Chryste Panie Paweł co Ty z nim zrobiłeś?! :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaChryste Panie Paweł co Ty z nim zrobiłeś?!
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postaPawle łańcuch to nie wszystko;-)
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaRozbierz tylne koło bo coś mi sie zdaje że masz pod kasetą niezłą rdze.
ktos mi powie jak to sie demontuje? konstrukcja zmienila sie mocno :/
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPaweł, ja wiem że jeździsz codziennie... ale umyj go czasem
---------- Post dodany o 13:34 ---------- Poprzedni post o 10:10 ----------
rama umyta, przerzutki umyte. nafta po czyszczeniu lancucha jednak sie przydaje
chwila na wyparowanie nafty i skladam w calosc
Skomentuj
-
no niech Ci bedzie, łańcuch myjasz niczym w szejkerze czy tylka szmata;-) widać troche jakich przełożeń najwięcej używasz, u mnie 1-3 praktycznie jak nowe... zapewne wszystko wiesz ale może dla potomnych tak prosto co i jak: http://www.bukowe.info/rowerowyserwis/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postano niech Ci bedzie, łańcuch myjasz niczym w szejkerze czy tylka szmata;-)
ale ze robilem to w domu to czyscilem w butelce po mleku :p
3x wymienialem nafte i probowalem doczyszczac recznie. brudne slady na lancuchu to rdza a nie brud - nie schodzilo nic
nastepnym razem zanurze lancuch w jakims oleju bo wg mnie slabo nasmarowane w srodku :/
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postawidać troche jakich przełożeń najwięcej używasz, u mnie 1-3 praktycznie jak nowe...
WALLe dotarl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanastepnym razem zanurze lancuch w jakims oleju bo wg mnie slabo nasmarowane w srodku :/
Skomentuj
-
smarem w sprayu do lancuchow
http://www.wesco.pl/pl/produkty/chem...cuchow-gall-62
pozadnie podgrzalem, mocno spryskalem z obu stron, poruszalem i zostawilem na dluzej
Skomentuj
-
Pawel, kup zwykla oliwke ( http://allegro.pl/olej-uniwersalny-7...184161655.html) i po duzej kropelce na kazdy sworzen, obrocic pare razy korba, zetrzec nadmiar z wierzchu i bedzie dzialac :)
Robie tak co 150-200km, lancuch ma 8kkm i dziala dalej, po wyczyszczeniu i nasmarowaniu nie rzezi, pracuje cicho :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanastepnym razem zanurze lancuch w jakims oleju bo wg mnie slabo nasmarowane w srodku
Skomentuj
-
Ja mogę polecić olej rohloffa. Tani nie jest ale lepszy od kultowego kiedyś zielonego finish line. Łańcuch rozpiac, zrobić shake w butelce z benzyna i po wyschnięciu zaaplikowac po kropelce. Bardzo długo się utrzymuje wewnątrz. Tylko podstawowa sprawa: po smarowaniu zostawić łańcuch w spokoju na noc.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaUżyj smaru do łańcucha Brunoxa jak pisałem wcześniej lub ten co masz (ale najpierw łańcuch musi być czyściutki i świecić się jak psu ja... )
jedyny minus to to ze trzeba go podgrzac przed uzyciem
Skomentuj
-
Najlepszy smar do łańcucha to Squirt Dry Lube. NIestety ciężko go dostac w Polsce.
Tak jak napisał Blitzer rohloff - jest mega wydajny. Juz 15 raz smaruję łańcuch a w butelce 100ml zostało 80ml.
Poza tym musi on dobrze wpenetrowac się w ogniwa dlatego niezbędne jest pozostawienie go sam na sam z łańcuchem przez noc.
Skomentuj
Skomentuj