Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez _Marcin_
    Do XC to jak dla mnie tylko dualcontrol :mrgreen: ( miałem w słabej grupie- LX i naprawdę SUPER! )
    Szczerze to sam się czaje na DC ale coś koło Deore :P Pozdrawiam !

Skomentuj

bartekgib, no bieraj, ale spójrz na ceny DC Deore XT- na używki czasami za naprawdę małe pieniądze chodzą, a jest ogromna różnica miedzy Deore a XT. W tych drugich wszystko jest na łożyskach i działa jak bajka :)

Skomentuj

Zastanowie się, zobaczę Po XTR'ze z 2002 roku wiem, że co stare to nie jest złe :)

Skomentuj

esh0-wybacz zapomniałem o daniu miniatur także dałemlinki do galerii

Moje dwie machiny :]
          :arrow: http://www.choody.com/galeria,a_gang
          :arrow: http://www.choody.com/galeria,mielec_up

Skomentuj

Oczywiście masz już takie za 1500zł ale nie które części są słabej jakości,np. taki: http://www.unibike.pl/evolution.html
            oczywiscie na poczatku trzeba cos kupic. nie jezdzilem od dawna wiec zanim sie wytrenuje na nowo to dowiem sie co moge z czasem zmienic

a tak mi sie przypomnialo - panowie, jak to jest z rozmiarami ram? kiedys kolega kazal mi szukac dla mnie ramy 20". jak pytalem w innym sklepie to 20" faktycznie byla za duza :shock:
            jak to sie liczy? oczywiscie wiem ze mozna przymierzyc :P

Co do tarczówek: nie po to ktoś je wymyślił żeby dzieciak lansował się przed blokiem sreberkiem wokół koła (dużo osób tak robi,jednak ja do nich nie należę bo to idioci),tarczówki są lepsze i każdy tak stwierdzi jeśli tylko będzie miał możliwość przetestowania ich na dłuższą mete.
            tylko jest pewien problem. jak kazda nowosc i tarczowki staly sie modne. a jak sa modne to sie sprzedaja. a jak sie sprzedaja to chinczycy produkuja buble :|
            w koszalinie byla fabryka rowerow (wyniesli sie jak sie kryzys zaczal :P ) i tam w rowerze za 500zl byly 2 tarczowki... nie dosc ze tego nie dalo sie wyregulowac zeby nie tarlo to w dodatku one wogole nie hamowaly :|
            raz sie wybralem na trase takim rowerem i wracalem pieszo ;]

jak ktoś nie wierzy niech odpali sobie jakiś filmik bmx na youtube i niech spróbuje swoim rowerem tak zrobić zęby wybite rama połamana koła pogięte...
            a niby od czego moj BMX sie polamal (nie wspominajac o kolanach :roll: ) ale wtedy mialem 9 lat :P

Zamieszczone przez marian
            bartekgib, napisz jak Tobie się jeździ z przerzutkami w rączkach bo Ja ich nie trawie zupełnie
            rowniez tego nie lubie :???: nie praktyczne bo wymaga oderwania czesci reki od kierownicy. wole juz kciukiem pomachac troche

Zamieszczone przez Black
            proponuje obejrzec:

trial

zauwaz ze rowery na ktorych "jezdza" nie maja nawet miejsca na siodełko...
            studiowalem z 3 kolesiami co w tym siedzieli - jakie dziwaczne te rowery jak sie pierwszy raz na tym usia... stanie? :???: :lol:

Skomentuj

a niby od czego moj BMX sie polamal (nie wspominajac o kolanach :roll: ) ale wtedy mialem 9 lat :P
              hehe ja też jak byłem mały skoczyłem rowerem z około 1,7m widełka miałem na wysokości kierownicy hehe rama pogięta ogólnie się wszystko posypało i jeszcze chciałem żeby tata mi naprawił :P cód że nic sobie nie zrobiłem tylko obdarłem brzuch o kierownicę.

dobre części jednak kosztują a szprychy też sa ważnie i niestety nie jest to tak jak z przewodami głośnikowymi w audio :)

swoim mtb skakałem już z około 2m na płasko na trawę i rowerowi nic się nei stało, koło posypało mi się na prostej drodze od pedałowania, kulka była pęknięta i rozwaliła mi całą piastę :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                jak to jest z rozmiarami ram? kiedys kolega kazal mi szukac dla mnie ramy 20". jak pytalem w innym sklepie to 20" faktycznie byla za duza :shock:
                jak to sie liczy?
                Mierzy się tą rurę w której jest osadzona sztyca od siodełka. Ja mam ramę 14"

Skomentuj

Ty masz do innych zastosowań

a tak mi sie przypomnialo - panowie, jak to jest z rozmiarami ram? kiedys kolega kazal mi szukac dla mnie ramy 20". jak pytalem w innym sklepie to 20" faktycznie byla za duza :shock:
                  jak to sie liczy? oczywiscie wiem ze mozna przymierzyc :P
                  powiedz jaki masz wzrost i do czego ma być rower...

