Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja nie twierdzę że tarczówki są be, poprostu V-ki nie są tak złe by jed ze startu skreślić.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      nadal torowi jezdza bez przelozen!
      ostre koła są też na drodze używane ale to już dla hardcorów
      są i vki hydrauliczne, są też tarczowe mechaniczne i spotkałem też mechaniczno-hydrauliczne także każdy sobie coś znajdzie

Skomentuj

V-hamulców hydraulicznych nie widziałem. Chyba jakiś okres w dziejach rowery mtb przespałem

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
            Uf a już się bałem, cyli takie coś jak w moim rowerze z 2004r.

Panowie poczytajcie trochę co i jak się nazywa to "cantlivery" hydrauliczne V-brake zostało tak nazwane przez kształt na wzór litery V który tworzyły długie ramiona hamulców.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Wczoraj pierwszy raz w życiu udało mi się przejechać ponad 100 km jednego dnia. Dla niektórych pewnie nie dużo, ale dla mnie to spore osiągnięcie :)
              Zwykły rower trekkingowy, z błotnikami, bagażnikiem i torbą na bagażniku, ja ważę ponad 100 kg. Aż sobie zrobiłem zdjęcie licznika :)
              Luszti, teraz ja wyznaczam trendy

Panowie, a tak poważnie. Jakie słuchawki używacie żeby wygodnie z kaskiem można było funkcjonować. Tylko dokanałowe, czy jest inna opcja?

Skomentuj

nie uznaje sluchawek na rowerze!
                nie badz lekkomyslny i zadbaj o swoje bezpieczenstwo!
                nienawidze debili ktorzy jezdza po miescie w sluchawkach na uszach! :mad:

Skomentuj

Paweł, nie zawsze jeździsz po mieście, czasem jest kilkanaście km leśnego trekkingu a tam tylko dzika możesz nie słyszeć. A bezpieczeństwo, wiadomo najważniejsze.

Skomentuj

nie uznaje sluchawek na rowerze!
                    W takich mozesz jezdzic :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      Paweł, nie zawsze jeździsz po mieście, czasem jest kilkanaście km leśnego trekkingu a tam tylko dzika możesz nie słyszeć.
                      z tego powodu amatorska grupa kolarska z koszalina nazwya sie "dziki koszalin"

Skomentuj

ja tam słuchawki używam ale podczas jazdy na rowerze po lesie. W mieście staram się nie używać słuchawek a jak już mam to nie słucham w nich głośno muzyki aby słyszeć dźwięki zewnątrz. A narzekanie że ludzie w słuchawkach są zagrożeniem. W mieście większe zagrożenie stwarzają kierowcy którzy nie patrzą na rowerzystów. A druga grupa osób uprzykrzające życie rowerzystom to ludzie którzy uważają się za święte krowy i zatrzymują się na ścieżkach dla rowerzystów i rozmawiają.

Skomentuj

Zamieszczone przez rzyslaw Zobacz posta
                          nie słucham w nich głośno muzyki aby słyszeć dźwięki zewnątrz. A narzekanie że ludzie w słuchawkach są zagrożeniem. W mieście większe zagrożenie stwarzają kierowcy którzy nie patrzą na rowerzystów.
                          Widac, ze co poniektorym brakuje wyobrazni.
                          To, ze nie sluchasz glosno nie znaczy, ze slyszysz wszystkie dzwieki z zewnatrz. Sluchawki same z siebie tlumia dzwieki z zewnatrz a do tego dochodzi jeszcze dzwiek. Pomysl zanim cos napiszesz.
                          Jestem kierowca jak i rowerzysta i w obu przypadkach trzeba uwazac na siebie wzajemnie. Zarowno moze sie zdarzyc nieuwazny kierowca samochodu jak i rowerzysta. Takie dywagacje sa pozbawione sensu, bo to jest oczywiste.
                          Pomysl np. wyprzedza Ciebie pojazd. Samochody sa coraz cichsze. Uslyszenie, ze taki pojazd sie zbliza ma kluczowe znaczenie, by aktywowac wzmozona uwage, obrocic glowe i zerknac np. jaka wyprzedzajacy Ciebie pojazd zachowuje odleglosc od Ciebie, gdzie w razie czego masz mozliwosc zareagowania np. zjechania na pobocze. W sluchawkach mozesz tego nie wychwycic. Apeluje nie tylko do Ciebie ale do wszystkich o rozwage z tymi sluchawkami.

