Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wiosna wiosna wiosna ach to Ty....

trzeba trochę czerwonego podenerwować

Skomentuj

Jeśli chodzi o części i serwis, to ja nie kupuję drogich przerzutek, bo i tak po czasie się rozwalą lub ja je sam rozwalę podczas jakiejś "kraksy".
      A tak, mam nie za drogie przerzutki które sam reguluję w razie potrzeby, bo to łatwe.

Co do innych części, wiem które powinny być lepsze od drugich i na których nie warto oszczędzać, a na niektórych na prawdę nie warto.
      A serwis? w większości robi samemu, jedynie tego czego nie mogę lub nie chcę zrobić sam (odpowietrzanie, wymiana płynu hamulcowego, serwis amortyzatora, nabijanie sterów), wtedy idę z tym na serwis.

Skomentuj

taka piekna pogoda, pelno ludzi na rowerach, a ja nie moge :(

Skomentuj

Ładna pogoda co ? :>

Co za ludzie :/ do domu im to wrzucić (nie uchwyciłem ale po drugiej stronie kosz jest - niepełny)

Ogólnie pękło 22km tylko. Pierwszy raz po wyleczeniu zatok i oskrzeli to nie chciałem przesadzać.
          Miałem na sobie kurtkę softshell z Lidl-a a pod nią zwykły bawełniany podkoszulek i co mogę powiedzieć o tej kurtce - hm. Z zewnątrz wiatroszczelna nie ma co, ale o "oddychaniu" nie ma bardzo mowy. Spociłem się jak zawodnik sumo biegnący maraton a tempa sobie nie narzucałem. Nie wiem czy to przez to że ma ona kolor czarny? Macie jakieś porównania, swoje wrażenia (o tym softshellu z Lidl-a mówię)

Miałem przez chwilę myśl aby zamienić ten rower na jakiegoś cross-a albo MTB, a było to po tym jak spokojnie sobie wyjeżdżałem szlakiem do głównej ścieżki (która była trochę stroma) i w pewnym momencie śmignęli mi dwaj goście (jeden napewno ) na MTB z taką predkością że zacząłem im tego zazdrościć. Ja tą ścieżką sam wcześniej też zjeżdżałem ale nie mogłem nawet połowy tej prędkości osiągnąć bo moje koła na to nie pozwalają w tym terenie :) Kurcze ale widok

Skomentuj

Mam kilka rzeczy z Lidla np rozne skarpety i generalnie sa w miare ok, natomiast soft to totalna porazka, to jest zwykla wiatroszczelna cerata nie majaca nic wspolnego z prawdziwym softshellem, o ile do normalnego noszenia jeszcze jako tako sie nadaje (corka nosi i w sumie nie narzeka), tak na rower... sam zauwazyles co sie dzieje. Cudow nie ma za 70zl (nie pam ile tam dokladnie kosztowaly te kurtki) zadnej porzadnej membrany sie nie dostanie.

Skomentuj

Marzec był całkiem, całkiem - zrobiłem już ponad 200 km na rowerze i ponad 60 na rolkach, po Warszawie.
              Last edited by KAPRINT; 30.03.2014, 15:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
                Ładna pogoda co ? :>

Co za ludzie :/ do domu im to wrzucić (nie uchwyciłem ale po drugiej stronie kosz jest - niepełny)

Ogólnie pękło 22km tylko. Pierwszy raz po wyleczeniu zatok i oskrzeli to nie chciałem przesadzać.
                Miałem na sobie kurtkę softshell z Lidl-a a pod nią zwykły bawełniany podkoszulek i co mogę powiedzieć o tej kurtce - hm. Z zewnątrz wiatroszczelna nie ma co, ale o "oddychaniu" nie ma bardzo mowy. Spociłem się jak zawodnik sumo biegnący maraton a tempa sobie nie narzucałem. Nie wiem czy to przez to że ma ona kolor czarny? Macie jakieś porównania, swoje wrażenia (o tym softshellu z Lidl-a mówię)

Miałem przez chwilę myśl aby zamienić ten rower na jakiegoś cross-a albo MTB, a było to po tym jak spokojnie sobie wyjeżdżałem szlakiem do głównej ścieżki (która była trochę stroma) i w pewnym momencie śmignęli mi dwaj goście (jeden napewno ) na MTB z taką predkością że zacząłem im tego zazdrościć. Ja tą ścieżką sam wcześniej też zjeżdżałem ale nie mogłem nawet połowy tej prędkości osiągnąć bo moje koła na to nie pozwalają w tym terenie :) Kurcze ale widok
                zeby kurtka dzialala i jej oddychalnosc to kazda warstwa musi byc termiczna, jesli miales zwykly podkoszulek to juz sam sobie odpowiedziales dlaczego nie odprowadza wilgoci... wystarczy zwykly nike pro pod kurtke i bedzie ok

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                  zeby kurtka dzialala i jej oddychalnosc to kazda warstwa musi byc termiczna, jesli miales zwykly podkoszulek to juz sam sobie odpowiedziales dlaczego nie odprowadza wilgoci... wystarczy zwykly nike pro pod kurtke i bedzie ok
                  Domyślam się że ta wilgoć wtedy dostanie się między podkoszulek a tą kurtkę i tam pozostanie. Przykładając usta od wewnętrznej strony kurtki i dmuchając nic nie czuć z drugiej strony, jakby folia była pomiędzy :/
                  Ale i koszulka termo też jest w planach. Nie wiem tylko gdzie ją kupić aby to była naprawdę termo bo pełno tego jest :)
                  Last edited by IoNcs; 30.03.2014, 17:27.

