Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Polecam wymieniać co sezon, zwłaszcza że pancerz to taniocha.
    A co tam ma się popsuć? Nie wymieniałem chyba 10 lat i dalej całe.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    ropa zakupiona - ide czyscic przerzutki i lancuch
    Lepsza benzyna ekstarkcyjna albo lepiej nafta.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
      A co tam ma się popsuć? Nie wymieniałem chyba 10 lat i dalej całe
      zwieksza sie tarcie linki wewnatrz
      albo slizgi sie wycieraja do zera, albo linka rdzewieje czy zbiera sie kurz

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
      Lepsza benzyna ekstarkcyjna albo lepiej nafta.
      benzyna odpada - za sucha
      zawsze mialem nafte, ale ropa taniej wychodzi w zakupie i latwiej to dostac

co do telefonu - dobry uchwyt na rower ktory utrzyma nam dobrze telefon kosztuje chyba wiecej niz licznik
      ale jak brac licznik to nie najtanszy. trzeba sprawdzic co bedzie nam potrzebne i w jakich warunkach bedziemy go uzywali
      ja na przyszla zime bede zmienial licznik bo na mrozie juz kompletnie nie reaguje i nic nie nabija :(

Skomentuj

co do telefonu - dobry uchwyt na rower ktory utrzyma nam dobrze telefon kosztuje chyba wiecej niz licznik
        Można zastosować coś takiego http://allegro.pl/torba-sakwa-na-row...172636860.html
        Tanie i powinno być stabilne, szybka jest dotykowa :) Sam się zastanawiam czy sobie nie kupić.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Sam się zastanawiam czy sobie nie kupić.
          Ja już kupiłem, fajna sprawa,
          uchwytów przykręcanych się bałem - wstrząsy itp.
          ta sakiewka jest ok.

Skomentuj

jak najbardziej polecam licznik.. Jakbym miał odpalać gps za kazdym razem kiedy jade do pracy i na powrot, i na kazdy wyjazd do sklepu to masakra.. poza tym sciagac za kazdym razem rekawiczki (uzywam caly rok z dlugimi paluchami) do obslugi smartfona tez nie jest wygodne..
            Pawel, mam sigme bc1106 od 4 lat.. poniezej 5 stopni troche wolniej odswieza sie ekran (przy -15 cyferki przenikaja przez siebie ) jedyne co to po zimie bateria sie do wymiany najczesciej nadaje :P
            Last edited by Michal93; 28.03.2015, 13:37.

Skomentuj

Z licznikiem widać jak na dłoni prędkość czy tam inne parametry jazdy, bez niego jakoś nieprzyjemnie. Poza tym mam starszy telefon i takich bajerów nie ma.

Co do licznika, najfajniejsze jest przekręcane mocowanie Sigmy, tylko te najtańsze mało funkcji mają.

Skomentuj

Ok dzięki za info.
                ale jak brac licznik to nie najtanszy.
                Jaki jest m/w próg cenowy bo w tej sytuacji nie bardzo wiem co to znaczy nie najtańszy...

Osobiście na baterie i wstrząsy bym nie narzekał bo podłączył bym discovery v5 z dodatkowym aku...
                Last edited by ir0nhide; 28.03.2015, 16:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                  jak najbardziej polecam licznik.. Jakbym miał odpalać gps za kazdym razem kiedy jade do pracy i na powrot, i na kazdy wyjazd do sklepu to masakra..
                  Rozumiem że masz taki z GPS-em?

Skomentuj

Ja mam licznik za 25zł z Tesco i daje radę :) Ma wszystko co potrzebuję :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Ja mam licznik za 25zł z Tesco i daje radę Ma wszystko co potrzebuję
                      a ja mam krossa za 35zl i brakuje mi jedynie podswietlenia, moze czujnika temperatury i narzekam wlasnie na te mrozy :/
                      ale wiekszosc elektroniki nie daje rady na mrozach :/

najwazniejsza rzecz w licznikach to auto-on i dobry wyswietlacz!
                      wiec najlepiej jak go zobaczysz przed zakupem

Skomentuj

Marian, napisalem przeciez, ze mam sigme bc 1106 - ona nie ma gps. A to o wlaczaniu gpsu chodzi o smarfona. Odpalam sports trackera jedynia jak jade na wycieczke/w trase, na dojazdy do pracy czy do sklepu nie wlaczam nic takiego

Skomentuj

A to o wlaczaniu gpsu chodzi o smarfona. Odpalam sports trackera jedynia jak jade na wycieczke/w trase, na dojazdy do pracy czy do sklepu nie wlaczam nic takiego
                          Dlatego trochę nie rozumiem wpisu:

jak najbardziej polecam licznik.. Jakbym miał odpalać gps za kazdym razem kiedy jade do pracy i na powrot, i na kazdy wyjazd do sklepu to masakra.. poza tym sciagac za kazdym razem rekawiczki (uzywam caly rok z dlugimi paluchami) do obslugi smartfona tez nie jest wygodne..
                          Po co włączać taką funkcję w telefonie podczas jazdy do pracy czy sklepu?
                          Jak się ma licznik to ok, po to on jest aby był włączony, nawet tylko po to aby sobie popatrzeć jak mryga (bo też lubię)... ale telefon? nie rozumiem.

Co innego na wycieczkach w nieznane okolice.

Ja mam Speedmastera 5000, dostałem go za darmo, założyłem i tak się ostał.
                          Ale w tym roku planuję kupić coś lepszego, coś co będę mógł dobrze ustawić i co będzie miało więcej funkcji.
                          Ale

Skomentuj

Też taki dostałem i to albo podróba Sigmy, albo wyprodukowany w jednej fabryce, bo nawet pasuje do podstawki z Sigmy, licznik ok, tylko brakuje paru funkcji.

Skomentuj

Chłopaki a może ktoś z Was mial przyjemność z licznikiem VDO M3 w wersji przewodowej? Albo z którymkolwiek VDO z serii M? Szukam opinii n/t tego sprzętu.
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                Też taki dostałem i to albo podróba Sigmy, albo wyprodukowany w jednej fabryce, bo nawet pasuje do podstawki z Sigmy, licznik ok, tylko brakuje paru funkcji.
                                a jakich funkcji ci brakuje?

Skomentuj

Przydałaby się prędkość maksymalna i średnia.

Skomentuj

To coś takiego mam w liczniku z Tesco za 25zł :)

Skomentuj

W liczniku z LIDLa też, mam taki do starego roweru, bezprzewodowy i nawet temperaturę mierzy...

Ale to jakiś starszy, nie wiem jak z tymi nowszymi, tamten ma 2 wady, trzeba wcisnąć przycisk przed jazdą i trochę luźny, ale podklejenie taśmą izolacyjną to poprawiło.

Skomentuj

Pozdzierałem naklejki ,które były na obręczach i się ukazało małe pękniecie. Na 90% jeździłem na takim kole (przednie) przez cały zeszły rok.

Jest tragicznie, czy można jeszcze bezpiecznie pojeździć?
                                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                          Jest tragicznie, czy można jeszcze bezpiecznie pojeździć?
                                          Jezeli jezdzisz po bulki do sklepu za rogiem i nie wiesz co to wiatr we wlosach to mozesz spokojnie sie TURLAĆ :P
                                          Ja bym zmienil, nowa rafka nie kosztuje duzo :)
                                          Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
                                          i ciągle rośnie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X