Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki telefon komórkowy kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki telefon komórkowy kupić?

Witam, chciałbym, abyście mi doradzili jaki telefon kupić .. Ale nie będzie to pytanie w stylu, że telefon ma miec mp3, karty pamieci, aparat 12MP itd ...

chcę, aby telefon, który kupię był:

szybki - tzn gdy naciskam przycisk, to w danym momencie telefon ma reagować, a nie, że po sekundzie włączy sie menu np..

ma dać się z niego dzwonić i wysyłać smsy

bateria ma trzymać min. 10 dni przy zwykłym użytkowaniu - 10 smsów dziennie i 2 rozmowy po 2 minuty .. Ewentualnie, żeby dało się dokupić jakąś baterie dobrą, litowo-polimerową, albo coś takiego

żeby nie był większy niż nokia 3310 ( w sumie to o niej myśle, ale wole się zapytać :) )

Tak, macie racje - telefon może mieć nawet wyświetlacz czarno biały :P

No a przy tym wszystkim mam nadzieję, że i cena nie będzie zbyt wysoka :)

Pozdrawiam

PS: Jeśli chodzi o marki, to obojętne mi to, ale wolałbym, żeby nie był on marki lg, albo sagem, czy inny mitsubishi :P

To z mojej strony polecam nokie 6310i z tym że troszkę duża jest, ale za to bateria trzyma długo :mrgreen:

Skomentuj

Polecam Nokię 6300i

Skomentuj

KIVLOV, raczej pytam o komórkę niższej klasy ... Bo to, że każda komórka wyższej klasy, której bateria trzyma 10 dni ma wszystko, co chcę, nie znaczy, że takiej pragnę ^^

Chciałbym coś tańszego

csbiczek, o niej też myślałem, ale jednak cena i wielkość odrzuca ^^

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
          csbiczek, o niej też myślałem, ale jednak cena i wielkość odrzuca ^^
          Panu prezydentowi to nie przeszkadza A tak poza tym naprawdę ładny sprzęt...
          A c do 3310 to tylko pod warunkiem kupienia odrazu nowej baterii :) Ale ten znowu model jest niezniszczalny... (grałem nim kiedyś w rugby )

Skomentuj

Ale ten znowu model jest niezniszczalny
            A jak sobie go można fajnie stuningować miodzio :) chyba się właśnie na 3310 zdecyduje .. Ale może znajdziecie dla mnie coś mniejszego i lżejszego

A co powiecie o nokii 6100 ? Zdaje się, że jest mniejsza od 3310 .. Jak z wytrzymałością oraz szybkością softu?

Skomentuj

zastanów się nad nokią 1208 bardzo prosty, dobra bateria, solidny, dobrze łapie zasięg

Skomentuj

6100 to niestety padło, chciałem kiedyś kupić ale praktycznie wszystkie powycierane i mnóstwo uszkodzonych. w pracy E50 zawieszają się notorycznie, przerywa dźwięk, losowo włącza głośnomówiący ... ogólnie te nowe nokie to totalna padlina. mama ma służbową pokroju E65, szmery bajery i problemy są z nią.

moja stara 6230i chodzi niezawodnie, ani 1 zawieszki, resetu, wyłączenia itp. po prostu działa. bez bajerów, po prostu telefon, chociaż aparat jakiś ma, mp3 odtwarza ale nie do tego służy żeby fotki genitaliów po necie rozwieszać.

ojciec ma jeszcze w zapasie 6310i - nie do zajechania, bardzo wygodny i solidny telefon, teraz takich się nie robi. aczkolwiek to stare sztuki i zaniedbane z modami softu padają też, więc trzeba uważać z używanymi. z mojej strony polecę starszą nokię z klasy biznes albo Siemensa S, SL.
                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                  moja stara 6230i chodzi niezawodnie, ani 1 zawieszki, resetu, wyłączenia itp. po prostu działa. bez bajerów, po prostu telefon, chociaż aparat jakiś ma, mp3 odtwarza ale nie do tego służy żeby fotki genitaliów po necie rozwieszać
                  też mam i też sobie chwale :mrgreen: Telefon bardzo dobry i ma to co potrzeba :wink:

Skomentuj

amdr z e51 i e71 nie ma najmniejszych problemow .....to najlepsze telefony od czasow tej wielkiej noki z "niekolorowym wyświetlaczem" ...nigdy nie pamietam jej numeru ....heh ......

jakiekolwiek opinie uzytkowników... czy pseudo testy to potwierdzaja........ja jako uzytkowink e71 (krótko bo niecaly miesiac) mowie to samo ;p
                    e71 niestety byla dla mnie troche nie wygodna i ....musialem sie jej pozbyc .......

mam teraz e51 ogolnie telefony to ja strasznie katuje duzo dzwonie (taka mam "prace" ze musze duzo dzwonic).....wlan hmm mysle ze ok 40 minut dziennie to minimum....

