Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dokładnie. Ja łańcuch smaruję zwykłą oliwką taką jak do zamków, zawiasów maszyn itp.. Po kropelce na każde ogniwo, pokręcić trochę korbami, poczekać, za chwile znowu trochę pokręcić i wytrzeć łańcuch. :)

Skomentuj

Ale ile to zabawy :/

Skomentuj

10 min, a wtedy kiedy odczekuje tą chwilkę smaruję amora :)

Skomentuj

10s przed wyjazdem do pracy ze spraya :P
          ale faktycznie na lato bym sie pobawil z suchym smarowaniem

Skomentuj

Rozumiem, że bez czyszczenia łańcucha? To się ładna pasta "lekko ścierna" robi :P

Skomentuj

Wszystko zalezy od tego jak powaznie podchodzimy do jazdy na rowerze :) czasami z pozoru blache sprawy maja ogromne znaczenie, przy czestej i "ostrej" jezdzie. Jak rower sluzy tylko jako srodek transportu, to i wymagania co do niego beda mniejsze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                Rozumiem, że bez czyszczenia łańcucha? To się ładna pasta "lekko ścierna" robi :P
                zobacz temat pare stron wczesniej
                ladna breja sie zrobila po zimie

Skomentuj

Hej ho, hej ho, na rower by się szło :

Skomentuj

Noooo :biggrin:

Skomentuj

jezdzilbym! caly dzien za nia!

deszcze a ja zaraz do pracy musze jechac :/

Skomentuj

zmienilem klocki na ZEIT polmetaliczne
                        nie spodziewalem sie ze po godzinie jazdy beda juz w pelni sprawne!
                        jestem w szoku i bardzo zaskoczony na plus

---------- Post dodany o 19:22 ---------- Poprzedni post o 15:36 ----------

Ale byly jaja na czerwocej masie
                        tyle policji nie widzialem przez caly miesiac jazdy po miescie!
                        a wszystko przez zapowiedziany protest na nowo malowanym rondzie. protestowalismy przeciwko dyskryminacji rowerzystow. wokol same sciezki rowerowe a na rondzie zadnego przejazdu!

byla telewizja, dziennikarze i pelno policji. az sie zastanawialismy kiedy zaczna nas spisywac!

Skomentuj

Pawle, jakie klocki miałeś seryjnie? tzn jaki hamulec/zacisk?
                          Ja w Avidzie Juicy 3 kupiłem ostanio Accenty metaliczne... i dupa :/ hamują porządnie tylko na deszczu :/

Skomentuj

Bo metaliczne dłużej trzymają, ale niestety hamują gorzej niż organiczne.
                            Coś za coś.

Skomentuj

Tektro draco z tarczami 180mm
                              oryginalne klocki byly ceramiczno-metaliczne.
                              w serwisie z mojej glupoty zamontowali mi nowe accenty polmetaliki. i hamowalo to tragicznie. na deszczu wyly strasznie. zaolejone oryginalne klocki milkly na deszczu i rowniez poprawnie hamowaly

ten ZEIT zrobil na mnie dobre wrazenie
                              nigdy na tym rowerze tak wysoko tylnego kola nie podnosilem!

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Bo metaliczne dłużej trzymają, ale niestety hamują gorzej niż organiczne.
                                Hmm, chyba na opak :)
                                Ja po wymianie z organicznych shimano na metaliczne odczułem sporą poprawę hamowania.

Skomentuj

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...IN%2F130629584
                                  teraz tylko czekam na TV

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                    Hmm, chyba na opak
                                    Ja po wymianie z organicznych shimano na metaliczne odczułem sporą poprawę hamowania.
                                    A jak długo już na tych klockach jeździsz? masz ślady na tarczy sugerujące że się ściera? (tarcza, nie klocki)
                                    U mnie było tak, że jak miałem od nowości organiczne to hamowało świetnie... jak się zużyły to poszedłem do sklepu z zamiarem kupna nowych klocków.
                                    Opowiedziałem historię że spaliłem klocki zjeżdżając z pewnej góry w szklarskiej porębie, (tylko z jednej góry... gość jadący za mną krzyczał że się palę po zjechaniu na sam dół, po kilku sekundach dotarł do mnie smród spalenizny... no i było po klockach).
                                    Gość powiedział mi że lepiej jak bym wymienił na metaliczne, będą gorzej hamować ale starczą na dłużej... i faktycznie tak było.
                                    Załączone pliki

Skomentuj

a gdzie rekawice?

Skomentuj

To był mój pierwszy taki wypad, 2008r (brak wiedzy) no i lato, więc o rękawiczkach nawet nie myślałem.

Skomentuj

Metaliczne hamują lepiej w moim przypadku na zimnych hamulcach, a na ciepłych to już nie ma porównania.
                                          Źle wrzuciłem cytat; szło mi, że metaliczne lepiej łapią, a nie że się szybciej ścierają.
                                          Do twoich zastosowań to tylko metaliczne, bo żywiczne puchną przy wysokiej temperaturze, mogą się zeszklić, albo i rozpaść, ale to już wiesz :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X