, że jak będę zmieniał Alfę, to na 166 3.0 - jak będzie z gazem to się nie pogniewam, a jak nie będzie, to zbiednieję może o 2 litry na 100km w stosunku do tego co auto wciąga teraz.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJa od zawsze jeżdżę na gazie, robię ok 1000 km miesięcznie, kosztuje mnie to ok 300zł i w dupie mam gadanie, że gaz jest do kuchenek albo do zapalniczek.
Skomentuj
-
myślę że większość z nas nie jest przeciwko lpg. Poprostu głupotą jest kupowanie dużego i mocnego silnika i zagazowanie.
Jeśli od początku idziesz w ekonomię i kupujesz średniej wielkości auto z silnikiem dobrze znoszacym lpg i go przerabiasz na gaz to rozumiem ale nie pytanie na forum audi " czy V8 z RS4 dobrze znosi gaz :o
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaPoprostu głupotą jest kupowanie dużego i mocnego silnika i zagazowanie.
Skomentuj
-
Mam na myśli auta typu Porshe, Mustang itp bo o nich mowa
W moim przekonaniu jest to jak z czekoladami light.
Orginalna ma 490kcal a light 510kcal. Po prostu takie oszukiwanie samego siebie.
Jesli kupię v6 to będę tego świadomy, i nie będę się oszukiwał gazem. A jak mnie nie stać to szukam ekonomi od poczatku. A nawiązując do naszego przewodniego forum to z lpg w v6 jest jak z kondesatorami elektrolitycznymi w zwrotnicy do głośników za kilka tysięcy, bo na lepsze brakło kasy.
Skomentuj
-
LPG chyba nie jest takie złe, skoro kolega z forum A3 na zgazowanym silniku wykręcił rekord Polski z seryjną K03s:)
http://www.a3-club.net/forum/showthr...10#post1212110
Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
A najlepsi są Ci co się wypowiadają a jeżdżą rowerami :)
dla przykładu mojego... nie mam LPG, R6 (232 KM) spalanie 18L/100 km PB, przebieg miesięczny na pograniczu 1500 km, daje mi koszt paliwa ok 1450 zł/miesiąc. Lada moment wleci kompresor Eaton M62 i mocy przybędzie.
marian masz coś do starszych aut i ludzi z pasją ? :)
W cenie obecnego auta i tego co w nie włożyłem mógłbym spokojnie jeździć 4 letnim łoplem, ale co mi po tym łoplu, jak nie ma hobby a 1,4 z przednim napędem mnie nie bawi.Last edited by Sunny; 27.12.2013, 09:37.
Skomentuj
-
Lpg jest super czy to w s klasse, a8, czy innym topowym aucie jak i miejskich przecinakach. Jeśli można zaoszczędzić, wyzwolić się chociaż trochę z reżimu wysokich cen to czemu nie? To właśnie fanatyzm tylko pb jest chory! Za zaoszczędzone pieniądze lepiej jechać na dobre wakacje niż sponsorować koncerny i naszych nierobów z wiejskiej. Na co się nie godzę to gaz w klasykach, starych, niepowtarzalnych autach. (chyba że to szrot)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sunny Zobacz postaA najlepsi są Ci co się wypowiadają a jeżdżą roweramiZamieszczone przez Sunny Zobacz postamarian masz coś do starszych aut i ludzi z pasją ?
Po prostu mam mieszane uczucia gdy ktoś nazywa samochód "sportowym" tylko dlatego że ma mocny silnik.
To tak jak by nazwać składaka rowerem "turystycznym" tylko dlatego że założyliśmy mu koszyk z przodu i sakwy na bagażnik :)
No ale nie bijcie mnie za to :blushing:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postaLpg jest super czy to w s klasse, a8, czy innym topowym aucie jak i miejskich przecinakach. Jeśli można zaoszczędzić, wyzwolić się chociaż trochę z reżimu wysokich cen to czemu nie? To właśnie fanatyzm tylko pb jest chory! Za zaoszczędzone pieniądze lepiej jechać na dobre wakacje niż sponsorować koncerny i naszych nierobów z wiejskiej. Na co się nie godzę to gaz w klasykach, starych, niepowtarzalnych autach. (chyba że to szrot)gdzie ja włożę koło dojazdowe cholera, jak będę musiał takiego mariana wywieźć za miasto, tosz mu koła na głowę nie położę w kufrze :flapper:
Zamieszczone przez marian Zobacz postaWiedziałem że ktoś się wkurzy :flapper:
Po prostu mam mieszane uczucia gdy ktoś nazywa samochód "sportowym" tylko dlatego że ma mocny silnik.
Na wiosnę będę poszukiwał Subaru Imprezy WRX STi. Co Ty na to ? auto sportowe czy pseudo-sportowe ?Last edited by Sunny; 27.12.2013, 10:51.
Skomentuj
Skomentuj