Ja nie twierdzę że tarczówki są be, poprostu V-ki nie są tak złe by jed ze startu skreślić.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanadal torowi jezdza bez przelozen!
są i vki hydrauliczne, są też tarczowe mechaniczne i spotkałem też mechaniczno-hydrauliczne także każdy sobie coś znajdzie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
Panowie poczytajcie trochę co i jak się nazywa to "cantlivery" hydrauliczne V-brake zostało tak nazwane przez kształt na wzór litery V który tworzyły długie ramiona hamulców.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Panowie, a tak poważnie. Jakie słuchawki używacie żeby wygodnie z kaskiem można było funkcjonować. Tylko dokanałowe, czy jest inna opcja?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie uznaje sluchawek na rowerze!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPaweł, nie zawsze jeździsz po mieście, czasem jest kilkanaście km leśnego trekkingu a tam tylko dzika możesz nie słyszeć.
Skomentuj
-
ja tam słuchawki używam ale podczas jazdy na rowerze po lesie. W mieście staram się nie używać słuchawek a jak już mam to nie słucham w nich głośno muzyki aby słyszeć dźwięki zewnątrz. A narzekanie że ludzie w słuchawkach są zagrożeniem. W mieście większe zagrożenie stwarzają kierowcy którzy nie patrzą na rowerzystów. A druga grupa osób uprzykrzające życie rowerzystom to ludzie którzy uważają się za święte krowy i zatrzymują się na ścieżkach dla rowerzystów i rozmawiają.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rzyslaw Zobacz postanie słucham w nich głośno muzyki aby słyszeć dźwięki zewnątrz. A narzekanie że ludzie w słuchawkach są zagrożeniem. W mieście większe zagrożenie stwarzają kierowcy którzy nie patrzą na rowerzystów.
To, ze nie sluchasz glosno nie znaczy, ze slyszysz wszystkie dzwieki z zewnatrz. Sluchawki same z siebie tlumia dzwieki z zewnatrz a do tego dochodzi jeszcze dzwiek. Pomysl zanim cos napiszesz.
Jestem kierowca jak i rowerzysta i w obu przypadkach trzeba uwazac na siebie wzajemnie. Zarowno moze sie zdarzyc nieuwazny kierowca samochodu jak i rowerzysta. Takie dywagacje sa pozbawione sensu, bo to jest oczywiste.
Pomysl np. wyprzedza Ciebie pojazd. Samochody sa coraz cichsze. Uslyszenie, ze taki pojazd sie zbliza ma kluczowe znaczenie, by aktywowac wzmozona uwage, obrocic glowe i zerknac np. jaka wyprzedzajacy Ciebie pojazd zachowuje odleglosc od Ciebie, gdzie w razie czego masz mozliwosc zareagowania np. zjechania na pobocze. W sluchawkach mozesz tego nie wychwycic. Apeluje nie tylko do Ciebie ale do wszystkich o rozwage z tymi sluchawkami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rzyslaw Zobacz postaludzie którzy uważają się za święte krowy i zatrzymują się na ścieżkach dla rowerzystów i rozmawiają.
smialo mozna ludzi upominac za to!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa wiesz ze za to grozi mandat? :p
smialo mozna ludzi upominac za to!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Spurek Zobacz postaWidac, ze co poniektorym brakuje wyobrazni.
To, ze nie sluchasz glosno nie znaczy, ze slyszysz wszystkie dzwieki z zewnatrz. Sluchawki same z siebie tlumia dzwieki z zewnatrz a do tego dochodzi jeszcze dzwiek. Pomysl zanim cos napiszesz.
Jestem kierowca jak i rowerzysta i w obu przypadkach trzeba uwazac na siebie wzajemnie. Zarowno moze sie zdarzyc nieuwazny kierowca samochodu jak i rowerzysta. Takie dywagacje sa pozbawione sensu, bo to jest oczywiste.
Pomysl np. wyprzedza Ciebie pojazd. Samochody sa coraz cichsze. Uslyszenie, ze taki pojazd sie zbliza ma kluczowe znaczenie, by aktywowac wzmozona uwage, obrocic glowe i zerknac np. jaka wyprzedzajacy Ciebie pojazd zachowuje odleglosc od Ciebie, gdzie w razie czego masz mozliwosc zareagowania np. zjechania na pobocze. W sluchawkach mozesz tego nie wychwycic. Apeluje nie tylko do Ciebie ale do wszystkich o rozwage z tymi sluchawkami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Spurek Zobacz postaNie na temat...To rowerzysci tez dostaja punkty we Francji? :blink: I co jak przekrocza 12?
Ja poprostu nigdy się nie przyznaję że mam prawko:cool:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Spurek Zobacz postaDlatego zamontowalem niedawno wydajna dzwiekowo trabke. Jak depne po gruszce, to nie ma lipy, ludzie natychmiast sie usuwaja ze sciezki rowerowej...
ale w koncu odpuscilem i omijam ich z daleka
z tego samego powodu olewam dzwoniki w rowerach. zanim sie zdecyduja w ktora strone uciekac to omine ich bokiem
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaTak ale jak napisał Spurek słuchawki już w swojej konstrukcji blokują część dżwięków nawet jak słuchasz cicho lub masz przerwę pomiędzy utworami to mniej usłyszysz.
co innego sluchawki w roli tlumika, a co innego sluchawki z muzyka
Skomentuj
Skomentuj