Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Tasior
    marian, _Marcin_, sie chwali wybacz musialem.
    Tasior,niby czym? na AM był taki sam temat i tam nikt tak nie twierdził...widać tu są inni ludzie...sam sobie odpowiedz czy gorsi czy lepsi.

[ Dodano: 2009-03-22, 15:18 ]
    Zamieszczone przez pegelmesser
    Skoro jesteś w temacie (przynajmniej tak uważasz) to może powiedz mi dlaczego ja mam tak nisko to siodełko?
    Ja jezdze ROWEREM a nie wozidlem na ktorym wyglada sie jak srajacy kot...wybacz musiałem... :mrgreen:
    To sobie jeździj,mnie twój rower nie podnieca jaki by on nie był,bo mnie po prostu ten sport nie interesuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
      marian, _Marcin_, sie chwali wybacz musialem.
      gdybym się chwalił dałbym kilka innych jeszcze :P

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
        Skoro jesteś w temacie (przynajmniej tak uważasz) to może powiedz mi dlaczego ja mam tak nisko to siodełko?

A tak wogóle to kto się tu chwali? pokaż palcem.
        to ja ci może wytłumaczę, widziałeś kiedyś zawody w DIRT'cie ?
        Jeśli tak to byś nie zadawał pytań, jeśli nie to ci prosto wytłumaczę że w dircie siodełko jest raczej mało używane z tego względu że nie jedzie się na nim tylko pedałuje na stojąco najczęściej i wykonuje ewolucję, a ewolucję w których się siedzi w siodełku jest strasznie mało :]
        więc siodełko jest tak nisko aby nie przeszkadzało np. przekładać nogi nad nim podczas lotu

jest jeszcze odmiana dirtu w której jedziesz w dół po przeszkodach na czas, i również tu głównie stoi się na pedałach a nie siedzi na siodełku, a podwyższenie siodełka po prostu by przeszkadzało

polecam
        http://www.dbike.yoyo.pl/news.php

Skomentuj

maxdila, ale przeciesz ja to wiem,nie na darmo mam tak nisko to siodelko...niewiem po co Ty z tym tekstem wyskoczyles.

Skomentuj

To tak jak audiofilia.

Skomentuj

Nie bardzo, bo kable nie grają, a szprychy czy hamulce wpływają na bezpieczeństwo, komfort i ogólnie jazdę.

Skomentuj

Audiofilom kable graja... :mrgreen:

Audiofil wsadzi pozlacane koncowki, dziwne kondensatory itp a to ze jego wzmak 2x100W ma trafo 100VA to juz nie zauwaza...

Skomentuj

Ten temat jest o rowerach i jego czesciach,jak i relacjach z ich użytkowania,wiec prosil bym o pisanie na temat.

Skomentuj

Wszyscy to wszyscy :

Kompromis między wagą a wytrzymałością
                    Kompromis między cenowym rozsądkiem a jakością
                    Kompromis między każdym stylem jazdy :)

Łączna waga ok. 12.8 kg

Rama Kross Level A4 21,5" 05'
                    Amortyzator Suntour XCR LO 07' + 18,5 cm sterówka
                    Stery YST CS-N558
                    Korba Suntour XCT 22 x 32 x 42 ( kwadrat )
                    Suport VP
                    Przerz. Przód Shimano Deore FD-M510
                    Przerz. Tył Shimano XTR RD-953 SGS
                    Manetki Shimano RevoShift RS41
                    Klamki Tektro RS-360A
                    Kaseta Suntoura PowerFLO 8'
                    Łańcuch KMC UG50
                    Hamulce Shimano Alivio v-break
                    Linki/pancerze SNG
                    Mostek Kalloy 80 mm 25.4
                    Kierownica Kalloy 580 mm 25.4 mm
                    Gripy Boplight
                    Sztyca Kalloy 28.6
                    Siodło Velo
                    Pedały Shimano PD-M505

Obręcz przód AlexRims DM18
                    Piasta przód Shimano STX HB-MC32
                    Szprychy, nyple no name 36 szprych
                    Opaski no name
                    Obręcz tył AlexRims DM18
                    Piasta tył Shimano Deore FH-M510
                    Szptychy, nyple no name 36 szprych

