A to niby dlaczego? że pęknie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez majkipeKrótkie pytanko.Mianowicie ostre koło do jazdy na co dzień,spory kawałek mam do pracy.Na co zwracać uwagę przy składaniu,za jakieś linki do stronek będę wdzięczny.A może jakieś wasze doświadczenia w tym temacie?Mimo wszystko polecał bym zamontować hamulce szczękowe, nie tylko dla większej wygody i bezpieczeństwa, ale też po to aby można było w górnym chwycie jeździć...
Skomentuj
-
Ostro koło moze wydawac sie fajną opcją. Tanie(zaleznie od uzytych czesci), nie ma sie co zepsuc. Niestety gorszą sprawa jest poruszanie sie w zatłoczonym miescie na ostrym, jest to o wiele bardziej niebezpieczne niz na rowerze z wolnobiegiem. Ja np. złożyłem sobie fajnego pomykacza na szosowej ramie, szosowych kołach, kierowcy baranku i co najwazniejsze piascie sahs s7. Jest to dokładnie to samo co sram s7, czyli piasta z wbudowanymi 7 biegami. Po banalnej regulacji jest zupełnie bezobsługowa. Miałem składać singlespeeda na szosowej ramie ale trafiły mi sie takie czesci i jestem mega zadowolony. Polecam taki patent.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez erdikejOstro koło moze wydawac sie fajną opcją. Tanie(zaleznie od uzytych czesci), nie ma sie co zepsuc.Co do zepsucia - to czesty argument zwolenników ostrego. Ale tak na prawde co ci się może zepsuć w normalny rowerze z przerzutkami? Bardzo rzadko się to zdarza aby coś się takl pospsuło aby nie można było samemu naprawić, spadający łańcuch to też raczej rzadkość. Więc raczej nie jest to żaden argument
Czasem niby przydaje sie wyregulowac przerzutki i hamulce, ale ile to roboty raz na dwa lata podłubać 15minut
Skomentuj
-
Zamieszczone przez erdikejA co do psucia się rowerów, to chyba nigdy Ci nie strzelił hak od przerzutki na dłuższej trasie :)
Skomentuj
-
Ja tam nie marudze na ten najtanszy sprzęt :P.. kumpel kupil kiedys rower za 230zł. Teraz jezdzi ze mną po gorach po "dosc trudnych" trasach i rower ciagle cały :P.. felgi mozna w dloniach prostowac a wszystkie regulacje zajmuja pol godziny przed calodniową wyprawą :) próbka roweru (po zjezdzie z dosc brudnej trasy): http://bylegdzie-trip.cba.pl/img/wyprawa3/144.jpg
Skomentuj
-
n_omyzs, eh, fajnie mieć takie tereny pod nosem
Zamieszczone przez n_omyzsfelgi mozna w dloniach prostowac a wszystkie regulacje zajmuja pol godziny przed calodniową wyprawą :)
Skomentuj
-
No wlasnie naprostowac sie da w dłoniach serio :P.. ale jedziemy na caly dzien, do pociagu, 2 godziny drogi w gory i np 70km po gorach. Po takim intensywnym mozna by powiedziec ekstremalnym wypadzie jak na wybierane przez nas trasy tani rower kolegi daje rade. Przed wyprawa trzeba wyregulowac wszystko i caly dzien mozna dawac czadu :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez paldoZamieszczone przez erdikejA co do psucia się rowerów, to chyba nigdy Ci nie strzelił hak od przerzutki na dłuższej trasie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez paldoZamieszczone przez erdikejNie rozsmieszaj mnie. Jeszcze nie widziałem w tesco rowerów za 4,5 k.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez erdikejZamieszczone przez paldoZamieszczone przez erdikejNie rozsmieszaj mnie. Jeszcze nie widziałem w tesco rowerów za 4,5 k.
Skomentuj
-
Dobra Panowie, koniec sprzeczek, mam dla Was prawdziwe zadanie
Rozebrałem korbe .. :) Tzn ściągnąłem pedała, i ujrzałem taki oto widok:
Jak tutaj jakiś czas temu pisałem, strzela mi coś w korbie i muszę wymienić support - gdy kręce "kwadratami" to czuć "pod palcem" jakieś takie charatanie troche .. Więc na pewno support do wymiany.
Tylko teraz tak: Żeby wymienić support muszę mieć klucz i ten klucz to do tej jakby koronki takiej co ją widać na zdjęciu?
Jaki support kupić? Albo jak mam się dowiedzieć/co zmierzyć jaki mam support kupić? Z jakim typem supportu mam do czynienia? Jest to dobry typ? zły?
I jeszcze jedno - ta blaszka koloru grafitowego od przednich przerzutek ma zejść po odkręceniu tej cudownej śruby, do której trza cudownego klucza, czy bez tego powinna zejść?
Pozdrawiam i proszę o pomoc :)
Skomentuj
Skomentuj