Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    To po co wykupiłeś?
    na wszelki wypadek
    i to doslownie

ja mialem wiele sytuacji gdzie mi zajezdzali droge... tylko ze juz po wypadku mam uprzedzenia do kazdego i wszystkiego wiec zawsze hamuje wczesniej
    ale jak bedzie OC to moge walic w nich :p (szkoda tylko ze ja bardziej ucierpie :/ )

a tak na powaznie to kupilem po to zeby w razie wypadku moc spokojnie takiej babce powiedzec zeby sie nie martwila bo naprawi samochod z mojego OC

dzwonili do mnie ze sklepu i podobno hamulce mi piszczaly bo sie klocki skonczyly! :o
    szczerze watpie zeby to byla wina tylko klockow. ale zobaczymy
    jak tylko klocki to jutro po pracy odbieram rower

---------- Post dodany o 20:45 ---------- Poprzedni post o 20:41 ----------

To po co wykupiłeś?
    na wszelki wypadek
    i to doslownie

ja mialem wiele sytuacji gdzie mi zajezdzali droge... tylko ze juz po wypadku mam uprzedzenia do kazdego i wszystkiego wiec zawsze hamuje wczesniej
    ale jak bedzie OC to moge walic w nich :p (szkoda tylko ze ja bardziej ucierpie :/ )

a tak na powaznie to kupilem po to zeby w razie wypadku moc spokojnie takiej babce powiedzec zeby sie nie martwila bo naprawi samochod z mojego OC

dzwonili do mnie ze sklepu i podobno hamulce mi piszczaly bo sie klocki skonczyly! :o
    szczerze watpie zeby to byla wina tylko klockow. ale zobaczymy
    jak tylko klocki to jutro po pracy odbieram rower

deker, koniecznie musimy porownac latarki. ciekaw jestem czy warto bylo wydac wiecej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      dzwonili do mnie ze sklepu i podobno hamulce mi piszczaly bo sie klocki skonczyly!
      To nie zauważyłeś luzu na manetce? Coś mi się nie chce wierzyć że dojechałeś z klockami do końca :) jakie masz hamulce?

Skomentuj

hamulce mi piszczaly bo sie klocki skonczyly
        Hmm, jaki przebieg na nich zrobiłeś?

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
        Zakupy zrobione na początek sezonu:
        Kurde, nie mam długich spodni na rower, zawsze jeździłem w wz93 - http://allegro.pl/spodnie-wojskowe-m...004479415.html
        Na lato mam porządną koszulkę rowerową rozpinaną i spodenki mtb z pampersem http://allegro.pl/szorty-na-rower-z-...007546476.html i zastanawiam się nad długimi spodniami w stylu "obcisłym". Nigdy w takich nie jeździłem i nie wiem jak z wygodą i ochroną przed wilgocią i chłodem?

Skomentuj

Paweł S. jak masz pół roku rower to ciężko zjechać do końca klocki, nawet jesli to Tektro. Prędzej źle któryś z klocków dociskał do obręczy.

Skomentuj

To nie zauważyłeś luzu na manetce?
            luz tutaj mi sie czesto robil po demontazu kola. wiec nie moglem stwierdzic czy klocki sie koncza
            ale wg mnie jest ich tam jeszcze sporo bo wlasnie nie sa zjechane do zera!

hamulce tektro draco
            przebiegu nie znam - na oko szacowane pol roku jazdy po min 10km/dziennie

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            Prędzej źle któryś z klocków dociskał do obręczy.
            tak, jeden tloczek zablokowany

---------- Post dodany o 04:41 ---------- Poprzedni post o 04:37 ----------

To nie zauważyłeś luzu na manetce?
            luz tutaj mi sie czesto robil po demontazu kola. wiec nie moglem stwierdzic czy klocki sie koncza
            ale wg mnie jest ich tam jeszcze sporo bo wlasnie nie sa zjechane do zera!

hamulce tektro draco
            przebiegu nie znam - na oko szacowane pol roku jazdy po min 10km/dziennie

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            Prędzej źle któryś z klocków dociskał do obręczy.
            jeden tloczek zablokowany

Skomentuj

Nie na temat...
              Paweł,czemu piszesz podwójnie posty?

Skomentuj

Ze spodni jestem zadowolony strasznie, a strasznie się zastanawiałem czy kupować, teraz nie żałuje.
                502 wiem ze ładniejsza ale brałem z tej aukcji bo taniej o 10zl było niż 502:)
                Paweł trzeba porównać koniecznie światełka.

