Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chryste Panie Paweł co Ty z nim zrobiłeś?! :)

Skomentuj

Pawle łańcuch to nie wszystko;-)

Skomentuj

Rozbierz tylne koło bo coś mi sie zdaje że masz pod kasetą niezłą rdze. No i właśnie takie są skutki jeżdżenia w zimę, soli pełno a ta zdecydowanie przyśpiesza korozję...

Skomentuj

Paweł, ja wiem że jeździsz codziennie... ale umyj go czasem

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            Chryste Panie Paweł co Ty z nim zrobiłeś?!
            od 11 miesiecy nic tylko smarowalem :p

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
            Pawle łańcuch to nie wszystko;-)
            wiem, zabralem sie od najgorszego

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
            Rozbierz tylne koło bo coś mi sie zdaje że masz pod kasetą niezłą rdze.
            wlasnie cos mi szumialo w tylnym kole. nie wiedzialem czy to piasta czy kaseta. teraz bez lancucha wiem ze to kaseta
            ktos mi powie jak to sie demontuje? konstrukcja zmienila sie mocno :/

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Paweł, ja wiem że jeździsz codziennie... ale umyj go czasem
            tydzien na zwolnieniu siedze i nie moge jezdzic wiec go wlasnie myje, czyszcze i smaruje

---------- Post dodany o 13:34 ---------- Poprzedni post o 10:10 ----------

rama umyta, przerzutki umyte. nafta po czyszczeniu lancucha jednak sie przydaje
            chwila na wyparowanie nafty i skladam w calosc

Skomentuj

Wygląda jak nasmarowane krowim plackiem :flapper:

Skomentuj

lepiej?

Skomentuj

no niech Ci bedzie, łańcuch myjasz niczym w szejkerze czy tylka szmata;-) widać troche jakich przełożeń najwięcej używasz, u mnie 1-3 praktycznie jak nowe... zapewne wszystko wiesz ale może dla potomnych tak prosto co i jak: http://www.bukowe.info/rowerowyserwis/

Skomentuj

no niech Ci bedzie, łańcuch myjasz niczym w szejkerze czy tylka szmata;-)
                    chcialem to wyczyscis po staremu, czyli pedzelkiem w pojemniku pelnym nafty/ropy
                    ale ze robilem to w domu to czyscilem w butelce po mleku :p
                    3x wymienialem nafte i probowalem doczyszczac recznie. brudne slady na lancuchu to rdza a nie brud - nie schodzilo nic
                    nastepnym razem zanurze lancuch w jakims oleju bo wg mnie slabo nasmarowane w srodku :/

widać troche jakich przełożeń najwięcej używasz, u mnie 1-3 praktycznie jak nowe...
                    uzywam wszystkich przelozen, ale ze to miasto i co chwile sie zatrzymuje to najczesciej dostaja najwieksze

WALLe dotarl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      nastepnym razem zanurze lancuch w jakims oleju bo wg mnie slabo nasmarowane w srodku :/
                      A czym smarowales?

Skomentuj

smarem w sprayu do lancuchow
                        http://www.wesco.pl/pl/produkty/chem...cuchow-gall-62

pozadnie podgrzalem, mocno spryskalem z obu stron, poruszalem i zostawilem na dluzej

Skomentuj

Dobry wieczór.

Skomentuj

Pawel, kup zwykla oliwke ( http://allegro.pl/olej-uniwersalny-7...184161655.html) i po duzej kropelce na kazdy sworzen, obrocic pare razy korba, zetrzec nadmiar z wierzchu i bedzie dzialac :)
                            Robie tak co 150-200km, lancuch ma 8kkm i dziala dalej, po wyczyszczeniu i nasmarowaniu nie rzezi, pracuje cicho :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              nastepnym razem zanurze lancuch w jakims oleju bo wg mnie slabo nasmarowane w srodku
                              Od samego zanurzenia w oleju nie nasmaruje się lepiej, musi pracować aby smar dostał się wszędzie. Użyj smaru do łańcucha Brunoxa jak pisałem wcześniej lub ten co masz (ale najpierw łańcuch musi być czyściutki i świecić się jak psu ja... )

Skomentuj

Ja mogę polecić olej rohloffa. Tani nie jest ale lepszy od kultowego kiedyś zielonego finish line. Łańcuch rozpiac, zrobić shake w butelce z benzyna i po wyschnięciu zaaplikowac po kropelce. Bardzo długo się utrzymuje wewnątrz. Tylko podstawowa sprawa: po smarowaniu zostawić łańcuch w spokoju na noc.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Użyj smaru do łańcucha Brunoxa jak pisałem wcześniej lub ten co masz (ale najpierw łańcuch musi być czyściutki i świecić się jak psu ja... )
                                  brunox okazal sie malo wydajny i wcale nie tak trwaly. ten co teraz mam wychodzi taniej, jest wiekszy i skuteczniejszy
                                  jedyny minus to to ze trzeba go podgrzac przed uzyciem

Skomentuj

Najlepszy smar do łańcucha to Squirt Dry Lube. NIestety ciężko go dostac w Polsce.
                                    Tak jak napisał Blitzer rohloff - jest mega wydajny. Juz 15 raz smaruję łańcuch a w butelce 100ml zostało 80ml.
                                    Poza tym musi on dobrze wpenetrowac się w ogniwa dlatego niezbędne jest pozostawienie go sam na sam z łańcuchem przez noc.

Skomentuj

Wymyślacie z tymi olejami/smarami. Na ostatniej wyprawie skapnałem się że nie zabrałem w trase żadnego oleju, gdy napęd był już suchy jak tabaka to kupiłem w spożywczaku mała buteleczkę oleju uniwersalnego do pieczenia i bez problemu zdało egzamin :)

Skomentuj

mało tego, ja znam ludzi co jeżdżą bez smarowania

Skomentuj

i dziala!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X