Piasta chrupie? Sprawdz stery kierownicy, suport.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Michal93 Zobacz postaNo i na przyszłość- kerszerem nie lejemy po łożyskach :P
u mnie smarowanie VP-559 nic nie dalo :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Michal93 Zobacz postaSuport, a korby to dwie różne rzeczy.
Zamieszczone przez Michal93 Zobacz postaNo i na przyszłość- kerszerem nie lejemy po łożyskach :P
Akurat jeżdżę na takim rowerze który jest przeznaczony do jazdy po terenie, i zazwyczaj po wypadzie w teren jest brudny cały, nie tylko koła, a najlepszy sposób aby go wtedy umyć to karszer.
Mieszkam w bloku więc nie mam węża na ogrodzie, jak bym miał to bym nie jeździł na karszer.
Pech chciał że mam stare piasty w kołach i smar który tam był po prostu się już skończył, i tak dziw że tak długo ta piasta wytrzymała.
Trzeba rozkręcić piastę i zobaczyć, może wianek w dupę dostał... jeśli piasta jest w dobrym stanie to wywalamy wianek i dokładamy po jednej kulce... a na przyszłość nowa piasta na maszynówkach.
Skomentuj
-
Ja tego nie napisałem, że nie wiesz :)
Też jeżdżę na rowerze, zdarza mi się wypad w góry (raz byłem 6 stycznia na turbaczu - na rowerze)... Rower trzymam w pokoju, również mieszkam w bloku :)
Rower ma prawie 9kkm jeżdżony przez calutki rok, do szkoły codziennie, a później w teren.
Padły mi (po 5,5kkm) łożyska suportu (hollowtech II), a lubi mi strzelać:
W sterach... (lipne jakieś mam, ale się już kończą :P)
właśnie na połączeniu suport-korba
LUBI strzelać sztyca w ramie (w rurze podsiodłowej)
i lubi strzelać na połączeniu siodełko-sztyca.
:)Last edited by Michal93; 03.05.2013, 17:45.
Skomentuj
Skomentuj