Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wg mnie właśnie daliście sie sprowokować

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Najlepszy w czym? :)
      najlepszy do grzebania i modow razem z silnikiem RB26DETT
      akurat mialem okazje jezdzic nie raz tym i tym i oba robia mega wrazenie. Zadne niemieckie padaki amg nie maja podlotu... nawet nie wiem czy supra sie nie jechalo fajniej niz ferrari f50

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
        najlepszy do grzebania i modow razem z silnikiem RB26DETT
        akurat mialem okazje jezdzic nie raz tym i tym i oba robia mega wrazenie. Zadne niemieckie padaki amg nie maja podlotu... nawet nie wiem czy supra sie nie jechalo fajniej niz ferrari f50
        I to mialem nadzieje przeczytac. Niewatpliwie to jedna z najlepszych i najpopularniejszych jednostek, ktore maja spory zapas nawet w serii. Nie jestem specem w tej dziedzinie wiec nie wiem czy to faktycznie najlepszy silnik ale slowo najlepszy jest tutaj slowem kluczem i wg mnie ciezno powiedziec, jaki silnik jest najlepszy, bo to pojecie wzgledne. Mozna tez powiedziec ze stary klasyk LS1 od GM jest najlepszy, bo mozna z nim zrobic cuda, ale to przeciez zalezy od wielu rzeczy.

Supra mialem okazje jechac, ale seryjna 330 koni. Auto juz wiekowe, ale nadal posiada ogrom mozliwosci, tylko kwestia kasy co z tym zrobic. Dla mnie niestety nawet 1000 koni z 2jz nie zmieni brzmienia rzedowej szostki, to albo sie lubi, albo nie. Mi bardziej odpowiada dzwiek silnikow V i niekoniecznie amerykanskich. np V10 z Carrery GT, to jeden z najpiekniejszych dzwiekow jakie mozna uslyszec z silnika spalinowego.

Ps. niedlugo na tym forum nie bedzie mozna zadac zadnego pytania, bo zaraz wszyscy beda weszyc w nim pretekst do sprzeczki. Yhhhhhh ludzie...

Skomentuj

mam rzedowke 2.0 ts alfy i lexa is250 v6, wole silnik alfy a dzwiek supry tez jest niesamowity chociaz skutecznie tlumi go blow off w tej co jechalem to byl syk jakby start odrzutowca auto ma swoje lata ale jest niezawodne z pewnoscia kiedys znajdzie sie u mnie na podjezdzie, ale nie podstawowa wersja tylko juz porobiona bo mody na wlasna reke wychodza cenowo x3 :/

Skomentuj

mam rzedowke 2.0 ts alfy i lexa is250 v6, wole silnik alfy
            Bo nie słyszałeś amerykańskiego v6 :)

Taka prawda, u nas nawet te v8 brzmią jakoś lipnie w porównaniu do amerykańskich wersji. Ale to wszystko przez normy emisji i naszą kochaną Europę...
            Last edited by .3lite; 20.04.2014, 01:58.

Skomentuj

Dobrym pomyslem jest tez is300, ktory ma 2jz pod maska, ale tak jak piszesz - mody wychodza drogo i niebardzo sie to oplaca. Lepiej kupic juz gotowca.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Bo nie słyszałeś amerykańskiego v6 :)

Taka prawda, u nas nawet te v8 brzmią jakoś lipnie w porównaniu do amerykańskich wersji. Ale to wszystko przez normy emisji i naszą kochaną Europę...
                slyszalem... kompletnie nie moj gust... mnie warkot nie interesuje jak traktor wole piekny swist :)

Dobrym pomyslem jest tez is300, ktory ma 2jz pod maska, ale tak jak piszesz - mody wychodza drogo i niebardzo sie to oplaca. Lepiej kupic juz gotowca.
                juz lepiej ISF, is300 to stara buda, i ten 2jz to nie ten co w suprze tylko z gs300. Ciensze korbowody, slabszy blok. Nie nadaje sie do modow niestety :/ ale nadaje sie do swapa na 2jz od supry bez przerobek

Skomentuj

slyszalem... kompletnie nie moj gust... mnie warkot nie interesuje jak traktor wole piekny swist
                  A mi się bardzo podoba, zawsze mi się podobał ich dźwięk. I właśnie dlatego, dosyć niedawno sprawiłem sobie amerykański v6 i bardzo mi się podoba :) Może nie jest to 5.0 v8, ale jednak zadowolony jestem.

Przy okazji - jak lubisz świst to może diesel z bi-turbo

Skomentuj

Nie wiem jaka V6 kupiles, ale jesli to klasyczne ohv, to dlatego wlasnie ladnie warczy ;]
                    Niby V8 kojarzy sie od razu z ameryka, ale oni mieli tez sporo swietnych jednostek V6.

Skomentuj

Niestety nie jest to klasyczne OHV, z tego co wiem to już takich nie montują w tym aucie :P Aktualnie jest to 3.7 DOHC Ti-VCT. Dźwięk mi się bardzo podoba, może dlatego, że do tej pory to większość R4 się słyszało...
                      Last edited by .3lite; 20.04.2014, 02:32.

Skomentuj

Czyli ford. Oni od dawna nie stosuja OHV, zupelnie inaczej niz GM. No, co kto lubi.

Skomentuj

W tym milenium jeszcze stosowali :P Ale z tego co wiem to teraz tylko takie (tak samo v8).

Poza tym, jako, że jest to moje główne auto to i spalanie chciałem mieć "mniejsze". Jako drugie auto na pewno bym wziął większy silnik.
                          Last edited by .3lite; 20.04.2014, 02:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            A mi się bardzo podoba, zawsze mi się podobał ich dźwięk. I właśnie dlatego, dosyć niedawno sprawiłem sobie amerykański v6 i bardzo mi się podoba :) Może nie jest to 5.0 v8, ale jednak zadowolony jestem.

Przy okazji - jak lubisz świst to może diesel z bi-turbo
                            nie nawidze diesli nigdy nie mialem i miec na pewno nie bede :P teraz zmienam alfe ale niestety na accorda ze wzgledow uzytkowych, potrzebuje auta RHD i czegos wiekszego niz coupe przez najblizsze 2lata

Skomentuj

nigdy nie mialem i miec na pewno nie bede :P
                              A ja zawsze małem... do teraz :P

potrzebuje auta RHD
                              A z ciekawości - z czego wynika ta potrzeba?

Skomentuj

bo wyprowadzam sie na stale na wyspy

Skomentuj

Tak myślałem, no to powodzenia w takim razie :)

Skomentuj

i tak wiekszosc czasu tu spedzam ale obronie sie na studiach i wyjazd a cala rodzina od 8lat tu mieszka takze inny swiat

Skomentuj

Piękny dźwięk to ma lancia 8.32

Jak z gier.

Skomentuj

V8 DOHC :P

Szkoda tylko, że samo auto miało napęd na przód.

Skomentuj

Strasznie wyrywa kierownika przy dodawaniu gazu.

Ale dźwięk to poezja.

Skomentuj

Czaruję...