Dętki Innova 1,75-2,125
                    Opony Maxxis High Roller 2.1

Zacisk sztycy Kalloy na imbus
                    Podkładka pod mostek alu 10 mm
                    Akcesoria Koszyk pod bidon
                    Torba podsiodłowa Author S113
                    Sigma BC-906
                    Neopren

Skomentuj

i po co te kłótnie? każdy jeździ na czym lubi i jak lubi a najtańsze szprychy rozciągają się jak drut z płotu jedna próba 180 i mamy jajko a nie koło... w jeździe wyczynowej dobre części napawdę dużo zmieniają nawet głupie dętki czy opony jak ktoś nie wierzy niech odpali sobie jakiś filmik bmx na youtube i niech spróbuje swoim rowerem tak zrobić :) zęby wybite rama połamana koła pogięte...

Skomentuj

bartekgib, napisz jak Tobie się jeździ z przerzutkami w rączkach bo Ja ich nie trawie zupełnie.

Skomentuj

Dołączając niezłej klasy przerzutki ( Deorka i XTR z 2002 - rarytas :razz: ) - bardzo dobrze. Szybkość powalająca. Brak jakiegokolwiek jęku. Często duże prędkości na zjazdach - nic się nie "poci" i zmienia bez żadnego ale. Pozatym ja mam odwrotną sprężynę, więc pod górę na wysokim obciążeniu napędu brak jakichkolwiek strzałów. Jedyne co - kwestia regulacji. No trzeba przy tym posiedzieć troszkę czasu - ale nie ma czegoś za nic :) Choć wolałbym znaleźć revoshifty SRAM na 2:1 ( system Shimanowski ) ale ciężko do 2:1. Pozdrawiam !

Skomentuj

Mi chodzi bardziej o funkcjonalność z innej strony. Nie przeszkadzają ci te przerzutki że są w rączkach? Nie przestawiają się "same" podczas np. zjazdu z górki z korzeniami? Rozumiesz o co mi chodzi? Bo jednak trzymasz za nie podczas jazdy...mi to właśnie nie odpowiadało,zdarzało się że podczas wyboistej jazdy sam przez przypadek przerzucałem przerzutkę :???:

Skomentuj

Ja jezdze ROWEREM a nie wozidlem na ktorym wyglada sie jak srajacy kot...wybacz musiałem... :mrgreen:
                              proponuje obejrzec:

trial

zauwaz ze rowery na ktorych "jezdza" nie maja nawet miejsca na siodełko...

Skomentuj

Mam kawałek gripów piankowych i oddzielnie revoshifty i nic nie koliduje. Mają one swoją wartość, przy której zmienia się bieg, więc omyłkowe "dotknięcie" menetek nie spowoduje od razu przerzucenia. Pozdrawiam !

Skomentuj

marian, przy takiej jeździe jak Ty jeździsz (lub chcesz :P ), gripszifty się nie nadają.

Skomentuj

Szklarska 2008 :smile:

Skomentuj

Nie no - oczywiste jest, że do jakiegokolwiek dirtu, czy nawet streetu ( choć tam to tylko SS ma poparcie ) revoshifty się nie nadaja. Jedno uderzenie o glebe i korpus się rozpada. Ale przy normalnej jeździe XC jest dobrze. Nawet do enduro polecam :)

Pozdrawiam !

Skomentuj

Do XC to jak dla mnie tylko dualcontrol :mrgreen: ( miałem w słabej grupie- LX i naprawdę SUPER! )

Skomentuj

Moja machinka: -rama author a-gang 14" -amorek marzocchi 4X 110mm -mostek NS SUPER MOTO (niedokupienia) -kierownica NS Habanero -gripy dartmoor -hamulce avid juicy 3 + tarcze avid 160mm -kolo przód sunrims gold 26" + piasta reborn QR 20 + szprychy CN Spoke -koło tył sunrims gold 26" + piasta dartmoor free-force + szprychy CN SPOKE -korby truvativ, zebatka 32T + single speed 16T -napinacz z przodu wlasnej produkcji replika SHAMANA RACING lzejszy niż oryginał i napinacz z tyłu -pedały OCTANE ONE -siodło MC SELLE + stara sztyca accenta -oponki NOKIAN GAZZALODI 2,3"

UWAGI MODERATORA
                                          Zdjęcia wycięto. Na forum obowiązują albo miniaturki, albo zdjęcia nie rozjeżdżające strony

Waga: 14,34kg

Skomentuj

Czaruję...