Elestomer pełni też rolę tłumika. Poprostu takie są jego właściwości. Spręża się szybciej niż rozpręża.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTo co trzyma razem górną goleń z dolną?
Nie zrobiłem zdjęcia, ale wszystko miałem rozkręcone. W sumie nie było znaczenia czy górą czy dołem, ale elastomery były tak zapieczone że zwątpiłem i nie wiedziałem już w którą stronę wypychać...
Kurczę skręciłem bez elastomerów i jest za miękko a poza tym mały luz i dobija. Coś będę musiał tam wsadzić, więc jak będę znowu rozbierał to zrobię fotkę budowy amorów. To bardzo stary amor; rower ma już z 20lat jak nie lepiej. Kupił bym nowy cały widelec/amor, ale nie mogę znaleźć nic ciekawego w "normalnej" cenie... (ja to głównie, twardy krótki trekking, więc nie narzekałem za bardzo nawet jak był zastały)
Last edited by ir0nhide; 31.03.2015, 19:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaElestomer pełni też rolę tłumika. Poprostu takie są jego właściwości. Spręża się szybciej niż rozpręża.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatak, ale dopiero w końcowej fazie ugięcia amorka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzegladam allegro i widze chwyty skrecane - fajny bajer
ale jakie warto kupic?
Ściera się, ale nie tak bardzo jak zwykła guma.Last edited by marian; 01.04.2015, 05:08.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaBefore:
After:
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa mam Dartmoor prążkowanego i jest ok.
jezdze bez rekawic
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaamortyzowana sztyca? wygodny!
Czy wygodny - ważę sporo i przydaje się, tyłek tak nie boli. No i kręgosłup nie dostaje tak mocno po dupie.
Czytałem sporo o tym zanim kupiłem (bo drogie cholerstwo - ponad 200 zł) i przekonały mnie opinie ludzi z problemami z kręgosłupem, którzy pisali, że dzięki tej sztycy mogą w końcu pojeździć więcej na rowerze, a nie stać ich na rower z pełną amortyzacją.
Co prawda ja jeszcze problemów nie mam, ale lepiej dbać już teraz o kręgosłup :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
A do mnie dotarła ładnie zebatka już największa deore lx, kaseta sora 14-25 która o dziwo jest bardzo lekka i łańcuch connexa 908 , ciekawe jak to wszystko będzie na rowerze śmigać.
A dla zainteresowanych zakupiłem co bardziej potrzebne narzędzia bitul łącznie ze stojakiem serwisowym który ogólnie ma śmieszną cenę, ale wszystko wyjdzie w trakcie używania, tylko pogody jeszcze brak
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa jak odczucie w dotyku?
jezdze bez rekawic
Plus jest taki że jest pewny chwyt.
Ja jeżdżę przeważnie bez rękawic, bo nie lubię.
Mam rękawice Authora, pełne, jesienne, do 7*C.
Czasem je zakładam jak jest nawet ciepło, ale to zależy co robię na rowerze (np. zjazdy w lesie).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaCzy wygodny - ważę sporo i przydaje się,
ploter pewnie wazy wiecej!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaTylko uważaj coby coś ci nie wpadło w pantograf
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaaz tak zle nie wygladalesLast edited by LuSzTi; 01.04.2015, 19:24.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj