Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

łal....

zeby to kross mial jedna rame...

jaka? do czego? na czym Ci zalezy,na co zwracasz uwage?

Skomentuj

26'' Alu 6061 od Hexagona V3.Na czym zależy... Normalnie trochę górek,trochę miasta.chodzi głównie o przód jaki amorek?

Skomentuj

Mam mały problem, mój dziesięcio letni łańcuch szlak trafił. Zmieniłem go na nowy, skróciłem do takiej samej długości jak stary. Podczas jazdy strasznie przeskakuje, niewiem co teraz zrobić. Skrócić go o jeszcze jedno oczko czy jest może jakiś inny sposób?

Skomentuj

Zmienic kasete i blaty.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
            Zmienic kasete i blaty.
            Po co kasete, skoro na wczesniejszym lancuchu nie przeskakiwalo. Co to jest blat?

Skomentuj

Michał K., ale co i gdzie przeskakuje? przypadkiem nie masz tych ogniw zbyt mocno zacisnietych? (tam gdzie skracales)

Skomentuj

Michał K., po to ze ząbki w kasecie sa juz zuzyte,maja ksztalt odpowiedni do starego lancucha. nowy lancuch nie pasuje dobrze wiec przeskakuje.
                Blat= przednia zebatka.

Skomentuj

Ewentulanie masz zły łańcuch.

Skomentuj

poczekaj, mi na początku przeskakiwał ale potem się ułożył (ewentualnie skróć jeszcze o 1 ogniwo)

a co do smarowania przerzutek to najpierw czyszczę benzyną a potem smar w sprayu lub oliwa do łańcucha

Skomentuj

Jeżeli napęd nie jest stary ( :-D ) to mogłeś słabo nasmarować- ja tak miałem

Skomentuj

majkipe - ile masz kasy i na co ? ? ?

Skomentuj

No ok, przyjmijmy, że kaseta jest do wymiany. Ile kosztuje taka w miare porządna, która przez kilka lat sie nie wytrze? Jak to wymienić? Trzeba jakieś specjalne klucze?

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                            która przez kilka lat sie nie wytrze?
                            Nie istnieje taka, choć możesz użyć jakiejś najtańszej- wbrew pozorom są wytrzymałe, ale ciężkie i w ogóle mało elo :P
                            Zamieszczone przez Michał K.
                            Trzeba jakieś specjalne klucze?
                            Klucz do kasety :-D
                            np http://www.allegro.pl/item603403676_...lus_tools.html
                            http://www.allegro.pl/item600564875_...d_nowy_fv.html to się może przydać- choć możesz to zastąpić łańcuchem np i pamiętaj że jak wymieniasz kasete to by się przydało reszte

Skomentuj

Zamieszczone przez _Marcin_
                              pamiętaj że jak wymieniasz kasete to by się przydało reszte
                              Mów mi jak do laika bo sie nie znam i niewiem co masz na myśli Ile taka najtańcza kaseta może kosztować? Taki łańcuszek gdzieś mam

Skomentuj

Kaseta musisz liczy 80zl minimum jak nie chesz wymieniac ciagle w kolko. Minimum to Deore LX. Sam takiej uzywam i nie narzekam.

Skomentuj

akurat deore lx kasety to imo najgorsze są- lepsze alivio a jak już wyższy model to deore xt

[img=http://img9.imageshack.us/img9/641/55392525.th.jpg]
                                  czas na rwoer

Skomentuj

Tez czeka mnie wymiana kasety na innym forum doradzili mi LX CS-M580 ( 9rzędowa ) początkowo chciałem kupić kasetę sram ale do 90zł cs-m580 podobno będzie lepsza i trwalsza, na wadze tak bardzo mi nie zależy, mam łańcuch pc-951. Teraz sam nie wiem jaką kupić :???:

Skomentuj

http://spynet.ru/video/18188-vesna-velosipedista.html ciekawe czy marian tez tak potrafi :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                        http://spynet.ru/video/18188-vesna-velosipedista.html ciekawe czy marian tez tak potrafi :wink:
                                        Potrafię...odróżniać rowery inne od trialowych...ale widzę że kolega pegelmesser chyba nie :razz:

Skomentuj

studiowalem z 3 kolegami trialowcami ale ich wyczyny byly bardziej statyczne
                                          to juz jest duzo ciekawsze :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X