Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ostre to jest cała subkultura. Tutaj jak coś wyskoczy to nie hamujesz tylko wymijasz, innej opcji nie ma
    Żeby jeździć na tym względnie bezpiecznie, trzeba mieć spore umiejętności. Rower popularny wśród kurierów rowerowych oraz od paru lat hipsterów...

Skomentuj

No dla kuriera dobry, bo jak ktoś buchnie, to za daleko nie zajedzie.

Skomentuj

spróbuj na deszczu coś szybko wyminąć na slikach... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez skjaatel Zobacz posta
          Tylko, że to nie ostre, a single
          A zgadza się, ale sensowne rozwiązanie na prosty lekki i bezpieczny rower.

Skomentuj

Do amora mam mieć oleje 5W 15W i 40W, o ile te pierwsze idzie dostać bez problemu (już kupione) to tego 40w nie bardzo, już gdzieś widziałem żeby dać silnikowy po prostu , jest to Olej o klasie lepkości 40W do komory powietrznej , a może np 10w40 ale przekładniowy lepiej dać ?

Skomentuj

Do komory powietrznej możesz śmiało lać 15W ja tak u siebie smaruję rebę :) chyba że masz nowe soloair to wtedy tylko smar

Skomentuj

Do komory to nawet gęściejszy przekładniowy lać można
                Lego czas zacząć na 2016

Skomentuj

Manitou Skareb /mój silver to samo
                  – Olej o klasie lepkości 5W do tłumika TPC (przynajmniej 100ml)
                  – Olej o klasie lepkości 15W do kąpieli olejowej (po 16 ml na każdą lagę)
                  – Olej o klasie lepkości 40W do komory powietrznej (potrzeba ok. 8 ml, w przypadku braku można stosować ten sam olej co do kąpieli olejowej)
                  wolałbym charakterystykę zachować stąd pomysł na w40

Skomentuj

Potrzebuje roweru, głównie na dojazdy do pracy, mam całe 300 metrów w jedną stronę , pewnie najlepszy byłby tutaj wigry 3 , ale czasami dłuższe trasy też się zdarzają więc trzeba coś lepszego kupić.
                    Zastanawiam się pomiędzy tymi:

http://olx.pl/oferta/rower-trek-4100...tml#fad7e4501f (Rower Trek 4100 Jarosław)
                    http://olx.pl/oferta/rower-gorski-ok...tml#fad7e4501f (Rower górski. Okazja !! Rzeszów)
                    http://olx.pl/oferta/rower-kross-hex..._at=1894863495 (Rower Kross Hexagon v2 Jasienica Rosielna)
                    http://olx.pl/oferta/rower-26-kands-...tml#8dbb8dccff (Rower 26'' KANDS Dąbie)

Najbardziej podobają mi się nr 1 i 2, trójka tylko z ceny. Który wybrać?
                    Mam 187cm wzrostu i 90kg jak by coś.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                      Mam 187cm wzrostu i 90kg jak by coś.
                      wiec zapomnij o 26"
                      szukaj tylko 28-29"

z tych podanych bralbym ostatni - dobrej jakosci zdjecia i dobry opis. takie ocenianie aukcji jeszcze mnie nie zawiodlo

ktorys z nich masz w okolicy? przydaloby sie przymierzyc

Skomentuj

Najbliżej 1 i 2 niecałe 40 km pozostałe dwa trochę dalej.
                        Ciężko znaleźć coś sensownego do 500zł :/

Skomentuj

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1045

lidl zacheca do rozpoczecia sezonu rowerowego

polecam zaku taniego i solidnego kasku!
                          ja mam inny, drozszy model, ale ten tez jest dobry

ja mialem ochote na stojak serwisowy... ale niefortunnie oferta zbiegla sie z zakuem samochodu i chyba kasy nie starczy :(

koszulki lidlowskie sprawdzaja sie bardzo dobrze. chronia od wiatru ale ozwalaja oddychac
                          softshell jest z membrana wiec to nie rawdziwy soft... tak wiec nadaje sie jedynie na spokojne odroze a nie do wyczynowej jazdy

polecam tez pompke. dosc szybko da sie napompowac duze kola

Skomentuj

W zeszłym roku taki sobie sprawiłem http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/4...acja-wysokosci jak i kilka narzędzi serwisowych od nich i spokojnie dają radę. Mimo że tylko tylne koło podnosi to później cały czas go używałem jak rower odstawiałem do garażu

Skomentuj

Fajnie wyglądają te sakwy i są w dobrej cenie :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja wladowalem 1500zl w zasrany remont, w maju kluszkowce i a-line - cos czuje ze zas bedzie awaria ;-)

Skomentuj

Ja w tamtym roku odwiedziłem kluszkowce.
                                  Brałem udział w cyklo karpatach na hobby :P
                                  Było mega

Skomentuj

Kupiłem dzisiaj taki sprzęt, niestety musiałem wydać więcej niż zakładałem, dokładnie 670zł. Koła 28, rama 19, na osprzęcie shimano alivio.
                                    Muszę chyba wymyć napęd bo na wyższych biegach coś trzeszczy przy pedałowaniu pewnie piasek zmieszany ze smarem na kasecie.

Skomentuj

no i super!

zainwestuj w przymiar do wyciagniecia lancucha i kontroluj raz na jakis czas
                                      nie nie sprawdzalem i zamiast wymienic lancuch to musialem wymienic calutki naped :(

Skomentuj

Trzeszczeć mogą jeszcze stery, mostek, sztyca, pedały i suport
                                        Last edited by Michal93; 26.03.2016, 19:48.

Skomentuj

Stawiam na kasetę bo tego smaru jest tam trochę nawalone i trzeszczy właśnie na tych wyższych biegach.
                                          Mam jeszcze takie pytanie czy można jakoś poprawić ugięcie amortyzatora? Wydaje mi się strasznie twardy. Nie wiem rozebrać go i zmienić olej na rzadszy? Amortyzator to suntour nex.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X