poczta, quick office, itd......do tego jest super szybka .......od listopada nie zawiesila mi sie nigdy a naprawde ma u mnie ciezko

jedyne co to gdy ją katuje to jak na telefon biznesowy bateria powinna troche dluzej trzymac.....
                    no i jak to telefon biznesowy to aparat nie nalezy do najlepszych heh w innych watkach zdjecia moich kolumn są z E51 ;p ....dla mnie akurat w telefonie to i 1Mpix by wystarczylo ...telefon pelni u mnie inną funkcje heh)

ogolnie po modelu e50 symbian dostal nalepke "to sie wiesza jest wolne i gubi zasieg"........tymczasem nowe telefony z serii E nie maja z poprzednikami nic wspolnego .....
                    PS mojej narzeczonej kupilem E50 wgralem najnowszy firmware i tez od 2 miechow nie zaliczyla zadnej zwiechy a Ona tez "męczy" mocno telefony ......

cudny pomysl nad 6300 ...tez go mialem i jest bardzo porzadny, stabilny wygodny......
                    a jeszcze wczesniej mialem 6070 i rownież szczerze go mogę polecic ......
                    tak wiec masz pelne rozpietosci cenowe od 100zł do 1000zł do wyboru ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                      cudny pomysl nad 6300
                      miałem ten telefon i bateria w nim była fatalna, sporo osób które go mają narzekają właśnie na baterię w tym telefonie

Skomentuj

Wiem czego moglbym cie nie polecic. Motorola f3 http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1084
                        Spelnia wszystkie kryteria ktore zalozyles, wyglada caliem niezle, polowe lzejsza niz wspolczesne telefony, kosztuje cos kolo 100 zl (nowa). Ale! Strasznie sie sypie ten telefon (pada soft, psuje sie etc). Wiekszosc komentarzy na temat tego modelu jest negatywna.

Swoja droga ciekawe co jescze ci inni poleca, bo planuje zmiane telefonu (coprawda nie w najblizszym czasie, ale jednak..), na wlasnie taki "do dzwonienia i pisania".

Skomentuj

tomq88, dzięki za Twoje ostrzeżenie, no i ciekaw jestem co jeszcze inni mają do polecenia :) Ale właśnie chodzi mi o takie telefony pokroju tej motoroli

Btw dzisiaj firmy produkujące telefony za mały nacisk kładą na żywotność baterii, szybkość i sprawność oprogramowania/obsługi telefonu, a za duży na megapixele :/

Skomentuj

Ja bym sklanial sie do starszych noki, np 7250i http://www.allegro.pl/item554880977_...gwarancja.html albo 3100, ewentualnie cos z seri 11XX np http://www.allegro.pl/item550838454_..._bez_logo.html

Przejrzyj ten temat http://forumgsm.pl/index.php?showtopic=3175
                            A co do dlugosci trzymania bateri: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic448516.html

Skomentuj

Jeżeli mały, zwykły, tani telefon to ja polecam 6510 :mrgreen: stare ,ale jare :razz: bateria trzyma wystarczająco długo... ma nawet radyjko, chociaż nie wiem ile bateria trzyma podczas jego używania bo nie mam słuchawek i nigdy nie było mi dane słuchać z niego radia :lol: hehe i świeci na niebiesko :wink:

[ Dodano: 2009-02-21, 14:20 ]
                              http://allegro.pl/item556819107_nokia_6510.html ładna. tylko że z simlockiem

Skomentuj

Do tej pory miałem nokie 3410, chciałem cos nowego. wybrałem Nokie E51 bo jest ładna, stylowa, jest szybka, ma WiFi. Osobiście aparat mi praktycznie zbędny(poza robieniem zdjęc np na kolosach), myśle ze jest to dobry wybór, sporo myślałem nad innymi, muzyki nie słucham, telefonem się nie bawię(gry i inne duperele) a na nudnym wykładzie fajnie wejść na neta mimo małego LCD.

Niestety bateria nie trzyma za długo 3-5 dni.

Skomentuj

dj_zibi, akurat ta nokia E51 mi w ogóle nie pasi .. A jak już bateria nie trzyma długo to już w ogóle :P

Chyba się zdecyduję na nokie 3310 i tyle :P

Skomentuj

cudny90 ja gł kierowałem sie Wi-Fi i wygladem :oops: jedyne czego mi w nije brakuje to wiekszego LCD np z N73.

Skomentuj

a 6310i ?

Skomentuj

Miał być tani, dobry telefon z dobrą baterią?? Polecam Nokię 2610. Mam to jako firmowy telefon, przeciętnie dziennie rozmawiam ok 2 godzin i bateria trzyma od niedzieli do czwartku, piątku, i dopiero ją podładowuję. Ogólnie mały telefon do 100 PLN to nic lepszego nie wymyśliłbym. Co do Noki 3310 itp to może są wytrzymałe ale jednak te telefony mają juz 10 lat także długo to już nie pochodzi :). Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X