Dzisiejszy wypadzik:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
wracam do zdrowia a co za tym idzie mozliwe ze wracam na rower...
problem w tym ze ostatnio jak jezdzilem bylo lato... a teraz jest prawie zima :/
kurtka zimowa i odpowiednie obuwie sie znajda... ale rece beda marzly.
tak wiec moze ktos napisac cos o rekawicach zimowych na rower?
ktos cos ma?
Skomentuj
-
Mam podobne do tych http://roweroteka.pl/Zimowe_rekawicz...stop-1482.html niestety zimowymi ich nie mozna nazwac. Było napisane ze one sa do +7*C i faktycznie,przy nizszej temperaturze juz nie pojezdze. Koles proponowal mi strikte zimowki,ale jak zobaczylem jak sa grube to zrezygnowalem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
moze w weekend pojade po rower i zobacze czy bede w stanie jezdzic... jak bedzie OK to przejade sie po sklepach i zobacze co oferuja
aha - moje rekawiczki zimowe odpadaja - zbyt przewiewne :/
Skomentuj
-
Jeżeli chodzi o rechabilitację to rower jest ekstra. Szybko sie dochodzi do siebie, można sie rozruszac przy niewielkich obciążeniach. Jednak rower i zima, próbowałem, nie jest fajnie. Najgorzej to dłonie i stopy, szczególnie jak ma sie buty spd. Ja kupiłem kiedyś grubaśne skarpety, wyciąłem w nich na dole dziury na bloki i jakoś dało sie jeździć ale i tak nie było zbyt fajnie .
Skomentuj
-
spokojnie - mrozow jeszcze nie mamy przeciez
a co do butow... zamowilem platformy wiec moge jezdzic w zimowych :p
---------- Post dodany o 16:21 ---------- Poprzedni post o 12:12 ----------
wrocilem rowerem do domu. jednak jeszcze za wczesnie :/
przymierzylem tez te rekawice narciarskie z lidla. chyba faktycznie nie ma sensu przeplacac bo jak na 26zl to lezaly bardzo dobrze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapedaly zniszcza mi buty
Troche gładkie te opony jak na zime, prosisz się o drugie biodro :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaOdkąd mam spd
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTroche gładkie te opony jak na zime, prosisz się o drugie biodro :P
teraz na zime zostaja obecne i w dodatku spuszcze powietrza zeby sie komforotowo jechalo (jeszcze boli od wstrzasow)
Skomentuj
-
dzisiaj byla ladna pogoda, cieplo i biodro nie bolalo po "spacerku", wiec postanowilem troche pojezdzic
no i jedyny problem to wsiadanie i zsiadanie z roweru bo jeszcze boli jak noge w bok wyciagam
jak jutro bedzie tez ladna pogoda to zmieniam pedaly i w ramach rehabilitacji zrobie sobie rundke dookola miasta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMój rower gnije na balkonie :/ trza coś z nim zrobić,niestety nie mam opcji dania komuś do garażu na przezimowanie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa czy przypadkiem z rowerami nie jest podobnie jak z samochodami? szybciej rdzewieja nieuzywane?
Mój stary rower stał pół zimy na balkonie tylko dlatego że na nim jeździłem,nie chciałem go chować. Jeździłem w śniegu,w błocie (gdy nie było mrozu),po lesie... za każdym razem po takiej jeździe sru go na balkon,zdarzało się nawet że nie czyściłem go (śnieg którym był przykrywany co któryś dzień sam rozmiękczał brud). Gdy już mi się znudziła jazda po śniegu zdecydowałem go powiesić na ścianie do wiosny,umycie,konserwacja łańcucha i zębów. Na wiosnę wyglądał jak przed jesienią :)
Skomentuj
Skomentuj