Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tę blachę od przerzutki jak jest już zbędna można wywalić i dobrać trochę inny suport żeby pasował.

Nie nie nie, na tej blasze zamontowana jest działająca, sprawna, elegancka przerzutka przednia shimano :)

Po prostu chciałem wiedzieć, czy ona odpadnie jak wykręce support :P

Czyli pozostaje seeerwis..

Właśnie dzwoniłem do jednego serwisu i powiedzieli, że za założenie płacę osobno - 25zł!! :lol: :lol:
    To wolę za 15zł kupić klucz ..

Skomentuj

Przy kupnie nowego supportu zwróc uwage na długosc osi. Najlepiej zmierz lub wez stary support do sklepu.

Skomentuj

cudny90, tak klucz to żadna filozofia. Zresztą jest on nawet w tych straych kluczach do roweru rometowskich, chodfzi mo te z kawałka metalu w którym z każdej strony jest wycięty inny klucz A na upartego może da się zabką odkręcić jak ci na gwincie nie zalezy :razz:

A 25zł to akurat wcale nie tak dużo jak za wymiane suportu. Zresztą odkręcić to dopiero początek i to jest akurat najłatwiejsze, potem jeszcze musisz go wybić, dobrac odpowiedni. Myślałeś że za ile ci to zrobią, za 10zł? Dzisiaj nikt ci w takiej cenie nic nie zrobi, no chyba że koło napompuje

Skomentuj

suportu się nie wybija tylko odkręca z dwóch stron, musisz zmierzyć długość osi i szerokość mufy w ramie (68 lub 73) i będzie ok.

Skomentuj

suportu się nie wybija tylko odkręca z dwóch stron, musisz zmierzyć długość osi i szerokość mufy w ramie (68 lub 73) i będzie ok.
            Zależy od suportu, ale tego akurat sie wybija kolego. No chyba że jest nowy i sam wyjdzie. A co do odkręcenia to chyba oczywiste że najpier trzeba odkręcić, chyba przy zakręconym by nikt nie próbował wybić...

Skomentuj

Hm, młotek w domu mam, rower też umiem naprawić, nie jest to zbyt skomplikowana maszyna :P Odkręcił bym to nawet bez klucza, ale problem byłby to przykręcić z powrotem

A co do supportu jeszcze, nie trzeba tam nic smarować? Na kwadraty jak będę składał pedała też nic nie kapać olejkiem? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                A co do supportu jeszcze, nie trzeba tam nic smarować? Na kwadraty jak będę składał pedała też nic nie kapać olejkiem? :)
                Jak masz korbe/suport na kwadrat no to trzeba Na pedała nie kapać

Skomentuj

Chwila, kapnąć mam na kwadrat, czy na support? Na pedała wiem, że nie, ale na kwadraty mam kapnąć?

Skomentuj

na suport, zresztą gdzie być nie kpaną nie zaszkodzi

Skomentuj

Witam.
                      Nie chce zakladac nowego tematu wiec moze zapytam w tym. Panowie jest szansa kupic rower do tak 8oopln mnie interesuje cross a dla dziewczyny miejski. Uzywane sporadycznie w weekendowe wypady po okolicy. Mile widziane propozycje. Pzdr.

Skomentuj

paldo, no i muszę Ci powiedzieć, że jesteś w błędzie, bo mojego suportu się NIE wybija :) Wiem, bo dzisiaj kupiłem klucz za całe 27zł i wykręciłem suport bez problemów, chociaż cały zardzewiały :P

Zmierzyłem go i co?

No i szerokość wewnętrzna mufy w rowerze: ok. 34-35mm
                        długość mufy w rowerze: ok. 75mm
                        długość suportu od krawędzi KWADRATÓW: ok. 113mm

Jaki suport kupić?

Skomentuj

http://allegro.pl/listing/search.php...er=p&string=73 Wybór jest spory... W starym miałem jakieś wkładki accenta i shimano. Shimano było z plastikową nakrętką (czy jak to tam się nazywa :) ) i jak wykręcałem ją z roweru to było trochę zabawy gdyż poprzedni właściciel nieumiejętnie dokręcił. Przed montażem oczyścić i dobrze nasmarować mufę suportu żeby później problemów nie było i jeździć. Aktualnie mam hollowtech`a II i nie narzekam.

Skomentuj

http://allegro.pl/item990922871_supo...m_kwadrat.html Taki byłby ok? :)

Firmy typu VP albo TRUVATIV są jakieś dobre, czy lepiej ich nie brać?

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                              http://allegro.pl/item990922871_suport_shimano_bb_un26_73_113mm_kwad rat.html Taki byłby ok? :)

Firmy typu VP albo TRUVATIV są jakieś dobre, czy lepiej ich nie brać?
                              Mufy najczęściej spotykane to 68 i 73mm. ( głównie: trek, schwinn )

Ten schimano jest bardzo dobry. Jak nie będziesz go regularnie mył myjkami ciśnieniowym to da rade.

Mając do wyboru VP i Truvativa wybrałbym VP.

Skomentuj

Jaką przednią przerzutkę polecacie ? Rower to kelly's oxygen z 2005r .Przerzutka uszkodziła się w ten sposób ze złamała się ta blaszka którą przesuwa łańcuch :) chyba shimano alivo ?
                                gripy do zmiany biegu to sram 4.0 pro esp tylna przerzutka to sram 5.0 z ESP

W takim razie co byście mi polecili ? Czy jest sens kupować urywaną? Fajnie by było gdyby nie kosztowała za wiele :)
                                Pozdrawiam

Ps: z tyłu mam 9 biegów

Skomentuj

Dzisiaj kupiłem sobie imadełko do rozkuwania łańcucha, rozkułem go i czyszczę :)

Kilka kąpieli w ciepłej wodzie z płynem do naczyń, szorowanko szczotką mechaniczne, co jeszcze?

Planuję tylko kąpiel w benzynce, wystarczy?

PS: Łańcuch to CN-UG50 NARROW ( chyba shimano ) ma 104 sworznie i ok. 133cm długości ... Jest rozciągnięty? Czy ok?

[ Dodano: 2010-04-14, 11:18 ]
                                  Kupiłem taki suport: http://allegro.pl/item982832416_nowy...mm_okazja.html

Myślę, że truvativ spoko firma? Nie rozleci się szybko, a katował go na pewno nie będę.

Skomentuj

Panowie, jest biznes :smile: Potrzebuję dla siebie roweru do tysiąca złotych. Duża rama 20" 21" (wzrost pow.190cm) Jest coś godnego polecenia ? :wink: Zastanawiam się czy ma być MTB czy szosowy..

Skomentuj

Może znajdziesz gdzieś Kross Hexagon V6 na ramie 21".
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Szukam i szukam i myślałem sobie jeszcze o meridzie crossway 10-v
                                        http://allegro.pl/item1029715436_mer...a_sl_20_5.html

Skomentuj

Sądzę, że będziesz zadowolony. Fajny rowerek.
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X