Skomentuj

na wiosnę są wstępne plany żeby zakupić 2 rowery, miałem wcześniej już jednego Gianta, 2 składaki i Corrateca Xvert.
                  Żona też miała jakiegoś "markowego" .
                  Niestety po przeprowadzce do Poznania jak była potrzebna kasa to trzeba było rowery posprzedawać.
                  Szukam czegoś do miasta i na podmiejskie wycieczki (trekking ?)
                  Kwot na razie nie podaje, ale nie pójdę do marketu. Co moglibyście polecić ?

Skomentuj

Na pewno bez jazdy w terenie? Bo kupując typowo trekkingowego to ciężko nim choć trochę poszaleć w XC. Sam rok temu kupiłem Krossa A2,wstawiając opony semi-slick max 1,5" można spokojnie śmigać po asfalcie i nie ma źle.

Skomentuj

Jeszcze parę lat temu krossy były bezkonkurencyjne, teraz ceny poszły w góre ale myślę że i tak warto się nimi zainteresować.
                      Jeśli jeden z rowerów ma być dla kobiety to warto rozważyć napęd typu nexus. Jest to praktycznie idealny patent dla kobiet bo i tak 90% z nich używa tylko kilku przełożeń

Skomentuj

Ok, wiem że trochę dziwny pomysł - ale w zeszłym roku już zacząłem go realizować. Złożenie roweru od podstaw. W chwili obecnej na 2 rowery wyszło mi około 4300zł (jeszcze bez kierownicy , linek , aheada). Na plus - mam taki osprzęt jaki chcę. Teraz zobaczę po ofertach markowych sklepów czy znajdę coś podobnego w tej cenie.

Kobieta po pierwsze patrzy na wygląd :)

Skomentuj

Nie na temat...
                          marian, bo mi oba kompy sie sypia :/ na chwile obecna oba padly i zostal mi tylko tel

Dekera rower bardzo fajny, ale...

Skomentuj

Na oku mam dla kobiety coś z Kettlera, tylko kto mi powie dlaczego te rowery tyle ważą ? 16kg ? Ja nie miałem jeszcze nic cięższego niż 13kg.

Skomentuj

Dekera rower bardzo fajny, ale...
                              Ale...? Za mały

Skomentuj

Kto zna rower oparty na osprzęcie Deore, lub klasy Deore (może być pozagrupowy) który nie kosztuje więcej niż 3k ?

Skomentuj

http://author.pl/rowery/gorskie/cros...ry-26/traction

Składając samemu, wyjdzie Ci taniej, albo cały na osprzęcie deore. Pamiętam, że to był bardzo udane ramy jakieś 3-4 lata temu (aczkolwiek nie wiem jak teraz, ale wydaje mi się, że raczej się nie pogorszyło)
                                  Ewentualnie szukaj na allegro okazji, wtedy będzie jeszcze taniej. Możesz na przykład kupić samą ramę, albo ramę + amor, itp.

Skomentuj

Prawie cały budżet :) Złożenie na szybko w cykloturze wyszło 3k

http://www.kross.pl/pl/2012/evado-4-0

zapomniałem dodać - preferowane 18"

tadam :)

http://tablica.pl/oferta/rower-kelly...s-ID2cqTW.html
                                    http://walbi.otwarte24.pl/4,Kellys-Magic-black

tutaj kilka zmian
                                    http://allegro.pl/rower-mtb-26-unive...063542873.html
                                    Last edited by wrotekpoz; 05.03.2013, 22:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez xCzarny Zobacz posta
                                      Składając samemu, wyjdzie Ci taniej
                                      Zależy jaki rower i na jakich częściach,bo na pewno nie na nowych. Kupiony rower w całości,ze sklepu,zawsze wyjdzie taniej,ponieważ zastosowane w nim części są droższe w detalu (w tym samym sklepie). Oczywiście można szukać po allegro,ale tak to zejdzie do lata a i tak nie wyjdzie taniej,chyba że na częściach używanych.

Ja bym zmienił te amortyzatory,bo są to jedne z najtańszych amorów na rynku. Sam kiedyś miałem XCR-a (wtedy byłem nie świadom zakupu i po paru miesiącach bałem się już jeździć,takich luzów dostał.

Skomentuj

Patrzę pod kątem osprzętu/ceny Więc te pozycje wyszły dość tanio.

Skomentuj

Z tymi XCR to widze że jak się trafi. Mój XCR nie dostał żadnych luzów, wręcz odwrotnie im dłużej jeździłem tym twardszy się robił. Można było czyścic kombinować i nic:) ostatecznie wróciłem do przerobionego duro i jest ok

Skomentuj

Czaruję...
                                          X