Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
    przy dłuższej jeździe odczuwam bul w nadgarstkach.
    Łukasz czym prędzej się popraw!

Skomentuj

Nie na temat...
      bierze przyklad z naszego prezydenta

Skomentuj

Nie na temat...
        No właśnie miałem napisać Łukasz na prezydenta

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
          Osobiście też jestem zmuszony dość mocno podnosić siodełko chociaż rama ma 20" no i przy dłuższej jeździe odczuwam ból w nadgarstkach.
          Prawdopodobnie masz złą pozycje lub za duży rower. Ludzie mają ogólna tendencje do kupowania za dużych bike'ów. Wysokość kierownicy moim zdaniem tu nie ma wielkiego znaczenia, nie na ból nadgarstków a prędzej pleców. Wysoka kierownica która jest daleko nadal jest daleko a nie bliżej.
          Jeżeli czujesz nadgarstki to chyba jesteś rozciągnięty i ręce gna się w nadgarstkach. Mając bliżej kierownice można mieć nisko i nie odczuwać dyskomfortu (no może poza plecami ;-P ).

Np u mnie wysokość siodła do kierownicy wygląda tak i jakoś nie bolą mnie nadgarstki:

Poza tym po jeździe musi coś boleć bo inaczej znaczyłoby że lipę odwalałeś a nie jazdę

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
            Poza tym po jeździe musi coś boleć bo inaczej znaczyłoby że lipę odwalałeś a nie jazdę
            W łydziach zakwasy jeszcze mam

Skomentuj

A ja mam siedzenie tak :)
              Aha i SPD jak najbardziej polecam. Przyspieszenia na prostej czy pod górę o niebo lepsze niż przy zwykłych platformach. Komfort pedałowania zdecydowanie lepszy
              Pozdrawiam już 900km w sezonie :)
              Załączone pliki

Skomentuj

BraWo, nie gniecie cię w dziwnych miejscach tak okrutnie wysoko ustawione siedzenie?
                Ja wróciłem pół godziny temu z 1,5godzinnej przejażdżki. W lesie po deszczu świetnie pachnie, a na polach mgła też świeże zapachy niesie. Polecam jazdę po 22, ruchu na drogach coraz mniej i spokój wszędzie.

Skomentuj

Od kilku lat eksploruję te okolice, ale w każdym sezonie znajduję coś nowego. Na zdjęciu widok na koryto Wisły i Lasek Wolski z urwiska kamieniołomu w podkrakowskim Bodzowie.
                  Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                    BraWo, nie gniecie cię w dziwnych miejscach tak okrutnie wysoko ustawione siedzenie?
                    Ja wróciłem pół godziny temu z 1,5godzinnej przejażdżki. W lesie po deszczu świetnie pachnie, a na polach mgła też świeże zapachy niesie. Polecam jazdę po 22, ruchu na drogach coraz mniej i spokój wszędzie.
                    No właśnie nie :) Mam długaśnie nogi i z tąd taka pozycja na rowerze.

Jazde po lese dobrze wspominam do momentu jak nie wyrobiłem i zachaczyłem kierownicą o pień drzewa ale to było już daaawno

pozdROWER

Skomentuj

Witam i dołączam do szanownego grona miłośników dwóch kółek.
                      Ja też jeżdżę z siodłem wyżej kierownicy i nic nie boli czy coś. Tak wygodnie.
                      Ale pewnie niedługo będę zmieniał sprzęta na coś karbonowego (jak styknie biletów NBP).
                      Tu fotka mojego niezawodnego jednoślada:
                      DSC00732.jpg

Skomentuj

piatkowa koszalinska masa krytyczna

my + sasiad (ten od malucha, jetty a teraz ma 125p )

a te dwie maja taki sam rower jak moja

Skomentuj

Ale macie Paweł fajnie w Koszalinie, u nas takich rzeczy się nie organizuje, a szkoda :(

Widzę rozrzut niezły w rowerach, kolega w niebieskiej koszulce jakimś oldskulowym, a Pan w jaskrawej za nim już full profeska przygotowanie :)

Skomentuj

od dawna to organizuja. ale ze od niedawna mam rower to bylismy pierwszy raz

a co dorowerow to masz racje, pelen rozrzut
                            nawet sporo customow
                            http://www.fotosik.pl/u/kiwiman/album/1243724 zobacz galerie (zapozyczone z facebooka)

Skomentuj

U nas w Bydzi to jest co miesiąc od hohoho :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                Ale macie Paweł fajnie w Koszalinie, u nas takich rzeczy się nie organizuje, a szkoda:(
                                Panie, pan nie nie siej propagandy, bo u nas też takie "hapeningi" organizują. Właśnie w piątek, gdy spieszyłem się na dworzec, Basztową zablokowały setki przejeżdżających ze Sławkowskiej rowerów:angry:.

Skomentuj

A jaki polecili byście przedni amortyzator w cenie do 500 pln... Składam właśnie rower. Szukam przedniego widelca z amorkiem do kół 29 cali...

Skomentuj

Racjonalny, chodziło mi bardziej o moją rodzinną okolicę, a nie Kraków

Skomentuj

Jimi Do czego ten amor? XC czy treking?
                                      Last edited by Pawel S.; 04.08.2012, 18:43.

Skomentuj

obejzalem sobie ten filmik
                                        http://youtu.be/IwhC30sQDms?hd=1

i zwrocilem uwage na pedaly
                                        oni trzymaja sie bardzo dobrze a wcale nie maja SPD!
                                        przyjzalem sie dokladniej i jezdza na platformach.

czy ktos mial/ma stycznosc z takimi pedalami?

ja mam problem z moimi. nawet zmiana przelozenia powoduje ze noga mi przeskakuje na pedale :/

Skomentuj

Ja mam cos takiego. http://www.trialshop.pl/images/uploa...latformowe.jpg polecam takie cos. Noga mi nigdy nie spadla a i sa dosc szerokie i noga nawet jak chce sie zeslizgnac to i tak zostaje na pedale

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Czaruję...