Skomentuj

Zamieszczone przez rzyslaw Zobacz posta
                            ludzie którzy uważają się za święte krowy i zatrzymują się na ścieżkach dla rowerzystów i rozmawiają.
                            a wiesz ze za to grozi mandat? :p
                            smialo mozna ludzi upominac za to!

Skomentuj

a wiesz ze za to grozi mandat? :p
                              smialo mozna ludzi upominac za to!
                              Potwierdzam. Dlatego zamontowalem niedawno wydajna dzwiekowo trabke. Jak depne po gruszce, to nie ma lipy, ludzie natychmiast sie usuwaja ze sciezki rowerowej...

Skomentuj

Zamieszczone przez Spurek Zobacz posta
                                Widac, ze co poniektorym brakuje wyobrazni.
                                To, ze nie sluchasz glosno nie znaczy, ze slyszysz wszystkie dzwieki z zewnatrz. Sluchawki same z siebie tlumia dzwieki z zewnatrz a do tego dochodzi jeszcze dzwiek. Pomysl zanim cos napiszesz.
                                Jestem kierowca jak i rowerzysta i w obu przypadkach trzeba uwazac na siebie wzajemnie. Zarowno moze sie zdarzyc nieuwazny kierowca samochodu jak i rowerzysta. Takie dywagacje sa pozbawione sensu, bo to jest oczywiste.
                                Pomysl np. wyprzedza Ciebie pojazd. Samochody sa coraz cichsze. Uslyszenie, ze taki pojazd sie zbliza ma kluczowe znaczenie, by aktywowac wzmozona uwage, obrocic glowe i zerknac np. jaka wyprzedzajacy Ciebie pojazd zachowuje odleglosc od Ciebie, gdzie w razie czego masz mozliwosc zareagowania np. zjechania na pobocze. W sluchawkach mozesz tego nie wychwycic. Apeluje nie tylko do Ciebie ale do wszystkich o rozwage z tymi sluchawkami.
                                Dlatego we Francji od 1 lipca 2015r jest zakaz używania słuchawek w samochodach, na rowerze, na motocyklach itp. Kara jest 135 Euro i chyba 4 punkty (tylko tutaj można zebrać max12)

Skomentuj

A muzą można naparzać w aucie że łeb urywa?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    To rowerzysci tez dostaja punkty we Francji? :blink: I co jak przekrocza 12?

Skomentuj

Tak ale jak napisał Spurek słuchawki już w swojej konstrukcji blokują część dżwięków nawet jak słuchasz cicho lub masz przerwę pomiędzy utworami to mniej usłyszysz.
                                      Ja z logiką legislacji Francuskiej nie polemizuję tylko napisałem jak to jest rozwiązane tutaj.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        To rowerzysci tez dostaja punkty we Francji? :blink: I co jak przekrocza 12?
                                        A w polsce nie mogą ci zabrać prawojazdy za jazdę po pijaku?
                                        Ja poprostu nigdy się nie przyznaję że mam prawko:cool:

Skomentuj

Dlatego zamontowalem niedawno wydajna dzwiekowo trabke. Jak depne po gruszce, to nie ma lipy, ludzie natychmiast sie usuwaja ze sciezki rowerowej...
                                          tez myslalem o trabie na sprezone powietrze...
                                          ale w koncu odpuscilem i omijam ich z daleka

z tego samego powodu olewam dzwoniki w rowerach. zanim sie zdecyduja w ktora strone uciekac to omine ich bokiem

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                          Tak ale jak napisał Spurek słuchawki już w swojej konstrukcji blokują część dżwięków nawet jak słuchasz cicho lub masz przerwę pomiędzy utworami to mniej usłyszysz.
                                          idac tym tokiem rozumowania, to zamkniety samochod tez tlumi dzwieki z zewnatrz
                                          co innego sluchawki w roli tlumika, a co innego sluchawki z muzyka

Skomentuj

Czaruję...
                                          X