Skomentuj

Under armor jest podobno ok.
                    Ja do snowboardu uzywam nike pro ze wzgledu ze tanio je kupuje w uk :) mam kurtke z membramami 20.000mm polar 3.000 i nike pro i jezdze bez polaru ale wszystkie warstwy dzialaja jak nalezy

Skomentuj

Nie na temat...
                      mam kurtke z membramami 20.000mm
                      20.000mm "realne" czy "fikcyjne" :)

Jak np. 4F Aspen ma 15.000mm to trochę to śmieszne :)

Trzeba z dystansem podchodzić do tych wszystkich cyferek
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                        Nie na temat...

20.000mm "realne" czy "fikcyjne" :)

Jak np. 4F Aspen ma 15.000mm to trochę to śmieszne :)

Trzeba z dystansem podchodzić do tych wszystkich cyferek
                        realne... kurtka + spodnie 1600e oczywiscie kupilem w uk na wyprzedazy ale fakt faktem sprzet konkretny i ubrania bardzo lekkie

Skomentuj

bez przesady. ja mam dobreto taniego softshela i w zwyklej koszulce bardziej mokry jest plecak niz koszulka :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            bez przesady. ja mam dobreto taniego softshela i w zwyklej koszulce bardziej mokry jest plecak niz koszulka :p
                            to nie jest przesada to sa fakty :) sprobuj w termicznej a gwarantuje ze bedzie 100% lepiej na codzien fajne sa kurtki trekingowe :)

Skomentuj

ja mam dobreto taniego softshela
                              Nazwa, model ! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
                                Nazwa, model !
                                brugi 4nax kupiony w tesco za ok 120zl
                                myslalem ze to bedzie podrobka a okazal sie znakomity softshell bardzo przewiewny i dobrze odprowadzajacy pot

prawie cala jesien jezdzilem tylko w nim i w koszulce zwyklej
                                cala zime przejezdzilem w koszulce + bluza bawelniana + soft

sprobuj w termicznej a gwarantuje ze bedzie 100% lepiej na codzien fajne sa kurtki trekingowe
                                koszulki zakupione. czekam az wyzdrowieje :(

Skomentuj

jesli ci to sprawia przyjemnosc to ok nie po to place tyle $ by jeszcze robic to samemu :]
                                  Do robienia 150km rocznie wystarczy najtańszy author "serwisowany" raz do roku, bo serwisem nie można nazwać nasmarowania łańcucha raz na rok. Nie wiem po co taki rower który btw jest za drogi z gównianym osprzętem. No ale... Panie to je merida przecież ! jak z jbl czy pioneer, płacimy za logo.

Rower z gównianym czyli podstawowym osprzętem z niskiej serii przykładowo shimano, po przygotowaniu podczas zakupu przy robieniu 150km/rok wystarczy na 4 lata przy normalnej jeżdzie i warunku że co rok poświęcimy 5min na posmarowanie czymkolwiek łańcucha. Przecież to jest tylko 500-600km w sumie...

Skomentuj

zaplacilem polowe ceny katalogowej.... a druga sprawa ten mi sie podobal i tego kupilem rower na 4lata przy 150km rocznie? po 4latach to opony sie nie zuzyja nawet :P

Skomentuj

O mojego starego "górala" dbałem, robiłem w nim wszystko sam ponieważ umiałem, a po drugie był to jeszcze "stary góral", zwykły rower z 21 przerzutkami z kierownicą z rogami, starsza technologia.
                                      10 lat jeździł i nikt nie miał tak dobrego roweru który miał tyle lat co mój.
                                      Sprzedałem go znajomemu ponieważ kupiłem sobie nowy rower.
                                      W moich rękach jeździł 10 lat, w jego pół roku...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        W moich rękach jeździł 10 lat, w jego pół roku...
                                        a jak skonczyl swoj zywot?

Skomentuj

a jak skonczyl swoj zywot?
                                          Po prostu go "zajechał".

Znam gościa który suport na kwadracie potrafi zajechać (właśnie ten kwadrat) w jeden sezon.
                                          Niby to nie możliwe jak jest korba dobrze przykręcona... a jednak, z kwadratu robi się walec.

Skomentuj

Czaruję...