Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez TatoTurbo
    Shimano SLX - 240zł bez tarczy ( zacisk klamka i przewód - zalany gotowy do użycia )
    za te pieniądze wole kupić lepsze Hayes-y

Zamieszczone przez TatoTurbo
    korba Deore Hollowtech II ( suport w kpl. ) - 234zł
    będzie mu pasować rozmiar w suporcie ?

Jeżeli chodzi o Korbe Deore to mogę polecić, bo miałem ją kiedyś. jeżeli umiesz coś szanować to będzie cały czas dobrze śmigać. Jeżeli nie umiesz to po 2 tygodniach napisy pościerasz, wiem to bo jak sprzedałem swoją koledze to właśnie tak się stało, a ja jezdziłem odziwo ok pół roku i nic się jej nie działo :???:

Skomentuj

Ale po co komu napisy? Bez przesady z tym lansem :wink:
      Panowie nie przesadzajmy, do takiego rowerka hollowtech?
      Mysle ze zupelnie wystarczajaca bedzie korba alivio za 100zl a za zaoszczedzona kase mozna kupic jakas normalna sztyce i siodlo:)
      ps. 300zl mialo byc za wszystkie czesci a nie tylko korbe...

pzdr

Skomentuj

Zamieszczone przez Blitzer
        Mysle ze zupelnie wystarczajaca bedzie korba alivio za 100zl
        i wystarczy ci w tym "auteczku" :wink:

Skomentuj

Na allegro jest FC-M442 za 105zł.

Skomentuj

plus suport za 50zł

Skomentuj

Witam Panowie :) Jako, że zbliża się sezon, a Wy znacie się na tym i owym - mam pytanie :)

Coś mi pstyka w pedałach w moim rowerze .. Rozebrałem same pedała ( dokładnie to, na czym spoczywają stopy ) tzn wyczyściłem łożyska, skręciłem i niestety to nic nie dało ... Mam wrażenie, że może to być support ( to, w okół czego kręcą się pedała ) tylko, aby to ściągnąć trzeba mieć specjalny ściągacz, si?

Da się to zrobić "po domowemu" ? Rozebrałbym to, wyczyścił, nasmarował i może by przestało pstykać ( nie jest to głośne, ale strasznie denerwuje. Im mocniej naciskam na pedały, tym głośniej, przy ostrym przyspieszeniu jest lipa :P )

Chyba, że to co innego pstyka?

Proszę o rady.

Skomentuj

Tak, musisz miec specjalny klucz.
                Wkladu suportu raczej nie rozbierzesz bo to jednorazowka, no chyba ze to jakas stara wersja.
                Czasem takie cykanie moze byc spowodowane zuzyciem biezni w lozyskach pedalow.

Ps. pedaly a nie pedala!:)

Skomentuj

Pewno suport do wymiany. koszt nowego to ok 35-40zł już takiego lepszego. A co to za rowerek? jakiś nowszy? jaka wielkość suportu w środku?
                  jeżeli to ten starszy(że tak powiem) to jak ci nie szkoda korby to da się zdjąć młotkiem he he :razz: a tak żeby nie było widać śladu zdejmowania to musisz mieć niestety klucz. Innego wyjścia nie ma ...

Wsłuchaj się dokładnie z kąd dochodzi ten "hałas" to napewno ci coś doradzimy :wink:

Skomentuj

Stuka po jednej stronie czy po dwóch?

[ Dodano: 2010-03-03, 13:03 ]
                    Mam pytanie odnośnie tej sztycy: http://www.allegro.pl/item916047812_...95_31_4mm.html

Jak widać siodełko jest mocowane na jedną śrubę,ja mam teraz mocowane na dwie śruby i mam pełną regulację. Czy ta sztyca też mi to zapewni? będzie można podnosić i obniżać "nosek" siodełka?

Skomentuj

Na początku stukało tylko jak naciskałem na prawy pedał, teraz już jak na dwa ... Support sobie kupię, przyda się, bo stary już jest, a wymiana na pewno nie zaszkodzi.

