Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Shiver
    może ktoś polecić jakąś tanią i w miarę dobrą firmę robiącą kaski? Bo mam zamiar niedługo jak trochę więcej stopni będzie przejechać się do lasu i myślę że kask może się przydać...
    a o jaki kask dokładnie chodzi? jaki rodzaj? sixsixone są w miare tanie.

Skomentuj

POlecam zdecydowanie GIRO MAD MAX 2 albo remedy (w tym nie jezdzilem ale jest lepszy podobno - w co wierze)

W zime czasem troche chlodno w nim (MM2) ,w lato jest troche cieplo podczas jazdy,co jest oczywiste,robi sie dopiero goraco jak sie stoi w miejscu i nie ma obiegu powietrza dookola głowy.

Mozna dorwac za ok 100-150.

Skomentuj

Full Face, tak żeby w razie bliskiego spotkania z drzewem nie zrobić sobie darmowej operacji plastycznej...
        661 widzę tak w 250pln się kręcą...a coś taniej się da czy to totalne minimum i taniej to tylko chińczyki?

A tego Giro gdzie można za tyle dostać?

Skomentuj

szukaj uzywek bo mozna kupic w bdb stanie ( i nie mow ze uzywany przepocony itp gabki sa wszystkie wyjmowalne).

Skomentuj

więcej stopni będzie przejechać się do lasu i myślę że kask może się przydać...
            Najlepiej, zeby nigdy sie nie przydał, ale dobrze go miec

KRK Sukub, w miarę tani i podbno dobry jest http://www.krkochrona.com/produkt.php?prod=sukub

Skomentuj

Hmm, chyba szukam bardziej budżetowego rozwiązania :oops: Wiem że na bezpieczeństwie nie powinno się oszczędzać, ale kryzys dotyka wszystkich więc jeżeli można to poproszę o nieco tańsze rozwiązania (no chyba że faktycznie się nie da...).

Skomentuj

Ja mam THH i nie narzekam,jedynie latem jest bardzo gorąco. Na allegro chodzi za 250-270zl,myślę że te 250zł to minimum. Jeśli chodzi o atesty bezpieczeństwa to powiem tak: jeśli dobrze walniesz to nawet najlepszy kask ci nie pomoże,a na lekkie upadki to nawet najtańszy wystarczy.

Tasior, gąbki da się wyciągnąć,fakt,ale okładziny już nie bo jest przyklejona do wkładki styropianowej. Ja używam kominiarki,ją zawsze możesz wyprać i schnie szybciej niż gąbki...jak będzie latem to nie wiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                  Ja mam THH i nie narzekam,jedynie latem jest bardzo gorąco.
                  W lato to nawet bez kasku gorąco, a co tu mówić o full face

Hmm, chyba szukam bardziej budżetowego rozwiązania
                  Hmm to może orzech zwykły Ci wystarczy. Jeśli nie jeździsz za ostro (mam na myśli prawdziwy freeride przez duze "F" ) to orzech powinien wystarczyć, byle na zęby nie lecieć

Skomentuj

Jeśli Shiver planuje jeździć po lesie to lepiej full face,zabezpiecza całą głowę przed gałęziami...ja jak miałem orzecha to bezpiecznie się w nim nie czułem :shock:

Skomentuj

W sumie ja się tylko o zęby najbardziej boje właśnie :P Ale dobra, przemyślę to bo może orzech starczy, a zawsze to stówka do przodu na rękawiczki

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                        ]W lato to nawet bez kasku gorąco, a co tu mówić o full face
                        jak się jedzie szybko to nei jest gorąco ;]

Skomentuj

Hehehe,jak jadę szybko (pedałując) to po prostu zdycham :o

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                            Hehehe,jak jadę szybko (pedałując) to po prostu zdycham :o
                            o to to...

Skomentuj

marian, jaka okladzina? kazda gabke mozna wyjac z tego kasku,kazdy material ktory moze wchlonac pot itp. tak ze zostanie w srodku tylko styropian,wiec mozna calkowicie wyczyscic kask bez problemu.

Skomentuj

Tasior, to jaki Ty kask miałeś?

Skomentuj

giro mad max 2.... pisze przeciez.

gabki ktore sa na bokach,z tyłu sa na taki "guziczek" a u gory na rzep.
                                  super sprawa

Skomentuj

Ja w swoim tez mogę gąbki wyciągać,ale okładzina która jest na środku głowy na samej górze to już jest przyklejona do styropianu niestety.

Skomentuj

Paweł po co ci góral? Bedziesz jezdzil po lesie, dziurach, kamieniach itp? Nie bo to bezsensu i meczarnia.
                                      Lepiej celuj w: http://unibike.pl/vipergts.html , http://www.kellys-bicycle...5_232&pID=17962 itp.
                                      a czym to sie rozni od MTB poza wiekszymi zebatkami z przodu?
                                      no bo o cos takiego mi chodzi. tylko nie wiem czy 28" kola

koszalin to male miasto i po samym miescie jezdzi sie glownie bocznymi uliczkami, przez park itp itd wiec teren nie jest rowny.
                                      no i mamy cos takiego jak gora chełmska czyli zalesiony obszar "pagorkowaty" (bo do gor to jeszcze daleko :lol: ) i wlasnie tam wiekszosc czasu sie jezdzi - dlatego MTB

Musisz sie zastanowić gdzie wiecej bedziesz jeździć, w terenie na wzór zawodów XC, czy rower potrzebny Ci jest do przemieszczania sie po mieście. Jak same miasto, to śmiało możesz szukać wiekszej ramy.
                                      jak mam juz kupic znowu rower to tylko dla przyjemnosci a nie dla przemieszczania sie wiec nawet jakbym jechal po miescie to nietypowa droga :twisted:

Pawel S., Jestem Twojego wzrostu i śmigam na ramie 16,5 cala
                                      no i o tym mowilem z tym wymiarowaniem :???:
                                      18" (ktore jeszcze chyba w piwnicy lezy) bylo juz smiesznie male a co dopiero 16,5" :???:
                                      W sumie ja się tylko o zęby najbardziej boje właśnie
                                      i dlatego tez bym szukal takiego kasku

Skomentuj

Pawel S., dobrze się zastanów nad wielkością ramy,a najlepiej jak byś pojechał do sklepu i się przymierzył bo później będziesz narzekał tak jak ja :???:

Skomentuj

marian, tylko i wylacznie kupuje na miesjcu takie rzeczy wiec przymierze
                                          przez ten temat mam coraz wieksza ochote na rower... ale kompa musze tez kupic :???:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X