Skomentuj

Zamieszczone przez nosmaster
                    cód że nic sobie nie zrobiłem tylko obdarłem brzuch o kierownicę.
                    a ja do polowy technikum odczuwalem skutki na kolanach :???:
                    Zamieszczone przez nosmaster
                    swoim mtb skakałem już z około 2m na płasko na trawę i rowerowi nic się nei stało, koło posypało mi się na prostej drodze od pedałowania, kulka była pęknięta i rozwaliła mi całą piastę
                    a no wlasnie. propo skakania to trzeba jeszcze umiec ladowac :P
                    jedni skacza z 2m kilka razy dziennie i nic im sie nie dzieje. dadza rower "geniuszowi" i polamie cos zjezdzajac z kraweznika :P (kolega mial taki przypadek)

brat zniszczyl kolo jeszcze bardziej efektownie - udezyl rowerem w lampe. podbilo mu tyl do gory. przednie kolo ktorym udezyl bylo OK a tylne pogiete :lol:

czyli odleglosc miedzy piasta korby a mocowaniem rury siodelka?
                    w takim razie takie wymiarowanie jest bez sensu :???:

Skomentuj

w takim razie takie wymiarowanie jest bez sensu :???:
                      why is that ?

Skomentuj

powiedz jaki masz wzrost i do czego ma być rower...
                        197cm i klasyczne MTB
                        gory u mnie troche plaskie wiec nie ma sensu kupowac tylko do zjazdow. no i tez nad morze sie jezdzi wiec na szosie musi byc wygodnie :P (pomijam fakt opon)

[ Dodano: 2009-03-25, 17:26 ]
                        why is that ?
                        no bo twoj rower z 14" rama jest wiekszy niz to na czym ja jezdzilem z 18" rama :P (z tego co pamietam)

Skomentuj

no bo twoj rower z 14" rama jest wiekszy niz to na czym ja jezdzilem z 18" rama :P (z tego co pamietam)
                          Większy? ale jak większy?

Skomentuj

Ja przy wzroscie 179 mam rame 19" i jest na styk z lekka tendencja ze za mala (lepije troszke za mała niz za duza). W sumie jest optymalna.
                            Paweł po co ci góral? Bedziesz jezdzil po lesie, dziurach, kamieniach itp? Nie bo to bezsensu i meczarnia.
                            Lepiej celuj w: http://unibike.pl/vipergts.html , http://www.kellys-bicycles.com/index..._232&pID=17962 itp.

Skomentuj

Zgadzam się z pegelmesser kup sobie takiego crossa z kolami 28''. Przy takim wzroście z kołami 26'' będziesz dziwnie wyglądał. Takim crossem można nieźle zapieprzac na asfalcie i wbrew opiniom ludzi, którzy nigdy nie jeździli takimi rowerami w lekkim terenie (las, polna droga itp.) tez sobie dobrze radzi. Choć ma węższe koła to za to sa większe i to pozwala mu niezle pokonywac nierówności (taka analogia: deskorolka nie wjedzie na kamien, maly rowerek po nim przejedzie. Maly rowerek nie wjedzie na krawężnik- zwykły rower wjedzie).

Skomentuj

Na kamieniach idzie jak przecinak, jedyny probnem to sypki, gleboki piach. Jak opony 32-35C to już wogole.

Skomentuj

A ja mam 186 cm i 21,5". Lepsza byłaby 20,5", ale cóż - z braku laku to i tak jest dobrze Mostek mam krótszą i szybszą sterowność. Pozdrawiam !

P.S. Co do crossa - dobra sprawa na wszystko. Jeżeli się jeździ po lasach - nie ma się co obawiać. Ja rozumiem - niezłe XC albo nawet Enduro - no to nie ma zmiłuj i oponka koło 2.0 musi być.

Skomentuj

Skoro już tak rozmawiacie o wielkościach kół i ram to mam pytanko :) Wielkość kół dopiera się pod rame tak? Każda rama ma jakiś przedział, jakiej wielkości koła może "pomieścić"? Widełki to wiem, że można zmienić, no ale tył :P

PS: Rower tego typu: http://unibike.pl/vipergts.html nie MTB

Skomentuj

Pawel S., jak na twój wzrost to 21" bym szukał, ale to nie znaczy ze nie pośmigasz na 19", zawsze można zastosować taki my: siodełko w górę, kierownica w dół, dłuższy mostek i leżysz jak na kolarzówie Musisz sie zastanowić gdzie wiecej bedziesz jeździć, w terenie na wzór zawodów XC, czy rower potrzebny Ci jest do przemieszczania sie po mieście. Jak same miasto, to śmiało możesz szukać wiekszej ramy.

Co do roweru dla Ciebie, to jakiś czas temu bardzo popularny był Kross Level A6. Stosunkiem cena - jakość zabija konkurencje. Nie wiem jak teraz, ale jeszcze rok temu mozna było go dostać w cenie 1800 -2000zł i na twoim miejscu za tym bym sie oglądał.

Skomentuj

Pawel S., Jestem Twojego wzrostu i śmigam na ramie 16,5 cala Author A-Gang, i powiem Ci że jest to najmniejsza właściwie na jaką się mieszczę. Do normalnej codziennej jazdy dobrze by było jakby miała coś koło 19 cali, większej za bardzo nie polecam, no chyba że lubisz mocno się pochylać jeżdżąc na rowerku.

A wracając do tematu...może ktoś polecić jakąś tanią i w miarę dobrą firmę robiącą kaski? Bo mam zamiar niedługo jak trochę więcej stopni będzie przejechać się do lasu i myślę że kask może się przydać...

Skomentuj

a no wlasnie. propo skakania to trzeba jeszcze umiec ladowac
                                          jedni skacza z 2m kilka razy dziennie i nic im sie nie dzieje. dadza rower "geniuszowi" i polamie cos zjezdzajac z kraweznika (kolega mial taki przypadek)
                                          no właśnie kolega skoczył moim rowerem z krawężnika i połamał korbę a ja skakałem z dużo większych wysokości i nic się rowerowi nie stało :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X