Ze zdjęciem korby sobie poradzę ..

Niestety nie wiem jakiej szerokości jest support, a nie ma mnie w domu więc nie sprawdzę. Może w weekend się tym zajmę :)

Jaki support byście polecili do 30zł? Nie musi być jakiś mega wytrzymały :P Jakiś w miare dobry, jeśli za tą kwotę się da coś kupić.

Bo rozumiem, że korba nie ma prawa cykać? Bo to jeden element? Chyba, że korba wyrobiona, ale to raczej nie korba jak na mój gust ... :P

Rower nie jest najnowszy, ale nie jest jakimś gratem :) gdzieś tu w tym temacie dawałem raz zdjęcia, ale już usunięte :P

Skomentuj

cudny90, wg mnie to będzie łożysko supportu- dokładnie to kosz sie rozpadł, miałem podobnie u siebie, w trakcie nacisku na pedał był mały stuk. po wymianie wsio ok

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                          Mam pytanie odnośnie tej sztycy
                          Ma regulację w zakresie około 45o.
                          Zazwyczaj sztyce blokowane dwoma śrubami na przeciw siebie mają mniejszy zakres pochylania.

Skomentuj

Mam pytanie odnośnie tej sztycy: http://www.allegro.pl/ite...495_31_4mm.html

Jak widać siodełko jest mocowane na jedną śrubę,ja mam teraz mocowane na dwie śruby i mam pełną regulację. Czy ta sztyca też mi to zapewni? będzie można podnosić i obniżać "nosek" siodełka?
                            Oczywiście że tak. Nie ma to znaczenia na ile śrub. Ale accent to nie najlepsze sztyce robi. Z takich tańszych na pewno polecić można firmę pro, dużo wyższa jakość (w polsce ta firma jest jeszcze nie tak znana dla tego jej produkty można tanio wychaczyć Jakościowo na równi z ritcheyem czy fsa :mrgreen:

Dla ścisłości - chodzi i o ta firmę :

http://www.allegro.pl/item939956039_...0mm_89pln.html

Jak za drogo to można kupić niższy model, albo używkę.

Skomentuj

Nie no aż tyle to nie wydam na sztycę do roweru do FR :) w końcu to tylko rura od siodła :)

Skomentuj

Nie no aż tyle to nie wydam na sztycę do roweru do FR :) w końcu to tylko rura od siodła :)
                                Tak się mówi, ale każdy element jest ważny. Tu masz używke, masz 31,6? :

http://www.allegro.pl/item937602008_...1_6_tanio.html

Skomentuj

marian, po co Ci sztyca? Twardziele skacza bez siodelek :twisted:

Skomentuj

Ale Ja nie skaczę tylko jeżdżę normalnie i zjeżdżam po różnych trasach.

Ja mam 31,8....ale wezmę 31,4 żeby mieć trochę luzu bo często będę zmieniał pozycję sztycy,a jak jest za mocno dopasowana to się rysuje.

Aha,zapomniałem dodać nowe zdjęcie po zmianie ramy z unibika na Duncona cocka :)

Siodełko właśnie kupiłem,zjazdowa Tioga.

Skomentuj

marian, jak wezmiesz 31.4 to Ci wjedzie do srodka podczas jazdy...

wyczysc rurke w srodku, daj odrobine smaru i bedzie plynnie chodzic.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                                        marian, jak wezmiesz 31.4 to Ci wjedzie do srodka podczas jazdy...
                                        Zgadza się. Kup dokładnie taką jaką potrzebujesz, inaczej nie będzie dobrze pasować, nawet jak na maksa zaciśniesz bedzie ci spadać. Nawet 31,6 (choć z taką można jeszcze spróbować jak się upierasz, ale 31,4 to absolutnie

Ps. fajna maszynka

Skomentuj

Ja mam 31,8....ale wezmę 31,4 żeby mieć trochę luzu
                                          To zbieraj kasę na nowa ramę. :)

Skomentuj

Czaruję...