Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
panowie potrzebuje rowerzykarower ma sluzyc do jazdy na codzien na silownie czy przejażdżki po miescie. uzywany bedzie w sumie sporadycznie. Mam na wydanie jak najmniej
zalozmy budzet 1000-1500pl by kupic cos sensnego :P na codzien jezdze autem ale raz na jakis czas ze znajomymi mozna rowerem sie wybrac. patrzylem w nizsze modele meridy co o tym sadzicie?
Skomentuj
-
Jak juz topic taki rozwiniety, to ja sie pochwale moim starym nabytkiem - retro rowerkiem:
http://temp.tomekk.org/trek/
Fajnie sie tym buja po okolicy hehe, leciwy sprzet.
Skomentuj
-
https://www.facebook.com/koszalinska...ocation=stream
zdjecia z lipcowej koszalinskiej masy krytycznej
kolejny protest przeciwko olewaniu rowerzystow przez wladze miasta
nic to nie da, ale powkurzac kierowcow mozna
Skomentuj
-
wtedy bym napisal: "polamalem drugie biodro bo przed pasami nie zdazylem sie wypiac" :p
---------- Post dodany o 11:20 ---------- Poprzedni post o 11:18 ----------
mialem napisac w srode ale zapomnialem
wakacje, wiec i sezonowe ulewne opady deszczu...
zamowilem peleryne na rower http://allegro.pl/peleryna-rowerowa-...373039794.html
bo jadac w srode do pracy zlapala mnie taka ulewa ze jedyne co mialem suche to tylek od siodelka :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaDlatego SPD rulez!
Ostatnio jak wprowadzałem rower po schodach osiedlowych (prowadziłem go po tych rynienkach dla wózków), podbiło mi tylne koło (zjechało z rynienki, wpadło na ostatni schodek i podbiło do góry) i końcówką osi od piasty dostałem w łydkę.
Mój rower waży 17,8kg, ból straszny, obdarta skóra, ślad miałem jeszcze kilka dni po zajściu.
Moje platformy Dartwoora mają wystające wkręty imbusowe, raz się nadziałem łydką gdy po skoku noga mi zeszła z platformy... nie chciał bym tego powtarzać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaPrzy wywrotce w spd nawet nie wiesz kiedy się wypiąłeś sprawdzone wielokrotnie
Skomentuj
-
Plus spd jeden z wielu to na pewno zmuszają do nauki kontroli nad rowerem i równowagi w wielu sytuacjach.
Marian racja ale odnosiłem się do konkretnej sytuacji związanej z rodzajem pedałów. Jakby nie było od dostania takimi platformami jak sam wspominasz można mieć na łydce efekt "operacji na żywo" (tez to miałem) przy spd najwyżej siniak. Od 7 lat jeżdżę na spd, w warunkach od goraccego asfaltu po warunki górskie zimą... nawet nie myślę o powrocie na platformy. Warto przemyśleć, ewentualnie pożyczyć od kogoś i pojeździć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaJakby nie było od dostania takimi platformami jak sam wspominasz można mieć na łydce efekt "operacji na żywo" (tez to miałem) przy spd najwyżej siniak.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaewentualnie pożyczyć od kogoś i pojeździć.
Skomentuj
-
Panowie takie pytanie mam bo ja sie nieznam na rowerach może ktoś zna taki przypadek:
Kupiłem przerzutki tylne do roweru zamontowałem wyregulowałem w miarę niby jest ok. Problem polega na tym że na ostatnim 7 biegu jak pedałuje to przeskakuje; przeskakuje też na np. 3 lub 4 jak mocno depnę na pedał (tylko na 1 nie przeskakuje...) zębatki z tyłu są raczej jeszcze w porządku.
Skomentuj
Skomentuj