Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moment robi swoje
    chętnie bym się przejechał gdyby była okazja

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      ja uwielbiam diesle wlasnie ze wzgledu na niewielkie obroty
      Szczegolnie jak wtedy cała budą trzęsie :)

Skomentuj

Ja tam tyle wiem że wykresy idą u mnie cały czas do góry, fakt moment od pewnych obrotów się ładnie równo trzyma, ale przy 5tys obrotów silnik dostaje kolejnego kopa i tak dalej zwiększa moc, co prawda pik gdzieś się przesunął w okolicy 7.9tys ale do 8.5 ciągnie dlatego mi tdi się dziwnie jeździ

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          To ja z tego względu lubił bym chyba elktryki (nie miałem jeszcze przyjemności jeździć, ale podobno niesamowite uczucie przyrostu mocy )
          mozna sobie wyobrazic po osiagach trolejbusow, szynobusow czy np warszawskiego metra
          przyspiesza to bardzo fajnie :p

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
          Szczegolnie jak wtedy cała budą trzęsie
          zaczyna sie hejtowanie...
          oczywiscie pisze o nowszych dieslach a nie starszej generacji!
          starsze wolnossace diesle sa dziwne - niezaleznie jak krece to jedzie tak samo

az slysze w glowie klekotanie transita

Skomentuj

TDI sie kiepsko jezdzi, w skodzie mimo wydłuzonych przelozen i tak trzeba biegi szybko przerzucac. Denerwuje turbo dziura, wciskasz nie jedzie po chwili dopiero dostaje kopa. Elastycznosc do kitu jednym słowem.

Skomentuj

Ee tam, cieszyć się należy że ciepło będzie i można będzie do bólu rowerem śmigać

Skomentuj

TDI sie kiepsko jezdzi, w skodzie mimo wydłuzonych przelozen i tak trzeba biegi szybko przerzucac. Denerwuje turbo dziura, wciskasz nie jedzie po chwili dopiero dostaje kopa. Elastycznosc do kitu jednym słowem.
                jak pisalem - kto co lubi!
                ja tam to lubie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  jak pisalem - kto co lubi!
                  ja tam to lubie
                  Kto bogatemu zabroni...

Skomentuj

Mój dyszel ma w serii 360 Nm wiec dołu nie brakuje.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                      Mój dyszel ma w serii 360 Nm wiec dołu nie brakuje.
                      to juz wymieniles na nowy? ("change engine")

Skomentuj

Czejndż jest cały czas.

Pompę już mam teraz tylko wymiana.

Skomentuj

Całe te gadanie o wyższości dizla nad benzyna lub na odwrót jest bez sensu bo jak jest silnik mocny to sie fajnie jeździ i nie zwraca uwagi a jak jest cherlawy to nie ma znaczenia czy ON czy Pb i tak jest ch..

Skomentuj

Dan, w jakim zakresie masz te 360Nm? 1500-2500? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                              jak jest cherlawy to nie ma znaczenia czy ON czy Pb
                              I to jest racja. Choć jak ktoś robi do pracy mniej niż 5km w jedną stronę (a takich znam pełno) to zaczyna mieć to znaczenie. Przy tak krótkich przebiegach każdy silnik cierpi, ale jednak benzyna zniesie to trochę dłużej, no i koszta naprawy w przypadku "zejścia" są tańsze.

Skomentuj

Mniej więcej w takim.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                  Przy tak krótkich przebiegach każdy silnik cierpi,
                                  Cierpi tak samo albo i mniej niz przy długich, bo jadac w trase 300km i tak musisz przejechac pierwsze 5 km jakbyś jechał tylko te 5. To ze pozniej silnik sie zagrzeje nie ma wpływu na to co było przez pierwsze 5 km.

Skomentuj

Przy małych przebiegach nie dogrzany silnik i już mamy masło pod korkiem oleju

Skomentuj

To ze pozniej silnik sie zagrzeje
                                      ale to też chyba dotyczy w szczególności złych warunków zew. względem smarowania tj. np. jak ktoś leje bardzo dobry syntetyk do silnika w bdb stanie, jeździ nie na syberii to jazda na ssaniu różni się od tej w normie ?

Skomentuj

Cierpi tak samo albo i mniej niz przy długich, bo jadac w trase 300km i tak musisz przejechac pierwsze 5 km jakbyś jechał tylko te 5. To ze pozniej silnik sie zagrzeje nie ma wpływu na to co było przez pierwsze 5 km.
                                        Teoretycznie masz rację ale przez pozostałe 295km woda i nie spalone paliwo mogą odparować z oleju. Po 5km zostają w misce olejowej.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                          ale to też chyba dotyczy w szczególności złych warunków zew. względem smarowania tj. np. jak ktoś leje bardzo dobry syntetyk do silnika w bdb stanie, jeździ nie na syberii to jazda na ssaniu różni się od tej w normie ?
                                          Lanie syntetyka i jazda na ssaniu ?? Coś mi tu nie pasuje :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X